Om Cisco

Unge sætter netadgang over sikkerhed

Syv ud af ti unge ansatte overtræder regelmæssigt virksomhedens it-sikkerhedspolitik, og hver fjerde bliver udsat for identitetstyveri på nettet, inden de fylder 30 år. Det viser seneste udgave af Connected World Report - en global undersøgelse af unges netvaner foretaget af it-virksomheden Cisco.


For mange unge er adgang til Facebook, Twitter og andre netjenester vigtigere end deres egen og virksomhedens sikkerhed på nettet. Det viser seneste udgave af Connected World Report, en global undersøgelse af unges netvaner foretaget af it-virksomheden Cisco. 70 pct. af de adspurgte indrømmer således, at de regelmæssigt overtræder virksomhedens it-sikkerhedspolitik for at få adgang til information eller tjenester på nettet.


Som resultat af den usikre it-adfærd oplever hver fjerde unge medarbejder identitetstyveri på nettet inden sin 30 års fødselsdag, fastslår Connected World Report. Og det er ikke kun de unges egen sikkerhed, der kommer i skudlinjen, da 61 pct. af de unge ansatte ikke mener, at de er ansvarlige for at beskytte virksomhedens fortrolige data.


"Virksomhederne står over for en gigantisk sikkerhedsudfordring i form af en ny generation af unge medarbejdere, der ikke bekymrer sig det fjerneste om it-sikkerhed, og som samtidig forventer adgang til forretningskritiske netværk fra deres egen tablet PC eller smartphone," siger Niels Münster-Hansen, administrerende direktør i Cisco Danmark.


De unge forlanger nye sikkerhedspolitikker
Mere end to ud af tre unge under 30 år mener, at der er behov for at opdatere virksomhedernes it-sikkerhedspolitik, så den afspejler deres forventninger og krav til arbejdslivet, fremgår det også af Connected World Report. Faktisk mener 80 pct. af de adspurgte, at deres virksomhed ikke har opdateret retningslinierne for brug af sociale medier og mobile enheder tilstrækkeligt. "De unge medarbejdere mener, at det er virksomhedens ansvar at beskytte fortrolige oplysninger, og virksomhederne har dermed både en udfordring i at opdatere deres netværk til nye brugermønstre samt at påvirke de unge, så de eksempelvis ikke lader andre bruge deres computer uden opsyn," siger Niels Münster-Hansen.


Om undersøgelsen
Cisco Connected World Report er gennemført af det uafhængige amerikanske analyseinstitut InsightExpress blandt 2.600 unge i alderen 18 til 30 år i 14 lande, heriblandt USA, Tyskland, Storbritannien, Italien og Spanien.Undersøgelsesresultaterne er offentliggjort i tre kapitler. Første kapitel fokuserer på, hvordan nettet påvirker unges arbejdsvaner, andet kapital omhandler sociale medier og mobilitet og dette afsluttende, tredje kapitel belyser fremtidens krav til it-sikkerhed.

Læs mere i denne pressemeddelelse på engelsk

Lad os hjælpe dig

  • Ring på 8088 5967 eller
  • Deltag i en diskussion
  • teknisk support
  • Find en forhandler i dit område

Del