Tuoreimmat lisäykset Ciscon Unified Communications -järjestelmään

Lehdistötiedote, 26.10.2006

Cisco tuo uusia ominaisuuksia puhe-, data- ja videoviestinnän yhdistävään Cisco Unified Communications -järjestelmäänsä. Uutuudet on suunnattu tehostamaan niin pienten kun suurtenkin organisaatioiden viestintää sekä tuomaan helppoutta ja sujuvuutta mobiiliympäristöihin ja yhteyskeskuksiin.

Esiteltävät Cisco Unified Communications -ominaisuudet integroivat IP-kommunikaation osaksi työpöytäsovelluksia viestinnän virtaviivaistamiseksi ja tuovat lisäominaisuuksia multimediaa hyödyntäviin neuvottelu-, pikaviestintä- ja puhelunvälitysratkaisuihin. Uutuuksien lisäksi Cisco esittelee kanavakumppaneille uusia työkaluja ja palveluita.

”Cisco kehittää jatkuvasti Unified Communications -järjestelmäänsä tuomaan lisää tuottavuutta kaikenkokoisille organisaatioille. Tuomme nyt entistä parempia ratkaisuja työpöydän ja kommunikointijärjestelmän integrointiin, yhteistoimintaan sekä liikkuvuuden helpottamiseen. Uudet ominaisuudet tuovat myös uusia viestinnän mahdollisuuksia ja kattavuutta sekä loppukäyttäjille että järjestelmävastaaville. Asiakkaille ne tuovat lisää joustavuutta ja valinnanvaraa, koska ne tukevat myös kolmansien osapuolten sovelluksia ja palveluita”, sanoo Ciscon Unified Communications -järjestelmien markkinointijohtaja Rick Moran.

Pienille ja keskisuurille yrityksille nyt julkistettuja Unified Communications -uutuuksia ovat muun muassa:

Cisco Unified CallConnector integroi pienille ja keskisuurille yrityksille suunnatun Unified CallManager Express -ratkaisun työryhmäohjelmistojen kanssa kuten Microsoft Outlook ja Internet Explorer. Sen avulla käyttäjät näkevät muiden työtekijöiden tila- ja tavoitettavuustiedot työasemansa ruudulta ja voivat soittaa klikkaamalla esimerkiksi verkkosivulla tai Microsoft Office -dokumentissa näkyvää puhelinnumeroa. Järjestelmä näyttää myös soittajan tiedot tulevissa puheluissa ja mahdollistaa puhelun nopean ja helpon vastaamisen ja välittämisen.

Cisco Quick Messaging Tool tuo pikaviestinnän osaksi Unified Communications -PK-kokonaisuutta.

Läsnäolotieto on myös uusi PK-yrityksille tarjolla oleva ominaisuus. Sen avulla työntekijät voivat esimerkiksi kertoa miten ja mistä he ovat tavoitettavissa sekä ilmoittaa varayhteyshenkilön tiedot oman poissaolonsa aikana.

Express Attendant Console on Ciscon yhteistyökumppanin Arc Systemsin kehittämä ja toimii nyt myös pienille ja keskisuurille organisaatioille suunnatun Cisco Unified Call Manager Express -ohjelmiston kanssa. Sen avulla puhelinvaihteen hoitaja voi puhelua yhdistäessään tehdä henkilöhakuja eri tekijöillä ja näin yhdistää puhelun organisaatiossa juuri oikealle henkilölle saman tien.

Cisco Unified Meeting Place Express puhe- ja web-neuvottelusovellus on päivitetty tukemaan jopa 200 yhtäaikaista puheneuvotteluyhteyttä. Loppuvuodesta 2006 siihen on tulossa myös liitettävyys MS Outlook -kalenteriin ja videoneuvotteluominaisuudet.

Kaikenkokoisten organisaatioiden työntekijöiden työskentelyä etä- ja kotikonttorista helpottava Cisco Unified Phone Proxy mahdollistaa IP-puhelinten ja pääteohjelmistojen käyttämisen ilman VPN-ratkaisua.

Keskisuurille ja suurille organisaatioille tärkein julkistettu uutuus ovat Cisco Unified MeetingPlace 5.4 -puhe- ja web-neuvottelusovelluksen päivitykset. Ne tuovat parempaa videoneuvotteluiden laajennettavuutta ja uusia neuvottelujen ajastusmahdollisuuksia. Uutena ominaisuutena se tukee nyt myös Lotus Notes -versiota 7.1 ja tuo paremman pikaviestitoiminnon liitettävyyden muihin järjestelmiin.

Kumppaneilleen Cisco tuo uusia Unified Communications -työkaluja ja -palveluita. Niiden avulla voidaan tehostaa ja nopeuttaa integroitujen langattomien, tietoturva- ja Unified Communications -ratkaisuiden tarjousten koostamista sekä pienempien järjestelmien konfiguroimista.

Cisco Unified Communications -järjestelmä yhtenäistää erilaisia kommunikaatiotapoja integroimalla sähköpostin, puhelinjärjestelmän, videon, pikaviestit ja faksit yhteneväksi kokonaisuudeksi, jota voidaan hallita erilaisten ohjelmistopohjaisten kiinteiden tai langattomien päätelaitteiden avulla. Uutuuksien avulla organisaatiot voivat rakentaa useita eri kommunikaatiokanavia hyödyntäviä integroituja viestintäkokonaisuuksia, joita on helppo hallinnoida ja ylläpitää. Ne tehostavat organisaation toimintaa, nopeuttavat asiakaspalvelun vasteaikoja, yhtenäistävät toiminnan prosesseja sekä alentavat kustannuksia. Järjestelmä on myös helposti laajennettavissa vastaamaan kasvavan yrityksen tarpeita.

Cisco Unified Communications -järjestelmä perustuu Ciscon palvelukeskeiseen tietoverkkoarkkitehtuuriin (SONA). Cisco Unified Communications on helposti laajennettavissa ja tarjoaa avoimen viestintäalustan reaaliaikaiseen kommunikointiin. Ratkaisussa yhdistyvät läsnäolotiedot, langattomuus ja älykäs tietoverkko.

Lisätietoja Cisco Unified Communications -järjestelmästä löytyy osoitteesta
www.cisco.com/go/unified.

Lisätietoa:
Cisco Systems Finland Oy, puh. 0204 7061
ratkaisumyyntipäällikkö Kari Hamari
kari.hamari@cisco.com

###

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), maailman johtava internet-järjestelmien toimittaja, on jo 20 vuotta toiminut alan vastuullisena suunnannäyttäjänä tuottaen innovatiivisia avainteknologioita ja tuotteita. Tietoa Ciscosta löydät osoitteesta http://www.cisco.com ja http://www.cisco.fi ja viimeisimmät uutiset osoitteesta http://newsroom.cisco.com. Ciscon laitteet Euroopassa toimittaa Cisco Systems International BV, Cisco Systems, Inc.:in täysin omistama tytäryhtiö.