Om Cisco

Nianet gør videokonferencer til cloudtjeneste

Nianet åbner som de første i Danmark op for videokonferencer som en cloudtjeneste til erhvervskunder og forbereder samtidig infrastrukturen til to-vejs HD-videokommunikation for privatkunder. Nianets backbone er baseret på 12 Cisco ASR 9000 high end-routere, der gør det muligt til at levere markant hurtigere hastigheder på både up- og downstream.

 

Click to view Big Image

Nianet, der leverer højhastigheds fibernetværk til erhvervslivet og bl.a. distribuerer indhold for søsterselskabet Waoo!, tager nu konsekvensen af, at virksomhederne i stigende grad selv producerer videoindhold og derfor efterspørger hurtigere og mere symmetriske dataforbindelser af høj kvalitet.

”Virksomhederne har for alvor taget videokommunikation til sig som et alternativ til fysiske møder, og teknologien breder sig nu også fra dedikerede telepresence-lokaler til desktops og mobile enheder. Det stiller større krav til både up- og downstream, og Nianet har valgt at udbygge sin backbone med 12 nye Cisco ASR 9000-routere for at imødekomme de stigende trafik og kvalitetsbehov. Vi tilbyder også videokonferencer som cloudtjeneste til virksomheder, der vil hurtigt i gang med HD-videokommunikation. Det bliver derfor nemmere at implementere et fuldt videokonference-setup, da vi sørger for serverplads, styringssoftware og rigelig båndbredde,” siger Rasmus Helmich, administrerende direktør i Nianet. Nianets beslutning om at styrke infrastrukturen bygger i høj grad også på stigende brug af IP-TV blandt private slutbrugere, hvor Nianets kunder oplever øget efterspørgsel på båndbredde. ”Brugen af IP-TV vokser hurtigere end forventet, og samtidig øger HD-streaming kravene til båndbredde. Derudover ser vi fremkomsten af nye kommunikationsformer, hvor brugerne kan kommunikere direkte med hinanden via deres HD-TV, hvilket fremadrettet vil lægge pres på upstreamhastighederne”, siger Rasmus Helmich.

Danmark udfordret på uploadhastigheder
Nianets beslutning om at geare infrastrukturen til nye trafikmønstre, hvor brugerne også bliver aktive producenter, ligger i tråd med internationale undersøgelser, der viser, at Danmark bør fokusere mere på upload. Seneste udgave af broadband quality study, udført af universiteterne i Oxford og Oviedo viser bl.a., at Danmark målt på uploadkvalitet falder fra en 5. plads i 2009 til en 10. plads i 2010.
”Det er fremtidssikrede løsninger som Nianets, der skal hjælpe med at hæve Danmarks bredbåndskvalitet i de kommende år og gøre klar til en fremtid præget af videokommunikation. Jeg håber derfor, at andre udbydere vil lade sig inspirere af Nianets ambitionsniveau”, siger Carsten Videcrantz, markedsdirektør i Cisco Danmark.
Conscia, der er specialist i Cisco netværksudstyr, har rådgivet Nianet under opbygningen af den nye løsning og nikker genkendende til udviklingen. ”Vi ser en klar vækst i videobaseret indhold, og jeg tror, mange vil blive overrasket over hvor høje hastighedskrav, udbyderne allerede inden for få år vil blive mødt med. Det er derfor glædeligt at se en førende fiberudbyder implementere en løsning, der ikke bare tager udgangspunkt i aktuelle behov, men rent faktisk også forholder sig til det skift, der kommer i måden, vi bruger video på i hverdagen,” siger Mogens Bransholm, administrerende direktør i Conscia.

 

Lad os hjælpe dig

  • Ring på 8088 5967 eller
  • Deltag i en diskussion
  • teknisk support
  • Find en forhandler i dit område

Del