Lehdistötiedote

2.10.2008

Cisco ja VMware tuovat uutta datakeskusten virtualisointiin
Tarvetta erityisesti Suomessa - ICT-palveluiden ulkoistaminen on vahva trendi

Cisco ja VMware ovat tuoneet markkinoille uuden datakeskusratkaisun, jonka avulla voidaan tehostaa virtuaaliympäristöjen skaalautuvuutta ja hallittavuutta. Yhteistyön tuorein tuotos on Cisco Nexus 1000V -ohjelmistopohjainen kytkin, joka integroituu suoraan VMware Infrastruktuuriin.

Cisco ja VMware tarjoavat yhdessä myös palveluita sekä kumppaneilleen koulutusta sertifiointeineen. Lisäksi Cisco julkistaa tallennusverkkojen (SAN) teknologiaa tehostamaan virtuaalisten datakeskusten tallennuksen suorituskykyä ja skaalautuvuutta sekä helpottamaan tallennuksen hallintaa tietoturvallisesti virtuaalipalvelinympäristöissä.

ICT-palveluiden keskittämis- ja ulkoistustrendi lisää datakeskusten tarvetta ja sitä kautta virtualisoinnin tarvetta. Suomessa ollaan muuta maailmaa edellä tässä trendissä.

"Palveluiden ulkoistamisen kasvu Suomessa on todella rajua, kun yritykset haluavat keskittyä omaan toimintaansa ja jättää IT:stä huolehtimisen ammattilaisille. Asiakkaat kertovat, että palvelimien määrää lisätään jatkuvasti. Virtualisoinnilla voidaan vähentää fyysisten palvelinten määrää ja rakentaa virtuaalipalvelimia olemassa olevaan rautaan. Tämä säästää palveluntarjoajien kustannuksia raudanhankinnassa mutta myös esimerkiksi energiankulutusta, kun palvelimia on vähemmän", kertoo Ciscon tekninen asiantuntija Lauri Toropainen.

Cisco Nexus 1000V on ohjelmistopohjainen kytkin. Se yksinkertaistaa verkkoinfrastruktuurin hyödyntämistä datakeskusten virtualisoinnissa. Cisco Nexus 1000V tuo Ciscon tietoturva-, käytäntömääritys- sekä automatisoidut jakamis- ja diagnostiikkaominaisuudet VMware-ympäristöön, joka nyt skaalautuu jopa tuhansiin virtuaalipalvelimiin.

Cisco Nexus 1000V:n avulla voidaan helposti siirtää virtuaalipalvelimia fyysisestä palvelimesta toiseen siten, että virtuaalipalvelimien verkkopolitiikka ja tietoturvan taso pysyy samana. Lisääntynyt virtuaalipalvelinten näkyvyys ja hallittavuus mahdollistaa virtuaalipalvelinten liikuttamisen yritysverkossa fyysisten palvelinten välillä ilman lisätoimenpiteitä tai verkon määrityksiä. Tämä säästää IT-henkilöstön aikaa.

"Ulkoistamisbuumin myötä IT-palvelutalojen täytyy saada palvelimet nopeasti pystyyn ja toimintaan datakeskuksissaan. Virtuaalipalvelimilla tämä onnistuu helpommin kuin fyysisillä. Virtuaalipalvelinten kanssa haasteena on ollut se, miten kaikki palvelimet saadaan näkyviin verkkovastaavalle softakytkinten takaa. Ja toisaalta se, miten uusien ja mahdollisesti täysin erilaisten palveluiden istuttaminen yhteen rautaan onnistuu siten, että tietoturva on kaikissa omanlaisensa. Nexus 1000V tuo fyysisen kytkimen ominaisuudet VMwaren virtuaalikäyttöjärjestelmän sisälle. Siksi IT-palveluiden siirtäminen sekä eri palveluiden ja tietoturvaominaisuuksien määrittely onnistuu helposti, ja niitä pystytään hallinnoimaan omina yksiköinään", Toropainen jatkaa.

"Tämä uutuusjulkistus on VMwarelle ja Ciscolle merkittävä askel. Asiakkaamme saavat nyt rakennettua entistä helpommin virtuaalisen datakeskuksen ja yksinkertaistettua IT-palveluiden tarjoamista asiakkailleen. Cisco Nexus 1000V ja VMwaren infrastruktuurin yhteen tuominen on tärkeä strategiallemme: haluamme yhdessä johtavien IT-alan kumppaneidemme kanssa tarjota laajaa ja syvälle menevää fyysisen ja virtuaalisen palvelinympäristön, tietoverkon ja tallennusinfran hallintaa virtuaalisissa datakeskuksissa", sanoo puolestaan VMwaren kumppaniratkaisuista globaalisti vastaava johtaja Brian Byun.

Cisco ja VMware tarjoavat myös yhdessä virtualisoinnin konsultointipalveluja auttaakseen asiakkaitaan rakentamaan ja ottamaan käyttöön virtuaalisia palvelin-, tietoverkko- ja tallennusratkaisuja.

Lisäksi Cisco on julkistanut uusia tallennusverkon virtualisointiratkaisuja. Ciscon tallennusverkkojen (SAN) teknologiajulkistus koostuu kolmesta 8 Gbps kuitukanavakortista Cisco MDS 9000 -tuoteperheen kytkimiin sekä uusista toiminnallisuuksista Ciscon tallennusverkon NX-OS -käyttöjärjestelmään. Nämä tuovat virtuaalipalvelinympäristön ja datakeskuksien tallennukseen entistä enemmän hallittavuutta, skaalautuvuutta ja kustannustehokuutta. Uutuudet ovat yhteensopivia Cisco MDS 9000 -tuoteperheen modulaaristen kytkimien kanssa.

Lisätietoja:
Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
Tekninen asiantuntija Lauri Toropainen
lauri.toropainen (at) cisco.com

VMware Suomi
Myyntijohtaja Keijo Niemistö
Puh. 0400 432 806
kniemisto (at) vmware.com

Alkuperäiset englanninkieliset tiedotteet:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2008/prod_091608e.html
http://newsroom.cisco.com/dlls/2008/prod_091608c.html

Cisco Systems (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen ja jakamisen ajasta tai paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi.

VMware Inc (NYSE: VMW) valmistaa johtavat virtualisointiratkaisut yksittäisistä työasemista suuriin datakeskuksiin. VMwaren virtualisointiratkaisujen avulla kaikenkokoiset organisaatiot pystyvät saavuttamaan merkittäviä kustannussäästöjä tietotekniikassa, parantamaan liiketoiminnan jatkuvuutta ja tietoturvaa sekä toimimaan ympäristöystävällisemmin tietotekniikka hankinnoissaan.
Lisätietoja löytyy osoitteesta www.vmware.com