Arkiv 2012

Hold videomøder på farten

Nu er det slut med spildtid og aflyste møder.

I 2014 vil vidensmedarbejderen gennemsnitligt have 3,3 enheder med adgang til internettet, viser en ny undersøgelse foretaget af it-virksomheden Cisco. Det er især tablets og smartphones, der vinder frem på arbejdspladserne, og Cisco har lanceret Jabber-applikationen, der gør det nemt for både ledere og medarbejdere at videomøder fra alle typer af enheder.

Photo

Videokonferencer breder sig fra mødelokalerne til tablets og smartphones, og i 2014 vil den gennemsnitlige vidensmedarbejder have adgang til 3,3 enheder med netadgang. Det viser en ny undersøgelse fra it-virksomheden Cisco, der derfor lancerer Jabber-applikationen i Danmark og gør det nemt for danske ledere og medarbejdere at komme i gang med videokommunikation på alle enheder.

Med Jabber kan man afholde videomøder i HD-kvalitet, ringe, chatte, se om kollegerne er online, integrere til firmaets telefonbog og søge kolleger med bestemte kompetencer. Man kan desuden dele præsentationer, dokumenter og meget mere. Medarbejdere og ledere kan dermed spare værdifuld transporttid og få nye muligheder for at styrke beslutningsprocesserne, når man kan kommunikere på sin foretrukne enhed.

”Virksomhedslederen, der sidder i sommerhuset på Bornholm og har sin tablet-PC med kan nu nemt deltage i møder uden at tænke på logistik og transport. Man kan også nemt invitere flere kolleger ind i mødet, uanset hvor de befinder sig, og hvilken type enhed de benytter,” siger John Hauge, Chef for Cisco Collaboration i Danmark.

Jabber fungerer til både Android, iOS samt Blackberry og er fuldt integreret med Microsoft Office. Ciscos AnyConnect-teknologi gør det samtidig sikkert at koble medarbejderne på via deres egen enhed, da sikkerhedsløsningen er baseret på identitetsgenkendelse.

Video på arbejdspladsen slår rekorder

Tal fra Cisco viser, at erhvervslivet i de kommende år for alvor vil kaste sin kærlighed på videokonferencer, og trafikken relateret til videomøder vil frem til 2016 blive seksdoblet. Ciscos lancering af Jabber-applikationen i Danmark markerer derfor også en omstilling til en ny generation af medarbejdere og ledere, der forventer at kunne bruge deres egne enheder til at kommunikere med kollegerne både på og uden for arbejdspladsen.

”Medarbejderne tager allerede deres egne smartphones og tablet-PC´er med på jobbet, og i stedet for at bekymre sig over sikkerheden bør virksomhederne fokusere på de fordele, en mobil arbejdsstyrke kan give. Fremtidens medarbejdere vil have video, og fremsynede ledere gearer allerede i dag virksomheden til videokommunikation,” siger John Hauge.

Datamaterialet stammer fra undersøgelserne Visual Networking Index (VNI) og BYOD, begge gennemført af Cisco. Det er sjette år i træk, Cisco gennemfører VNI-undersøgelsen, der bygger på analyser af den globale datatrafik samt input fra uafhængige analytikere. BYOD-undersøgelsen bygger på svar fra 600 amerikanske virksomhedsledere.

Lad os hjælpe dig

  • Ring på 8088 5967 eller
  • Deltag i en diskussion
  • teknisk support
  • Find en forhandler i dit område

Del