Om Cisco

Cisco forudser firedobling af ip-trafikken

Inden 2015 bliver den globale ip-trafik firedoblet og når en volumen på 966 exabytes årligt, viser Ciscos Visual Networking Index. Væksten bliver især drevet af øget videoindhold, og i 2015 er der 15 milliarder internetforbindelser, hvilket svarer til to forbindelser for hver person i verden.


I 2015 vil den globale ip-trafik være firedoblet og udgøre 966 exabytes eller næsten en zettabyte, hvilket svarer til en byte i 21. potens, viser Ciscos Visual Networking Index (VNI). Den kraftige vækst bygger blandt andet på, at der i 2015 vil være 15 milliarder internetforbindelser eller to forbindelser for hver person.

Væksten i internettrafikken bygger også på, at flere mobile enheder som tablets og smartphones kræver internetadgang, samt at forbruget af videokommunikation stiger markant. I 2015 vil der eksempelvis hvert sekund blive overført en million videominutter, eller hvad der svarer til 674 dage med uafbrudt video. Den store volumen skyldes især forbrugernes omfavnelse af video som en naturlig del af hverdagens kommunikation, og i 2015 vil der være 1,5 milliard brugere af internetvideo.

Virksomhederne har også integreret videokommunikation i hverdagen, og trafikken relateret til videokonferencer vil ifølge VNI blive seksdoblet frem til 2015. Videokonferencer er således erhvervslivets hurtigst voksende type af ip-trafik, og særligt HD-videokonferencer vinder indpas, idet denne type trafik vil udgøre 41 procent af trafikken relateret til videokonferencer i 2015.

Om VNI
Cisco har udviklet VNI med henblik på at måle udviklinger og trends i den globale ip-trafik. Analysen bygger på Ciscos analyser og prognoser for ip-trafik samt data fra uafhængige analytikere, og Cisco validerer resultater og metode ved at holde disse op mod data fra internetudbyderne. Det er femte år i træk, at Cisco gennemfører VNI.

Som ekstra feature har Cisco udviklet en widget, hvor man på meget overskuelig vis kan få udspecificeret resultaterne på område, trafiktype og meget mere – f.eks. hvor hurtigt trafikken vokser i Europa i forhold til asiatiske lande, og hvornår internetvideo til TV overgår fildeling.

Læs mere om VNI i den globale pressemeddelelse

Lad os hjælpe dig

  • Ring på 8088 5967 eller
  • Deltag i en diskussion
  • teknisk support
  • Find en forhandler i dit område

Del