Lehdistötiedote

27.10.2008

Ciscolta virtuaalineuvotteluja kaikille
Pienetkin yritykset voivat vuokrata TelePresence-huoneen käyttöönsä

Cisco on toteuttanut julkiseen käyttöön tarkoitetun TelePresence-huoneiden ketjun. Kaikenkokoiset yritykset ja organisaatiot voivat nyt vuokrata virtuaalineuvottelutilan käyttöönsä tuntivuokralla. Cisco TelePresencen avulla voidaan tavata virtuaalisesti kumppaneita, toimittajia tai asiakkaita ilman tarvetta matkustaa toiselle puolelle maailmaa. Ensimmäiset julkiset Cisco TelePresence -huoneet ovat käytössä muun muassa Bostonissa, Lontoossa, Bangaloressa, Mumbaissa ja Kalifornian Santa Clarassa.

Cisco TelePresence -huoneita on tällä hetkellä yhteensä jo yli 1 000 yli 200 organisaatiossa ympäri maailmaa. Ciscon omassa käytössä TelePresence-huoneita on lähes 300 yli 40 maassa ja 129 kaupungissa. Ciscon visiona on rakentaa TelePresence-huoneista globaali julkiseen käyttöön tarkoitettu verkosto. Tällöin myös ne organisaatiot, joilla ei ole omaa TelePresence-huonetta, voivat hyödyntää virtuaalineuvottelutilaa tarpeen mukaan.

”Julkiset Cisco TelePresence -huoneet tuovat virtuaalineuvottelun myös pienten organisaatioiden ja jopa yksittäisten henkilöiden ulottuville. Tämä on erittäin edullinen vaihtoehtona sille, että työntekijät lähetään toiselle puolelle maailmaa. Matkustuskustannusten lisäksi säästyy myös aikaa. Suomessa on tällä hetkellä vain yritysten omia TelePresence-huoneita, joiden käyttöaste organisaatioilla itsellään on erittäin kova. Suomeen rakennamme julkisia TelePresence-huoneita yhdessä paikallisten yhteistyökumppaneidemme kanssa”, sanoo Cisco Finland Oy:n toimitusjohtaja Esa Korvenmaa.

TelePresence-palvelua voidaan käyttää esimerkiksi koulutukseen, rekrytointiin, organisaation laajuisiin globaaleihin tapahtumiin ja muihin tilaisuuksiin, joissa paikallaolo on välttämätöntä, mutta epäkäytännöllistä. Suurimpiin TelePresence-huoneisiin mahtuu jopa 18 osallistujaa. Myös esimerkiksi kansainvälistä toimintaa harjoittaville yksityisyrittäjille, konsulteille ja alihankkijoille Ciscon julkinen TelePresence tuo uusia mahdollisuuksia.

Yhteistyössä Tata Communications -yhtiön, Indian Hotels -yhtiön Taj-hotelleiden sekä Intian teollisuusliitto CII:n kanssa Cisco on rakennuttanut TelePresence-huoneita Bostonin, Lontoon, Bangaloren ja Mumbain Taj-hotelleihin sekä Bangaloren, New Delhin, Hyderabadin sekä Chennain CII:n toimistoihin. Tata Communications suunnittelee avaavansa 100 uutta huonetta vuoden 2009 aikana, mukaan lukien New Yorkin The Pierre -hotelli.

Lista julkisista TelePresence-huoneista ja tilanvarauksesta löytyy osoitteesta http://www.ciscotelepresencesuites.com.

Lisätietoja:
Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
tekninen johtaja Tommi Saxelin
tommi.saxelin (at) cisco.com

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote:

http://newsroom.cisco.com/dlls/2008/prod_101508.html

Cisco Systems (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen ja jakamisen ajasta tai paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com  ja suomeksi www.cisco.fi