02.06.2005

WorldSkills 2005 -kilpailun “Tietokone ja verkot” –lajissa Ciscon suojatti toi pronssia Suomeen

Juuri päättyneissä ammattitaidon WorldSkills 2005 –kilpailussa Suomen Ciscon tukeman “Tietokone ja verkot” -lajin Suomen mestari Tomi Miettunen toi lajin MM-pronssimitalin Suomeen. WorldSkills -tapahtuman kautta Cisco Systems panostaa tietotekniikkaosaamisen kehittämiseen. Suomen Cisco teki valmennuksessa yhteistyötä Turun Ammatti-instituutin kanssa. Lähes kaikissa WorldSkillsin 40 lajissa edustettuna ollut Suomen joukkue ylitti tavoitteensa ottamalla kahdeksan mitalia (kultaa 4, hopeaa 1, pronssia 3) sekä 17 diplomia.

Ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa 26. - 29.5. järjestetyt WorldSkills 2005 -ammattitaidon MM-kilpailut keräsivät Helsinkiin lähes 700 alansa huippua. Katsojia Helsingin Messukeskukseen tapahtuma kokosi yhteensä lähes 120 000. “Tietokone ja verkot” -lajin Ciscon suojatti Tomi Miettunen toi MM-pronssia Suomeen. Lajin voitti Singapore, hopea meni Kanadaan. Sekä kansallisesti että kansainvälisesti Cisco on mukana tukemassa niin koko tapahtumaa kuin sen “Tietokone ja verkot” –lajia, muun muassa Cisco Networking Academy -koulutusohjelmallaan.

“Kilpailu oli todella tiukka, ja erot kärjessä ovat hiuksenhienot. Kilpailussa piti suorittaa päivässä työtehtävä, johon työelämässä IT-ammattilainen käyttää viikon. Maailman kolmanneksi paras suoritus 530 pisteellä 600:sta on Tomilta upea. Suomi on hyvin lähellä maailman kärkeä. Kaikki mukana olijat, Tomi, valmentajat ja taustajoukot, olivat intohimoisesti sitoutuneet asiaan, ja se näkyy lopputuloksessa. Ammatillinen koulutus tarvitsee tällaisia kisoja ja menestystä, sekä Ciscon kaltaisia tukijoita”, sanoo WorldSkillsin “Tietokone ja verkot” -lajipäällikkö Marianna Pirilä Turun ammatti-instituutista.

“WorldSkills oli mahtava ja ainutkertainen kokemus. Mukana oli paljon uusia tehtäviä ja asioita, joita en ollut aikaisemmin nähnyt. Harjoittelu oli kuitenkin tuonut perusvarmuutta, ja pysyin koko ajan rauhallisena. Oli hienoa osoittaa, että suomalainen osaaminen kuuluu maailman kärkiluokkaan. WorldSkillsin jälkeenkin tulee uusia haasteita, mutta nyt pitää pari päivää pohtia, että mitä sitä oikein tuli saavutettua. Minulla on jatkuva halu oppia uutta ja selvittää, miten asiat toimivat. Se motivoi jatkossakin oman tietämykseni syventämiseen.”, kertoo Tomi Miettunen.

“WorldSkills -kilpailu, Leaders Forum -konferenssi sekä Cisco Networking Academy -ohjelma puhuvat Ciscon kieltä: tietoverkot ja koulutus ovat avainasemassa, kun luodaan kaikille maailman ihmisille yhtäläisiä mahdollisuuksia. Onnittelen Tomia ja koko Suomen kisajoukkuetta. He osoittivat suomalaisen osaamisen kovan tason. Tätä olemme myös jatkossa vahvasti tukemassa”, kertoo Cisco Systems Finland Oy:n toimitusjohtaja Pasi Mäenpää.

Cisco Systems käynnisti Cisco Networking Academy -ohjelman jo vuonna 1997. Se on luokkaopetuksen ja verkkokoulutuksen yhdistävä koulutusohjelma, joka auttaa opiskelijoita saavuttamaan tämän päivän internet-taloudessa tarvittavat taidot. Koulutus tapahtuu joko alueellisissa (regional academy) tai paikallisissa oppilaitoksissa (local adacemy). Ohjelman on käynyt yli miljoona opiskelijaa yli 150 maassa.

Lisätietoja Ciscosta, WorldSkills -kilpailusta ja WorldSkills Leaders Forumista löytyy seuraavista osoitteista:


Turun Ammatti-instituutin WorldSkills 2005 –sivut: http://wsc.turkuai.fi/
WorldSkills 2005 Competition, Helsinki: www.wsc2005helsinki.com
WorldSkills –organisaation sivut: www.worldskills.org
WorldSkills Leaders Forum –sivut: www.worldskillsleadersforum.com

Lisätietoja:

Cisco Systems Finland Oy, markkinointipäällikkö Marja Mokko, puh 0204 7061, marja.mokko@cisco.com
Turun Ammatti-instituutti, lajipäällikkö Marianna Pirilä, puh 044 907 3141, marianna.pirila@turkuai.fi

WorldSkills 2005, Helsinki

Suomessa järjestetään 25.5. - 1.6.2005 WorldSkills 2005 Helsinki - ammattitaidon MM-kilpailut. Yleisö- ja kilpailupäivät ovat 26.-29.5.2005. MM-kisoihin osallistuu 39 kilpailulajissa yli 700 nuorta 40 maasta. Kilpailu on suurin koskaan Helsingin Messukeskuksessa järjestetty tapahtuma. Katsojia odotetaan saapuvan yli 150 000, joista valtaosa on uravalintaansa tekeviä nuoria. Kisan järjestelyistä vastaa Skills Finland ry. Ammattitaidon MM-kilpailut on Ammattiosaajan vuoden päätapahtuma. http://www.wsc2005helsinki.com/

Cisco Systems Finland Oy

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), maailman johtava internet-järjestelmien toimittaja, on jo 20 vuotta toiminut alan vastuullisena suunnannäyttäjänä tuottaen innovatiivisia avainteknologioita ja tuotteita. Tietoa Ciscosta löydät osoitteesta http://www.cisco.com ja http://www.cisco.fi ja viimeisimmät uutiset osoitteesta http://newsroom.cisco.com . Ciscon laitteet Euroopassa toimittaa Cisco Systems International BV, Cisco Systems, Inc.:in täysin omistama tytäryhtiö.

Cisco Networking Academy -ohjelma

Cisco Systems käynnisti vuonna 1997 laajan internetin kautta tapahtuvan koulutusohjelman–Cisco Networking Academy Program (CNAP) –ohjelman auttaakseen opiskelijoita saavuttamaan ne taidot, jotka tarvitaan tämän päivän internet-taloudessa. Koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijoille perustiedot ja –taidot tietoverkkojen suunnittelussa, rakentamisessa ja ylläpidossa. Koulutus tapahtuu joko alueellisissa (regional academy) tai paikallisissa oppilaitoksissa (local adacemy).

Suomessa akatemioiden peittoalue on koko Suomi, ja taso vaihtelee lukioista teknillisiin korkeakouluihin. Vuoden 2004 lopussa Suomessa on jo yli 3 300 Cisco Networking Academy –tutkinnon suorittanutta opiskelijaa.