Arkiv 2012

Danmarks smukkeste festival gør gæsterne it-afhængige

50.000 festivalgæsters oplevelse afhænger af netværket

Danmarks smukkeste fest, der i disse dage løber af stablen i Skanderborg, har afskaffet det trykte program og giver i stedet gæsterne en app, der udover spilletider og nyheder, tilbyder gæsterne skattejagt, drinksrobot og kort, så man nemt kan finde vennerne. Et netværk med 100 trådløse access points og 38 switche fra Cisco sikrer, at gæsterne får en stabil og sikker WiFi-zone.

Photo

Når 50.000 festivalgæster i disse dage besøger Danmarks Smukkeste Fest i Skanderborg, er de dybt afhængige af festivalens gratis app, der kan guide dem gennem de mange tilbud og give nye, sjove oplevelser. Festivalen har nemlig afskaffet det trykte program og bruger i stedet printbudgettet til at give gæsterne en endnu bedre festivaloplevelse via mobilen. Man kan bla. springe køen i baren over ved at bestille drikkevarerne fra en drinksrobot, deltage i en skattejagt og finde vennerne på festivalpladsen via et kort, der også er integreret med Facebook. 

”Vi har gjort festivalen både grønnere og sjovere ved at gå all in på vores app og webside. Sidste år havde vi 38.000 downloads ud af festivalens 48.000 gæster, og i år hvor vi forventer at deltagerantallet i perioder vil komme over 50.000 og endnu flere er blevet smartphonebrugere, regner vi med at nå op over 44.000 downloads,“ siger Nils Håkonson, der ansvarlig for festivalens it.

Sidste år havde festivalen 4.000 samtidige brugere i peak-perioder, og i år forventer man, at antallet af samtidige brugere i perioder vil nå op på 6.000. App´en indeholder også festival-tv samt mulighed for at styre en vindmølle direkte fra sin smartphone.

Gratis WiFi-zone redder mobilnetværket

Festivalen har med hjælp fra Cisco og NetDesign opbygget sit eget trådløse netværk, der sikrer, at gæsterne altid har et stabilt netværk til rådighed, og at app´ens mange funktioner kører problemfrit. Festivalens WiFi er gratis at benytte for gæsterne, og man får derfor også mange brugere væk teleselskabernes 3G-netværk, hvor man ellers kunne risikere udfald i perioder med store datatræk.

”Cisco har i samarbejde med NetDesign stillet 100 trådløse access points, 38 switche samt to controllere til rådighed, som styrer trafikken. Netværket svarer til det, man normalt ser i en større virksomhed og er inspireret af de erfaringer, Cisco har gjort sig eksempelvis i forbindelse med netværksløsninger til OL i London,” siger Carsten Videcrantz, chef for virksomhedsløsninger hos Cisco Danmark

NetDesign, der har rådgivet festivalen omkring netværket, ser klare fordele ved at fortsætte udbygningen af netværket, da WiFi blandt andet er mere skalérbart end 3G. Derfor kan man tilbyde gæsterne et mere stabilt netværk under de store koncerter, hvor mange uploader billeder og videoer, end hvis gæsterne anvendte mobilnettet.

”Et stabilt og sikkert netværk er efterhånden ligeså vigtigt som et godt festivalprogram, og vi har med udbygningen af festivalens eget WiFi-netværk givet gæsterne en endnu bedre oplevelse og vist, at selvom man samler 50.000 mennesker på et meget lille område midt i en skov, kan man give alle en optimal brugeroplevelse. Vi ser frem til at fortsætte samarbejdet med Smuk Fest,” siger Jesper Larsen, Salgs- og marketingdirektør i NetDesign.

Lad os hjælpe dig

  • Ring på 8088 5967 eller
  • Deltag i en diskussion
  • teknisk support
  • Find en forhandler i dit område

Del