Om Cisco

Cloud-trafikken bliver 12-doblet over de næste fire år

Cloudrelateret datatrafik vil vokse til det 12-dobbelte niveau frem til 2015, viser ny analyse fra Cisco. I samme periode vil den samlede datacenter-trafik også vokse markant og nå en volumen fire gange større end i dag.


Overgangen til cloud computing vil for alvor sætte skub i mængden af datatrafik over de næste år, og den cloudrelaterede datatrafik vil inden 2015 vokse til 12 gange 2010-niveauet. Det viser Cisco Global Cloud Index, en ny undersøgelse af udviklingen i den globale datatrafik. Mængden af cloud-data vil således vokse fra 130 exabytes i 2010 til 1,6 zettabytes i 2015, og efterspørgslen på tjenester, der kan tilgås fra alle typer enheder via skyen, er i høj grad med til at booste den samlede datatrafik til nye højder. I 2015 vil datacentrene således behandle en svimlende mængde data på 4,8 zettabytes, eller hvad der svarer til mere end 400 millioner års HD videostreaming. "Hos Cisco Danmark kan vi allerede nu se tendenserne fra Global Cloud Index. Både virksomheder og medarbejdere efterspørger cloudløsninger, der giver adgang til netværk og tjenester, hvor som helst og når som helst," siger Henrik Stær, teknisk chef i Cisco Danmark.

Skyen trækker læsset
Allerede i 2014 vil over 50 procent af alle private og forretningsmæssige opgaver flytte ud i skyen, og inden 2015 vil 57 procent af de rent forretningsorienterede opgaver blive løst i skyen, viser Global Cloud Index. Udviklingen skyldes både, at cloudbaserede datacentre kan give en samlet besparelse på op til 50 procent, og at medarbejderne i højere grad forventer at kunne tilgå netværket fra deres egen enhed. "Cisco Global Cloud Index afspejler, at medarbejderne ser det som det mest naturlige i verden at tilgå forretningskritiske systemer fra deres egen tablet PC eller smartphone, uanset om de sidder i København eller Singapore. Derfor lægger virksomhederne flere opgaver ud i skyen, hvilket naturligvis stiller krav til sikkerheden," siger Henrik Stær.

Om Cisco Global Cloud Index
Cisco Global Cloud Index er udviklet til at vurdere vækst og tendenser i den globale trafik for datacentre og cloud computing. Cisco Global Cloud Index bygger på tidligere Cisco analyser som Visual Networking Index og Broadband Quality Study og kombinerer dette med datamodelleringer baseret på tredjepartsanalyser.

Læs mere i denne pressemeddelelse på engelsk
http://newsroom.cisco.com/press-release-content?type=webcontent&articleId=574021

Lad os hjælpe dig

  • Ring på 8088 5967 eller
  • Deltag i en diskussion
  • teknisk support
  • Find en forhandler i dit område

Del