Arkiv 2012

Fire gange flere virksomheder i skyen i 2012

I løbet af 2012 vil fire gange så mange virksomheder, som det er tilfældet i dag, lægge deres it-systemer ud i skyen. Det viser en international undersøgelse foretaget af Cisco. 72 pct. af it-cheferne frygter dog stadig for sikkerheden, og 38 pct. vil hellere gennemgå en rodbehandling end at overføre virksomhedens applikationer til skyen. Cisco lancerer derfor nye routere og cloudtjenester, der gør det nemmere og mere sikkert at køre nøgleapplikationer i skyen.

Kun 5 pct. af virksomhederne har i dag lagt mere end 50 pct. af deres applikationer ud i skyen, men allerede med udgangen af 2012 forventes det at være tilfældet for en ud af fem virksomheder. Det fremgår af en ny, international undersøgelse af cloud computing, som er gennemført af it-virksomheden Cisco.

På trods af den kraftige stigning i antallet af virksomheder, der vil bruge skyen som primær it-platform, frygter 72 pct. af it-cheferne stadig for sikkerheden i forbindelse med cloud løsninger. Faktisk foretrækker mere end hver tredje it-chef en rodbehandling fremfor at skulle migrere virksomhedens infrastruktur og applikationer til skyen, viser undersøgelsen.

”It-cheferne frygter for sikkerheden og kræver derfor, at deres virksomheder afsætter ressourcer til at opbygge et intelligent, stærkt og sikkert it-netværk. Hvis virksomhederne skal høste fordelene ved cloudløsninger, som fx skalérbarhed, er det derfor en forudsætning at prioritere routerfunktionalitet og netværksintelligensen højt,” siger Henrik Stær, teknisk chef i Cisco Danmark.

Med hensyn til de specifikke applikationer og tjenester, som it-cheferne helst ser overført til skyen, ligger storage højest på listen efterfulgt af ERP-systemer og e-mail.

Nye teknologier gør cloudimplementering til en leg

Med henblik på at fjerne it-chefernes bekymringer omkring sikkerhed og netværk, introducerer Cisco i dag en række teknologinyheder. Det drejer sig blandt andet om de såkaldte cloud connectors, der er en åben arkitektur, som gør det nemmere og mere sikkert at oprette forbindelse til cloudtjenester. Cloud connectors henvender sig bl.a. til teleselskaber og giver dem mulighed for at udvikle platformen og tilpasse den specifikt til deres kunder. Løsningen inkluderer sikkerhed med Ciscos Scan Safe-cloudtjeneste, og den adresserer dermed it-chefernes overvejelser omkring cloud-sikkerhed.

Derudover introducerer Cisco AppNav-teknologien, som gør det nemmere i datacenteret at skalére og accellerere WAN kapacitet on-demand. Cisco AppNav integreres uden ændringer i det fysiske og virtuelle netværk, og kan samtidig styres centralt. Sammen med den nye virtuelle router, Cloud Services Router, der gør det muligt at udvide virksomhedens VPN-netværk i skyen, har Cisco dermed skabt et nyt fundament for virksomhedernes cloudstrategier.

”Med mere end 500.000 kunder verden over og en andel på 78,6 pct. af det globale marked for netværksroutere, spiller Cisco en væsentlig rolle i udviklingen af cloud løsninger. Med lanceringen af nye routere, cloud connectors og AppNav-teknologien bringer vi cloudmulighederne et stort skridt videre, og vi skaber en stærk platform for virksomheder, som er klar til at udnytte fordelene ved cloud løsninger,” slutter Henrik Stær.


Om Cisco Global Cloud Networking Survey

Undersøgelsen bygger på svar fra 1300 it-ansvarlige fra hhv. Australien, Brasilien, Canada, Kina, Frankrig, Tyskland, Indien, Japan, Mexico, Rusland, Spanien, Storbritannien og USA. Undersøgelsen er gennemført af det uafhængige analysebureau Insight Express.

Læs hele undersøgelsen her

Lad os hjælpe dig

  • Ring på 8088 5967 eller
  • Deltag i en diskussion
  • teknisk support
  • Find en forhandler i dit område

Del