Arkiv 2012

Danskere bekymrer sig ikke om it-sikkerhed uden for virksomheden

Hele 73 pct. af de it-ansvarlige stoler på, at de ansatte tager sikkerheden alvorligt, når de logger på virksomhedens netværk uden for kontoret fra fx deres iPad. Men reelt er det kun godt hver tredje ansatte, som bekymrer sig om sikkerheden, viser en ny, nordisk undersøgelse foretaget på vegne af Cisco. Undersøgelsen understreger samtidig, at virksomhederne kan øge produktiviteten, når medarbejderne kan tilgå virksomhedens netværk fra enhver enhed overalt.

Når medarbejdere arbejder fra en enhed uden for kontoret, vurderer hele 73 pct. af it-cheferne, at de opfører sig ansvarligt og sætter sig ind i it-sikkerhedspolitikkerne, inden de logger på virksomhedens netværk. Men reelt er det kun 36 pct. af de danske medarbejdere, der tænker på sikkerheden, når de fx sidder i toget og arbejder med følsomme informationer på iPad´en. Det viser en ny, nordisk undersøgelse foretaget af it-virksomheden Cisco.

Samtidig mener over tre fjerdedele af danskerne, at de som det mest naturlige i verden skal kunne anvende enhver enhed til alle faglige og private formål. Det er det højeste tal blandt de undersøgte lande.

”En ny generation af medarbejdere stormer ud i virksomhederne med iPad´en under armen, og de forventer at kunne tilgå virksomhedens forretningskritiske netværk fra samme enhed, som de også bruger til private formål Det stiller store krav til virksomhederne om at styrke de identitetsbaserede sikkerhedsløsninger og dermed gøre medarbejderne mere mobile,” siger Niels Münster-Hansen, administrerende direktør i Cisco Danmark.

BYOD øger produktiviteten

71 pct. af de adspurgte danske it-chefer mener, det er absolut afgørende, at medarbejderne får adgang til virksomhedens netværk fra alle enheder og steder. Samtidig vurderer to tredjedele af de adspurgte it-ansvarlige i Danmark, at det vil øge produktiviteten, hvis medarbejderne frit kan arbejde på virksomhedens netværk uden at befinde sig fysisk på kontoret.

”Den såkaldte bring your own device-tendens kan løfte produktiviteten, når de ansatte får fri adgang til virksomhedens netværk fra deres egen tablet PC eller smartphone. Men kun 31 pct. af de danske it-chefer mener, deres virksomhed i dag er fuldt rustet til at håndtere mobile medarbejdere,” siger Niels Münster-Hansen, administrerende direktør i Cisco Danmark.

Ifølge Niels Münster-Hansen kan danske virksomheder ved at omstille sig til bring your own device-trenden (BYOD) opnå mere effektive og tilfredse medarbejdere. Blandt andet kan man gøre transporttid til arbejdstid, når man fra sin mobile enhed fx kan arbejde på sine projekter i forbindelse med møder ude af huset. Det kan spare turen tilbage til kontoret og giver dermed flere effektive arbejdstimer og mere plads til fritidsaktiviteter.


Om undersøgelsen

Undersøgelsen Cisco Connected World Report North er foretaget i februar 2012 af det uafhængige analyseinstitut InsightExpress på vegne af Cisco i Danmark, Norge, Sverige, Holland og Belgien. I alt 1026 respondenter har deltaget i undersøgelsen, og svarene fordeler sig på hhv. 503 it-chefer samt 523 brugere udvalgt på tværs af jobfunktioner.

Lad os hjælpe dig

  • Ring på 8088 5967 eller
  • Deltag i en diskussion
  • teknisk support
  • Find en forhandler i dit område

Del