Lehdistötiedote

05.11.2009

Cisco julkisti tilikauden 2010 ensimmäisen vuosineljänneksen tuloksen
Pääjohtaja Chambers: Ciscon tulos vahvassa kasvussa edellisneljänneksestä

Cisco (NASDAQ: CSCO) julkisti 24.10.2009 päättyneen tilivuotensa ensimmäisen vuosineljänneksen tuloksen. Ciscon liikevaihto ensimmäisellä vuosineljänneksellä oli 9,0 miljardia dollaria, mikä on 13 prosenttia vähemmän kuin edellisen tilikauden vastaavalla vuosineljänneksellä (10,3 miljardia dollaria).

Yhtiön tilikauden ensimmäisen vuosineljänneksen nettotulos (GAAP) oli 1,8 miljardia dollaria eli 0,30 dollaria osakkeelta. Edellisen tilivuoden vastaavalla vuosineljänneksellä nettotulos (GAAP) oli 2,2 miljardia dollaria eli 0,37 dollaria osakkeelta. GAAP-nettotulos laski 19 prosenttia.

Yhtiön nettotulos (non-GAAP) oli tilikauden ensimmäisellä vuosineljänneksellä 2,1 miljardia dollaria eli 0,36 dollaria osakkeelta, kun se edellisen tilikauden vastaavalla vuosineljänneksellä oli 2,5 miljardia dollaria eli 0,42 dollaria osakkeelta.

“Näimme käännekohdan edellisneljänneksellä. Tuloskehityksemme on jatkanut kasvua tilivuotemme ensimmäisellä neljänneksellä vähintään odotusten mukaisesti tai jopa yli niiden tavallisessa taloustilanteessa. Parantuvat talousnäkymät ja kasvustrategiamme toteuttaminen antavat vertaansa vailla olevan mahdollisuuden lisätä tietoverkon ytimen arvoa. Uskomme, että ryhmätyö-, virtualisointi- ja videoteknologian hyödyntäminen tulevat kasvattamaan tuottavuutta sekä verkkojen kuormitusta seuraavalla vuosikymmenellä, ja tämä kehitys tulee olemaan aiemmin ennakoitua nopeampaa”, sanoo Ciscon pääjohtaja John Chambers.

”Kykymme käynnistää neljä yrityskauppaa, ekosysteemiä ravisteleva liittoutumamme EMC/VMwaren kanssa sekä viisi uutta tuote- ja ratkaisujulkistusta kuluneiden muutaman kuukauden aikana kertovat kyvystämme mennä eteenpäin. Rakentava, ostava ja liittoutuva innovaatiokoneistomme on täydessä vauhdissa ja samaan aikaan operatiivinen koneistomme hioo liiketoiminnan kustannuksia ja silti skaalaudumme uusille kasvualueille. Toimintamme ja sen tulokset tulevat näyttämään, millaisia ovat visiomme ja strategiamme pitkäaikaiset vaikutukset. Uusi ryhmätyöhön perustuva tuottavuusmalli on nousemassa esiin, ja uskomme tämän olevan merkittävin mahdollisuus meille yrityksenä 25 vuoteen”, Chambers jatkaa.

Tilikauden 2009 ensimmäisellä vuosineljänneksellä Cisco ilmoitti aikeestaan ostaa norjalainen videoneuvottelujärjestelmiä valmistava Tandberg. Lisäksi se kertoi ostavansa mobiiliverkkoteknologiaa valmistavan Starent Networksin.

Ciscon tuoreisiin julkistuksiin kuuluu muun muassa uusi Rajaton tietoverkko -arkkitehtuuri (Borderless Network), jonka avulla voidaan tarjota palveluita ja sovelluksia kenelle tahansa, mihin tahansa päätelaitteeseen ajasta ja paikasta riippumatta saumattomasti, luotettavasti ja tietoturvallisesti. Arkkitehtuurijulkistuksen ensimmäinen konkreettinen tuote on Ciscon toisen sukupolven Integrated Services Router -reititinperhe ISR G2.

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote ja lisätietoja saatavilla osoitteessa:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2009/fin_110409.html

Lisätietoja:
Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
toimitusjohtaja Esa Korvenmaa
esa.korvenmaa@cisco.com

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2009/prod_102909.html

 

 

Cisco Systems (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen ja jakamisen ajasta tai paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi