Lehdistötiedote

22.4.2008

Suomalainen verkkopalvelu elokuvien tekemiseen esiteltiin Cisco Expossa
Wreckamovie.com on malliesimerkki internetin toisen sukupolven mahdollisuuksista

Helsingissä järjestetyssä Cisco Expo -konferenssissa esiteltiin suomalainen verkkopalvelu, jonka avulla on mahdollista tehdä jopa täyspitkiä elokuvia yhteisöllisesti internetissä. Wreckamovie.com on suomalaisen Star Wreck -kulttielokuvan tekijöiden uusi konsepti ja esimerkki siitä, miten internetin toinen sukupolvi tuo kokonaan uudenlaisia mahdollisuuksia sekä liike-elämän että vapaa-ajan toimintaan. Cisco tekee yhteistyötä Star Wreck Studiosin kanssa Wreckamovie.com -palvelun markkinoinnissa ja teknologia-alustan kehittämisessä.

"Kuulostaa varmasti mahtipontiselta sanoa, että Tampere haastaa Hollywoodin, mutta siinä on totuuden siemen. Haluamme tuoda kaikkien oman elokuvan tekemisestä haaveilevien ulottuville työkalun, jonka avulla he voivat koota yhteisön ja tehdä omaa taidetta. Mielestäni konseptilla mennään taiteen tekemisen alkulähteille - kootaan yhteen samanhenkisten ihmisten luomisen intohimo", sanoo Star Wreck Studiosin Timo Vuorensola.

Vuorensola ohjasi ja toteutti tiimeineen yhteisöllisen internet-levityksen kautta maailmankuuluksi nousseen Star Wreck: In the Pirkinning -elokuvan. Elokuvaa on ladattu internetistä yli 8 miljoonaa kertaa, ja se on myös globaalisti myynnissä DVD:llä.

"Liiketoimintamallina tämä on täysin käänteinen perinteiselle elokuvatuotannolle: tässä tehdään elokuva jota yhteisö levittää, ja vasta sen jälkeen, suosion kasvaessa, alkaa ansaintalogiikka pelata", Vuorensola jatkaa.

"Tietoverkkoteknologiasta on tulossa alusta, jonka avulla voidaan löytää ja hyödyntää kokonaan uudenlaisia mahdollisuuksia. Wreckamovie on loistava esimerkki internetin toisen sukupolven palvelusta uudenlaiseen markkinointiin, viestintään, yhteisölliseen tekemiseen ja yhdessä uuden luomiseen", kertoo Suomen Ciscon kumppaniliiketoiminnan johtaja Jaakko Hyttinen.

Wreckamovien ensimmäinen elokuva on jo tekeillä. Ensimmäisen Star Wreck -elokuvan työryhmän Iron Sky -niminen projekti on demovaiheessa. Demo julkistetaan virallisesti 5.5. Cisco Expoon osallistuneet näkivät demon etukäteen.

"Wreckamovien tapaiset innovaatiot avaavat mahdollisuuksia ja kokonaan uusia markkinoita myös suomalaisille palveluntarjoajille, ja haluamme auttaa heitä ottamaan niistä osansa. Siksi Cisco tekee markkinointiyhteistyötä Star Wreck Studiosin kanssa ja on myös mukana kehittämässä ja tarjoamassa palvelun vaatimaa teknologiaa",  Hyttinen jatkaa.

 

Ensimmäistä kertaa Suomessa järjestetty Cisco Expo kokosi yhteen merkittäviä kotimaisia ja ulkomaisia ICT-alan toimijoita. Tapahtumassa oli paikalla yli 750 kutsuvierasta, ja edustettuina oli yli 20 yritystä. Päivän kansainvälisesti nimekkäin esiintyjä oli Ciscon johtaja Howard Charney pääjohtaja John Chambersin esikunnasta. Pääyhteistyökumppanit olivat Elisa ja Nokia.

Lisätietoja:
Star Wreck Studios
Timo Vuorensola, puh. 040 588 8972
timo.vuorensola (at) starwreck.com

Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
Kumppaniliiketoiminnan johtaja Jaakko Hyttinen
jaakko.hyttinen (at) cisco.com

# # #

Cisco (NASDAQ: CSCO) on maailman johtava tietoverkkoratkaisujen toimittaja. Ciscon ratkaisuihin perustuvat tietoverkot mahdollistavat puheen, datan ja videokuvan turvallisen välittämisen sekä jakamisen ajasta ja paikasta riippumatta. Ciscon kehittämät laitteet, ohjelmistot ja palvelut auttavat ihmisiä monipuolistamaan viestintäänsä ja vuorovaikutustaan tietoverkkojen välityksellä. Lisätietoa Ciscosta löytyy osoitteista http://newsroom.cisco.com ja suomeksi www.cisco.fi.

Star Wreck Studios on vuonna 2007 perustettu internetin ja filmituotannon yhdistävä yhtiö. Sen perustivat kulttimaineeseen nousseen suomalaisen elokuvan Star Wreck: In the Pirkinning -elokuvan tekijät. Elokuva on ladattu internetistä jo yli kahdeksan miljoonaa kertaa. Star Wreck Studios sijaitsee Tampereella.

www.wreckamovie.com