Arkiv 2012

Cloud-trafik når 4,3 zettabytes i 2016

Cloud-trafikken i verdens datacentre vil fra et niveau på 683 exabytes i 2011 blive seksdoblet og nå 4,3 zettabytes i 2016. Det viser en ny Cisco-analyse, der samtidig forudser, at verdens datacentre i 2016 samlet vil håndtere svimlende 6,6 zettabytes data om året.

Photo

Cloud datacentertrafik

Samlet datacentertrafik

Videostreaming, lagring af private data i skyen og videosamtaler. Det er eksempler på de mange cloud-tjenester, der nu slår igennem blandt forbrugerne og medvirker til, at cloud-trafikken i verdens datacentre eksploderer i omfang fra 683 exabytes i 2011 til 4,3 zettabytes i 2016. Det viser seneste udgave af Ciscos Global Cloud Index, der også fastslår, at verdens datacentre i 2016 samlet vil håndtere en datamængde på 6,6 zettabytes data om året. Det svarer til, at hver person på jorden dagligt streamer ca. 2,5 timers HD-video.

"Data relateret til opbevaringstjenester som Dropbox vil blive 42-doblet. Derudover vil væksten i videostreaming og videomøder medvirke til at booste cloudtrafikken til at udgøre 64 pct. af den samlede mængde data, som verdens datacentre vil håndtere inden udgangen af 2016," siger Henrik Stær, teknisk chef i Cisco Danmark.

2012-udgaven af Global Cloud Index indeholder væsentlige opjusteringer i forhold til 2011-analysen. Den nye udgave af undersøgelsen vurderer væksten i cloud-trafikken fordoblet og datamængden til i 2015 at udgøre 3,2 zettabytes mod en vurdering på 1,6 zettabytes i sidste års undersøgelse. Opjusteringen slår også igennem på den samlede mængde af data, som behandles i datacentrene. Her vurderede 2011-undersøgelsen, at datacentrene i 2015 vil behandle 4,8 zettabytes pr. år, mens den nye udgave af Global Cloud Index opjusterer dette tal til at udgøre 5,2 zettabytes i 2015. Fremskrevet til 2016 udgør den samlede datamængde ifølge den nye undersøgelse således 6,6 zettabytes eller 6.600.000.000.000.000.000.000 kilobytes.

Datacenteret flytter ud i skyen

Vækstraterne i cloud-trafiken påvirker også selve datacenteret. I 2011 blev 70 pct. af alle applikationsafviklinger håndteret i traditionelle datacentre, mens fordelingen i 2016 vil være næsten omvendt, og 62 pct. af alle applikationer vil blive afviklet i skyen.

"Der bliver tryk på cloud-serverne. I 2016 vil hver cloud-server gennemsnitligt skulle håndtere fire gange så mange data, som servere i traditionelle datacentre. Hos Cisco Danmark ser vi allerede i dag klare tegn på denne udvikling, da kunderne efterspørger løsninger, som giver adgang til alle virksomhedens applikationer på alle enheder, uanset hvor man befinder sig, " siger Henrik Stær.

"Vi oplever en stigende efterspørgsel på cloud-løsninger, og muligheden for at udbyde skræddersyede kommunikationsløsninger via skyen er et klart trumfkort i den nye platform. Fordelen for vores kunder er, at HCS-platformen kombinerer fordelene fra en skræddersyet, kundeplaceret løsning med fordelene fra en cloud-løsning, fx evnen til løbende at tilpasse sig kundens aktuelle behov. Derudover betyder HCS, at vi kan drive løsningerne mere effektivt, da vi fx ikke behøver at investere i infrastruktur til hver kunde," siger Benny Linnet Bøttkjær, produktdirektør hos NetDesign.

Ifølge Benny Linnet Bøttkjær har NetDesign allerede sikret sig de første danske kunder til HCS-løsningerne, som de har implementeret under navnet NetDesign Connect.

Om Cisco Global Cloud Index

Cisco Global Cloud Index er udviklet til at vurdere vækst og tendenser i den globale trafik for datacentre og cloud computing. Cisco Global Cloud Index bygger på tidligere Cisco-undersøgelser og kombinerer dette med datamodelleringer baseret på tredjepartsanalyser.

Læs mere i denne pressemeddelelse på engelsk

Lad os hjælpe dig

  • Ring på 8088 5967 eller
  • Deltag i en diskussion
  • teknisk support
  • Find en forhandler i dit område

Del