02.05.2005

Cisco Systems on Helsingissä järjestettävien WorldSkills 2005 -ammattitaidon MM-kilpailujen virallinen kumppani. Suomen Cisco tukee myös tapahtuman ”Tietokone ja verkot” -lajia sekä lajiin osallistuvaa Suomen mestaria koulutus- ja muilla resursseilla. Lisäksi WorldSkills 2005 -tapahtuman yhteydessä järjestetään WorldSkills Leaders Forum -konferenssi, jonka yhtenä pääpuhujana on Cisco-yhtymän henkilöstöjohtaja. Osallistuminen WorldSkills -tapahtumaan on osa Cisco Systemsin panostusta tietotekniikkaosaamisen kehittämiseen

Ensimmäistä kertaa Pohjoismaissa 26.-29.5. järjestettävät WorldSkills 2005 -ammattitaidon MM-kilpailut keräävät Helsinkiin lähes 800 alansa huippua 40 maasta mittelemään taitojaan 40 lajissa. Sekä kansallisesti että kansainvälisesti Cisco on mukana tukemassa niin koko tapahtumaa kuin sen "Tietokone ja verkot" –lajia, muun muassa Cisco Networking Academy -koulutusohjelmallaan. Cisco Networking Academy -ohjelma onkin ollut Suomen valmennusryhmän käytössä kilpailuihin valmistautumisessa jo vuodesta 2002. Suomen Cisco tekee valmennuksessa yhteistyötä Turun Ammatti-instituutin kanssa.

WorldSkills 2005:n ohessa 25.-26.5. järjestettävä WorldSkills Leaders Forum on maailmanlaajuinen koulutus- ja henkilöstöjohdon tapaaminen, joka yhdistää ammattitaidon MM-kilpailut sekä ammatilliset ja poliittiset päättäjät. Cisco Systemsin henkilöstöjohtaja Sylvia Allen on yksi tapahtuman pääpuhujista.

"ICT-teknologia kehittyy jatkuvasti, ja haluamme olla mukana kehittämässä ammatillista IT-osaamista. Ammatillisen osaaminen ylläpitäminen ja edistäminen on myös elintärkeää Suomen kansainväliselle kilpailukyvylle. World Skills antaa tähän mainion kanavan. Erikoisosaamiseen panostettu raha ja aika on sijoitus, joka tarjoaa tietotaitoa ja siten lisämahdollisuuksia urakehitykseen. Esimerkiksi 2003 kilpailun suomalainen pronssimitalisti oli Cisco Networking Academy -ohjelman kasvatti. Nyt, myös entistä tiiviimmän yhteistyön siivittämänä, tähdätään voittoon", kertoo Cisco Systems Finland Oy:n toimitusjohtaja Pasi Mäenpää.

" Cisco on ollut meille tärkeä tuki tapahtuma- ja lajitasolla sekä Suomen kilpailijan Tomi Miettusen valmennuksessa. Ciscon verkkolaitteiden rooli "Tietokone ja verkot" -lajissa ja sen koulutuksessa on todella merkittävä. Yhteistyöllämme on suuri merkitys Helsingin tapahtumassa sekä itse lajille että myös Suomen edustajien menestymiselle", sanoo WorldSkillsin "Tietokone ja verkot" -lajipäällikkö Marianna Pirilä Turun ammatti-instituutista.

Cisco Systems käynnisti Cisco Networking Academy -ohjelman jo vuonna 1997. Se on luokkaopetuksen ja verkkokoulutuksen yhdistävä koulutusohjelma, joka auttaa opiskelijoita saavuttamaan tämän päivän internet-taloudessa tarvittavat taidot. Koulutus tapahtuu joko alueellisissa (regional academy) tai paikallisissa oppilaitoksissa (local adacemy). Ohjelman on käynyt yli miljoona opiskelijaa yli 150 maassa.

Kisojen lähestyessä Ciscon ja "Tietokone ja verkot" -lajin valmennussuhde tiivistyy entisestään. Tulevaisuuden suunnitelmissa on ottaa Cisco Networking Academy -sertifiointi myös Japanin WorldSkills 2007 -kilpailun valmennusohjelmaan.

Lisätietoja Ciscosta, WorldSkills -kilpailusta ja WorldSkills Leaders Forumista löytyy seuraavista osoitteista:

Viralliset Ciscon WorldSkills 2005 –sivut

Turun Ammatti-instituutin WorldSkills 2005 –sivut: http://wsc.turkuai.fi/

WorldSkills 2005 Competition, Helsinki: www.wsc2005helsinki.com

WorldSkills –organisaation sivut: www.worldskills.org

WorldSkills Leaders Forum –sivut: www.worldskillsleadersforum.com

Lisätietoja:

Cisco Systems Finland Oy, markkinointipäällikkö Marja Mokko, puh 0204 7061, marja.mokko@cisco.com

Turun Ammatti-instituutti, lajipäällikkö Marianna Pirilä, puh 044 907 3141, marianna.pirila@turkuai.fi

WorldSkills 2005, Helsinki

Suomessa järjestetään 25.5. - 1.6.2005 WorldSkills 2005 Helsinki - ammattitaidon MM-kilpailut. Yleisö- ja kilpailupäivät ovat 26.-29.5.2005. MM-kisoihin osallistuu 39 kilpailulajissa yli 700 nuorta 40 maasta. Kilpailu on suurin koskaan Helsingin Messukeskuksessa järjestetty tapahtuma. Katsojia odotetaan saapuvan yli 150 000, joista valtaosa on uravalintaansa tekeviä nuoria. Kisan järjestelyistä vastaa Skills Finland ry. Ammattitaidon MM-kilpailut on Ammattiosaajan vuoden päätapahtuma. http://www.wsc2005helsinki.com/

Cisco Systems Finland Oy

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO), maailman johtava internet-järjestelmien toimittaja, on jo 20 vuotta toiminut alan vastuullisena suunnannäyttäjänä tuottaen innovatiivisia avainteknologioita ja tuotteita. Tietoa Ciscosta löydät osoitteesta http://www.cisco.com ja http://www.cisco.fi ja viimeisimmät uutiset osoitteesta http://newsroom.cisco.com . Ciscon laitteet Euroopassa toimittaa Cisco Systems International BV, Cisco Systems, Inc.:in täysin omistama tytäryhtiö.

Cisco Networking Academy -ohjelma

Cisco Systems käynnisti vuonna 1997 laajan internetin kautta tapahtuvan koulutusohjelman – Cisco Networking Academy Program (CNAP) –ohjelman auttaakseen opiskelijoita saavuttamaan ne taidot, jotka tarvitaan tämän päivän internet-taloudessa. Koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijoille perustiedot ja –taidot tietoverkkojen suunnittelussa, rakentamisessa ja ylläpidossa. Koulutus tapahtuu joko alueellisissa (regional academy) tai paikallisissa oppilaitoksissa (local adacemy).

Suomessa akatemioiden peittoalue on koko Suomi, ja taso vaihtelee lukioista teknillisiin korkeakouluihin. Vuoden 2004 lopussa Suomessa olijo yli 3 300 Cisco Networking Academy –tutkinnon suorittanutta opiskelijaa.