Lehdistötiedote

05.10.2009

Cisco auttaa kiinteistöjä lämmittämään ja jäähdyttämään taloudellisemmin ja fiksummin
Tulevaisuudessa kiinteistöt hakevat säästöjä jopa tuntisähköllä ja sään ennakoimisella

Cisco on tuonut markkinoille kiinteistöautomaatioon tarkoitetun Cisco Network Building Mediator -tuotteen, jonka ansiosta voidaan älykkäästi tehostaa ja hallita kiinteistöjen energiankäyttöä.

“Kyseessä on nykyaikainen versio siitä, mitä ennen tehtiin yösähkön avulla. Ratkaisun avulla voidaan lämmitystä, valaistusta ja ilmastointia hallita sen mukaan, milloin sähkö on edullisinta. Jo nyt monet suuryritykset ostavat sähkönsä sähköpörssistä niin sanottuun päivän hintaan. Tulevaisuudessa hinta voi vaihdella jopa vuorokauden sisällä, jolloin yritykset voivat mahdollisuuksiensa mukaan painottaa energiankuluksensa siihen hetkeen, kun se on edullisinta”, kertoo Suomen Ciscon tekninen johtaja Tommi Saxelin

Cisco Network Building Mediator on suunnattu kaikkiin kiinteistöihin, joissa on kiinteistöautomaatiota. Ensi vaiheessa Saxelin uskoo sen kiinnostavan Suomessa etenkin teollisuuskiinteistöjä, isoja toimistokiinteistöjä, tuotantolaitoksia ja ICT-konesaleja.

“Älykäs kiinteistöautomaatio mahdollistaa hienovaraisen lämmityksen ja muun sähkönkulutuksen hallinnan tarpeen ja hinnan mukaan. Esimerkiksi Ilmatieteen laitokselta saadun datan pohjalta voidaan varautua tulevaan hellejaksoon siten, että konehuoneissa lasketaan lämpötilaa jo etukäteen. Näin helleaallon aikana ei tarvita enää niin voimakasta ilmastointia”, Saxelin toteaa.

Cisco Network Building Mediator on osa Ciscon uuden Smart Connected Buildings -kokonaisuuden ensimmäinen markkinoille tuleva ratkaisu. Cisco Network Building Mediator -tuotteen ansiosta kiinteistöjen käyttöpäälliköt pystyvät helposti tarkkailemaan, mittaamaan ja säätämään kiinteistön energiankäyttöön liittyviä järjestelmiä. Lisäksi kiinteistö voi hallitummin ottaa käyttöön uusiutuvia energiamuotoja, kuten aurinko- tai tuulienergiaa sekä muita energiankäyttöä tehostavia automaatiojärjestelmiä, joiden avulla voidaan vähentää käyttökustannuksia.

Cisco Network Building Mediator keskustelee muiden kiinteistöjärjestelmien kanssa ja muuttaa datan avoimiin XML/SOAP-palveluihin sopivaksi. XML/SOAP-palvelut ovat yhteydessä muihin sovelluksiin, kiinteistöylläpitoon, hallintajärjestelmiin ja pilvipalveluihin.

Cisco Network Building Mediator toimii yhdessä Cisco EnergyWise -teknologian kanssa. Cisco EnergyWise -teknologia auttaa valvomaan, raportoimaan ja vähentämään IP-verkossa toimivien laitteiden energiankulutusta.

Cisco Network Building Mediator on saatavissa myös Suomessa ja sen hinta on alkaen 3 500 euroa.

Cisco julkisti samalla Smart+Connected Communities -visionsa, jonka mukaan tulevaisuuden älykkäissä kaupungeissa ja yhteisöissä hyödynnetään teknologiaa yhä enemmän energiankäytön tehostamiseksi. Cisco tekee yhteistyötä yli 20 eri teknologiakumppanin kanssa tuottaakseen ratkaisuja ja palveluita Smart+Connected Communities -vision toteuttamiseksi.

Cisco on myös perustanut Bangaloreen Globalisation Centre East Intiaan ensimmäisen Emerging Technology -liiketoimintayksikön, jonka tehtävänä on integroida Ciscon teknologiaa Ciscon yritysostolla hankkiman Richards-Zetan tuotteisiin. Cisco Network Building Mediator on alun perin Richards-Zetan kehittämä tuote. Liiketoimintayksikön vetäjäksi on nimitetty Sandeep Vij. Hän raportoi Marthin De Beerille, joka vastaa Emerging Technologies -liiketoiminnasta.

Lisätietoa Ciscon energiankäyttöön liittyvistä ratkaisuista:
http://www.cisco.com/go/mediator

Smart Grid:
http://www.cisco.com/web/FI/press/press_releases/2009/tiedote_20090519.html

Cisco EnergyWise:
http://www.cisco.com/web/FI/press/press_releases/2009/tiedote_20090130.html

Kuvia Cisco Network Building Mediator -tuotteesta
http://flickr.com/gp/25679159@N03/x08X55

Lisätietoja:
Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
tekninen johtaja Tommi Saxelin
tommi.saxelin@cisco.com

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2009/prod_070109b.html

 

 

Cisco Systems (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen ja jakamisen ajasta tai paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi