Tiedote, 11.1.2007

Cisco on haastanut Applen oikeuteen iPhone-tavaramerkkinsä luvattomasta käytöstä. Cisco toivoo oikeudelta päätöstä, joka estää Applea käyttämästä ja kopioimasta Ciscon omistamaa iPhone-tavaramerkkiä.

Cisco tuli iPhone-tavaramerkin omistajaksi vuonna 2000 ostettuaan sen omistaneen Infogear-yhtiön. Infogear oli rekisteröinyt tavaramerkin vuonna 1996. Ciscon tytäryhtiö Linksys alkoi toimittaa iPhone-tuotteita viime vuoden alkupuolella, ja laajensi tuoteperhettä joulukuussa 2006.

"Cisco on neuvotellut Applen kanssa asiasta Applen pyydettyä toistuvasti lupaa Ciscon iPhone-nimen käyttämiseen. Applen uusi puhelin on erittäin mielenkiintoinen, mutta yhtiön ei tulisi käyttää meidän tuotemerkkiämme ilman lupaa. Tämän päivän iPhone on eri asia kuin huomisen iPhone. Tulevaisuudessa mahdollisuudet kotipuhelimen, matkapuhelimen, työpuhelimen ja tietokoneen yhdentymiseen ovat lähes rajattomat. Siksi meille on tärkeää turvata brändimme", kertoo Ciscon lakiasioista vastaava johtaja Mark Chandler.

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote:
http://newsroom.cisco.com/dlls/2007/corp_011007.html?CMP=ILC-001

Lisätietoja:
Cisco Systems, Inc.

John Noh (media), puh. +1 408 853 8445
jnoh@cisco.com

Liz Lemon (sijoittajasuhteet), puh +1 408 527 8452
lemon@cisco.com

Gia Filice (analyytikkosuhteet), puh. +1 408 853 4274
gfilice@cisco.com

Huom. Aikaero Kalifornian ja Suomen välillä on -10 tuntia.

###

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), maailman johtava internet-järjestelmien toimittaja, on jo 20 vuotta toiminut alan vastuullisena suunnannäyttäjänä tuottaen innovatiivisia avainteknologioita ja tuotteita. Tietoa Ciscosta löydät osoitteesta http://www.cisco.com ja http://www.cisco.fi ja viimeisimmät uutiset osoitteesta http://newsroom.cisco.com. Ciscon laitteet Euroopassa toimittaa Cisco Systems International BV, Cisco Systems, Inc.:in täysin omistama tytäryhtiö.