Lehdistötiedote

16.6.2008

Cisco tuo uusia innovaatioita digitaalisen yritysviestinnän kehittämiseen
Nykyjohtaja on läsnä vaikka olisi toisella puolella maailmaa

Cisco on mukana kehittämässä videoviestinnästä yhä merkittävämpää työkalua yritysten viestintään, markkinointiin ja koulutukseen. Nyt Cisco on tuonut markkinoille uusia ominaisuuksia osaksi Cisco Digital Media System -viestintäratkaisuaan. Uutuuksiin kuuluu muun muassa interaktiivinen Enterprise TV -sovellus.

Ciscon näkemyksen mukaan videoviestintä herättää yritysrintamalla tällä hetkellä suurta kiinnostusta. Videota on jo jonkin verran hyödynnetty markkinointitarkoituksiin, mutta myös yrityksen henkilöstölle ja asiakkaille viestimisessä sekä sisäisessä koulutuksessa nähdään paljon potentiaalia.

”Kyse ei ole pelkästään kustannussäästöistä tai ympäristöystävällisyydestä matkustuksen ja painomateriaalien vähentämisen kautta, vaan myös itse viestinnän tehostumisesta. Johtaminen muuttuu, kun johtaja saa kasvot ja äänen, vaikka hän työskentelisi toisella puolella maailmaa”, toteaa tekninen johtaja Tommi Saxelin Suomen Ciscosta.

Cisco Digital Media System on IP-verkkojen videopohjainen viestintäratkaisu. Sen avulla käyttäjät voivat helposti luoda ja hallinnoida videosisältöä verkossa ja jakaa sitä joko ”suorana lähetyksenä” tai tarpeen mukaan (on demand). Ratkaisun avulla erityyppiset organisaatiot ja ihmiset voivat tehostaa reaaliaikaista, verkkopohjaista, ajasta ja paikasta riippumatonta yhteydenpitoa työntekijöiden, asiakkaiden ja kumppaneiden kanssa. Sen ansiosta käyttäjät voivat helposti luoda, hallinnoida ja jakaa elävää tai on demand -videosisältöä useissa eri tiedostomuodoissa ja erityyppisissä kiinteissä ja langattomissa päätelaitteissa. Käyttäjät voivat hyödyntää tietoverkkoja videoviestintään ilman, että tarvitaan syvää teknistä asiantuntemusta. 

Suomessa Cisco Digital Media System -ratkaisun potentiaalisia käyttäjiä ovat muun muassa suuret pörssiyhtiöt ja myymäläketjut. Esimerkiksi Cisco Digital Signage mahdollistaa toimitusjohtajan puheiden esittämisen yhtäaikaisesti koko henkilöstölle. Aiemmin videopuheita on esitetty intranetissä, nyt Enterprise TV -sovelluksen ansiosta käyttömahdollisuudet laajenevat tietokoneista myös esimerkiksi ruokasalien ja aulojen televisioihin. Tämä on merkittävä asia muun muassa sellaisissa yrityksissä, joissa isolla osalla henkilöstöä ei ole omaa konetta.

”Johtajien uusi sukupolvi on tottunut kansainväliseen toimintaan ja uusiin viestintätapoihin, joten heille on luontevaa laajentaa johtamistaan videoviestintään. Perinteisiin johtamismalleihin tottuneille sukupolven edustajille tämä tuo uusia muutospaineita, mutta myös mahdollisuuksia, sillä YouTuben kautta videon hyödyntämiseen tottuneet ihmiset pitävät myös videoiden hyötykäyttöä entistä luontevampana”, sanoo Saxelin.

Digital Media Systemsin uutuudet:

  • Cisco Enterprise TV (ETV): Uusi interaktiivinen digitaalinen mediasovellus, joka mahdollistaa on-demand-videon sekä suoran tv-lähetyksen välittämisen IP-verkon kautta erilaisiin näyttölaitteisiin kuten lcd- ja plasmanäyttöihin. Käyttäjät pääsevät kaukosäätimen avulla käsiksi valikoihin ja ohjelmaoppaaseen, mikä tekee sisällön katsomisesta erittäin helppoa. Yritykset voivat myös esimerkiksi luoda haluamiaan sisältökirjastoja. Enterprise TV hyödyntää samoja laitteistoa ja hallinta-alustaa kuin Cisco Digital Signage.
  • Cisco Digital Media Player (DMP) 4400G: IP-pohjainen mediatoistin, joka mahdollistaa teräväpiirtokuvan (suoran tai on-demand-videon), liikkuvan grafiikan, web-sisällön tai muun dynaamisen sisällön välittämisen erilaisille digitaalisille näytöille. DMP 4400G sisältää jopa 4 gigatavun paikallisen tallennuskapasiteetin ja tukee nyt myös MPEG-4/H.264- ja Adobe Flash 9 -tiedostomuotoja, jotka täydentävät jo aiemmin tuettuja MPEG-2 ja RSS-sisältöjä.
  • Digital Signagen uudet ominaisuudet: DMS 5.0 tukee monipuolisen digitaalisen sisällön, esimerkiksi Flash 9 -sisällön, tekstisyötteiden sekä hätäviestien välitystä digitaalisille näytöille. Sovellus hyödyntää samaa laitteistoa ja hallinta-alustaa kuin Cisco Enterprise TV.
  • Desktop Videon uudet ominaisuudet: DMS 5.0 mahdollistaa sisältökohtaisen käyttöoikeuksien hallinnan sekä raportoinnin. Uudella versiolla voidaan jakaa sisältöä web-sivuille sekä muihin sovelluksiin. Lisäksi DMS 5.0 sisältää tekstitysominaisuudet sekä Video Portal -tuen myös muille kielille kuin englannin kielelle. 

Cisco Wide-Area Application Services (WAAS) -asiakkaat voivat hyödyntää olemassa olevaa wide-area network (WAN) -verkon optimointiratkaisuaan DMS 5.0 -ominaisuuksien käyttöönotossa. Tämän ansiosta esimerkiksi kauppaketjut ja yritysten sivutoimipisteet voivat hyödyntää digitaalista videosisältöä ilman erillisiä infrastruktuuri-investointeja.

Tuotekuvia Cisco Digital Media Systemsistä:
http://newsroom.cisco.com/images/DW_digitalSignageInAction.JPG

Lisää tietoa aiheesta:
www.cisco.com/go/dms

Lisätietoja:
Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
tekninen johtaja Tommi Saxelin
tommi.saxelin (at) cisco.com

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2008/prod_061008b.html

Cisco Systems (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen ja jakamisen ajasta tai paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi.