Lehdistötiedote

03.11.2009

Cisco rakentaa tietä rajattomille tietoverkoille
Toisen sukupolven ISR-reitittimet liikuttavat video-, mobiili- ja tietoturvapalveluita

Cisco on julkistanut Borderless Network -arkkitehtuurin, jonka avulla voidaan tarjota palveluita ja sovelluksia kenelle tahansa, mihin tahansa päätelaitteeseen ajasta ja paikasta riippumatta saumattomasti, luotettavasti ja tietoturvallisesti. Arkkitehtuurijulkistuksen ensimmäinen konkreettinen tuote on Ciscon toisen sukupolven Integrated Services Router -reititinperhe ISR G2.

”Borderless Network -arkkitehtuuri yhdistää reititin-, kytkin-, langattoman ja tietoturvateknologiamme. Se rikkoo rajat paikan, päätelaitteiden ja sovellusten väliltä. Kun sovelluksia ja palveluita tarjotaan ja käytetään yhä useammin yrityksen oman verkon ulkopuolelta, myös arkkitehtuurin täytyy toimia saumattomasti. Uudet monipalvelureitittimet voivat yhdistää samaan laitteeseen monia erilaisia palveluita tietoturvasta puhepalveluihin ja videoon”, kertoo tekninen asiantuntija Timo Perttula Suomen Ciscolta.

Cisco ISR G2 -reitittimet ovat uuden sukupolven monipalvelureitittimiä, jotka auttavat yrityksiä ja palveluntarjoajia tarjoamaan helpommin ja laajemmin liiketoimintapalveluitaan, kuten videonvälitystä ja ryhmätyösovelluksia, kaikkiin organisaation sivutoimipisteisiin. Rajaton tietoverkko -arkkitehtuuri yhdistää reitittimet, kytkimet, langattomat teknologiat ja tietoturvateknologiat aiempaa tiiviimmin integroiduksi tietoverkkoarkkitehtuuriksi. Sen ansiosta yritykset pystyvät tehokkaammin käyttämään ja välittämään erilaisia sovelluksia ja palveluita verkon kautta.

“Rajattoman tietoverkon ansiosta tietohallinto voi aiempaa helpommin hallita, skaalata ja suojata tietoverkkoja sekä samalla saada synergiaa käyttäjien, päätelaitteiden, sovellusten ja liiketoimintaprosessien yhdistämisestä”, Perttula toteaa.

Cisco ISR G2 -reititinperhe:

  • Cisco 3900 -sarjan ISR-reititin: ISR G2 -perheen lippulaivareititin, joka tarjoaa korkean käytettävyyden, investoinnin suojan, suorituskyvyn ja skaalautuvuuden sekä auttaa alentamaan kokonaiskäyttökustannuksia. Se on älykkäästi integroitavissa tietoturva-, kytkin- ja ryhmätyöratkaisuihin sekä langattomiin, WAN-optimointi- ja sovelluspalveluihin.
  • Cisco 2900 -sarjan ISR-reititin: Keskisarjan reitin, joka mahdollistaa tietoturva-, kytkin-, ryhmätyö- ja videopalvelujen sekä langattomien ja sovelluspalvelujen tarjoamisen sekä korkean investoinnin suojan.
  • Cisco 1900 -sarjan ISR-reititin: Cisco 1941 on pienikokoinen modulaarinen reititin, jossa on laaja valikoima yhteysvaihtoehtoja, muun muassa uudet 802.11n-standardin langattomat lähiverkko-ominaisuudet.

Tuotekuvia on ladattavissa osoitteesta:
http://www.flickr.com/photos/cisco_pics/4014530431

Lisätietoja:
Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
tekninen asiantuntija Timo Perttula
timo.perttula@cisco.com

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2009/prod_102009.html

 

 

Cisco Systems (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen ja jakamisen ajasta tai paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi http://www.cisco.fi.