Om Cisco

Cisco lancerer HealthPresence - en ny løsning til telemedicin


Avanceret videoteknologi giver patienter sikker fjernadgang til sundhedsvæsenet og en brugeroplevelse, der kan sammenlignes med et fysisk besøg hos lægen.

Cisco præsenterede på konferencen Healthcare Information and Management Systems (HIMSS) i Atlanta sin Cisco HealthPresence™-platform. Cisco HealthPresence er en avanceret, videobaseret platform, der giver patienter helt nye muligheder for at gennemføre virtuelle konsultationer med læger og andet sundhedsfagligt personale. Traditionelt har telemedicin primært fokuseret på problemerne med manglende fysisk adgang til pleje. Cisco HealthPresence adresserer yderligere fire udfordringer:

 • Kapacitet (begrænset udbud af klinisk ekspertise)
 • Samarbejde (mellem en patient og flere læger, mellem flere sundhedsfaglige enheder og mellem patientgrupper)
 • Informationsudveksling (læger og patienter kan se og dele vitale sundhedsinformationer)
 • Personalisering (patienterne involveres mere aktivt i konsultationen)

Cisco HealthPresence giver øget adgang til sundhedsydelser og kvalitetsbehandling.

Med integrationen af to innovative teknologier, Cisco TelePresence™ og Cisco® Unified Communications, giver HealthPresence en ny og brugervenlig konsultation. Med HD-video, clear audio og tilslutning af medicinsk udstyr understøtter Cisco HealthPresence en grad af samarbejde og individuel tilpasning, som ellers sjældent ses ved traditionelle, fysiske konsultationer. Patienter, der benytter HealthPresence, kan se billeder og høre informationer fra en række instrumenter så som digitale stetoskoper og derved aktivt forholde sig til den samme information, som det sundhedsfaglige personale.

Effektiv patienthåndtering
Siden de indledende forsøg med HealthPresence i 2008 har patienter beskrevet, hvordan videooplevelsen sammen med realtidsoverførsel af fysiologisk information involverer dem mere i konsultationen. Samtidig rapporterer det sundhedsfaglige personale om mere effektiv patienthåndtering med HealthPresence.

På samme vis gør HealthPresence det muligt for flere deltagere i en patients plejeteam at deltage i konsultationer, hvorved der opbygges nye muligheder for at levere og koordinere plejen. Dette er en afgørende forskel i forhold til traditionelle telemedicinske løsninger og endda i forhold til traditionelle medicinske undersøgelser. Med HealthPresence kan plejepersonale, specialister, ledende plejepersonale, ergoterapeauter, familiemedlemmer og andre alle deltage i behandlingen og plejeplanlægningen. Disse nye egenskaber er afgørende for, at it- og teleteknologier kan forbedre adgangen og begrænse udgifterne til sundhedsvæsenet, samtidig med at kvaliteten øges.

Fakta om løsningen

 • Cisco HealthPresence lanceres primo marts 2010 på det amerikanske, canadiske og europæiske marked, og er klassificeret som Class I-medicinsk udstyr af U.S. Food and Drug Administration.
 • Med henblik på at evaluere patienter på interaktiv og involverende vis, giver Cisco HealthPresence kliniske personale en række afgørende redskaber, bl.a.:
  • Cisco Vitals Software, der opfanger fysiologiske data og streamer HD-videofeeds til det kliniske personale med en høj grad af sikkerhed.
  • Cisco TelePresence-enheder hos klinisk personale og patient
  • Integrerede telefoni-, video- og dataegenskaber som samler patientens medicinske information med henblik på at dele den blandt sundhedsfaglige enheder eller mellem en enkelt læge og dennes patient før, under og efter den telemedicinske konsultation. Ciscos software indeholder sikker krypteringsteknologi, der beskytter den patientinformation, som udveksles.
  • Medicinsk udstyr placeret hos patienten: Et kamera til ekstern observation, øre-, næse- og halskamera, digitalt stetoskop og en enhed der kan måle blodtryk, temperatur, puls og blodets iltniveau.
 • Cisco HealthPresence kan anvendes i permanente eller mobile enheder
 • Cisco HealthPresence er blevet pilottestet af Cisco Internet Business Solutions Group (IBSG)
 • Cisco HealthPresence anvendes allerede succesfuldt i pilotprogrammer i USA og en række andre lande, f.eks.:
  • Et HealthPresence pilotprojekt med Molina Healthcare, to offentlige hospitaler i San Diego og Californien, der tilbyder sundhedsservice til underprivilegerede befolkningsgrupper.
  • HealthPresence pilotprojekter i Aberdeen, Skotland, med en afdeling af Scottish National Health Service samt i San Jose, Californien med medarbejdere fra Ciscos hovedkvarter. Begge disse pilotprojekter fra 2009 opnåede samme grad af positiv feedback: Mere end 90 procent af deltagerne sagde, at de ville anbefale servicen til andre.
  • Cisco HealthPresence hjælper behandlingskrævende patienter med at opnå forbindelse til sundhedsmyndigheder i Frankrig, Storbritannien, Sydafrika og Kina.

Citater
Dr. Kaveh Safavi, vice president and global lead, Cisco Internet Business Solutions Group Health-care Practice:
“Sundhedsvæsener over hele verden skal leve op til stadigt højere kvalitetskrav. Patienterne har ofte begrænset adgang til pleje, især når de har behov for specialiserede ydelser eller pleje i forbindelse med kroniske lidelser. Dette gælder både i by- og landområder. Cisco HealthPresence har til formål at transformere den måde, lægerne praktiserer på, samt måden patienterne oplever plejen på. Det skal ske ved at gøre det nemt for den enkelte at opnå sikker forbindelse med den mest relevante læge eller specialist og modtage den bedst mulige pleje uafhængigt at geografisk placering.”

Dr. Michael M. Siegel, vice president and medical director, Molina Healthcare, Inc.:
“Borgerne forventer flere sundhedstjenester, og der må udvikles nye modeller for at gøre pleje på tværs af geografiske skel til en realitet. Cisco HealthPresence eliminerer behovet for, at Molinas patienter og sundhedsfaglige personale befinder sig i samme rum. Vores faciliteter er nu i stand til at nå en meget bredere og geografisk spredt patientgruppe og tilbyde den passende pleje”.

Baggrundsmateriale

Om Cisco Systems
Cisco, (NASDAQ: CSCO), Den globale leder inden for netværks teknologi der transformerer måden, vi kommunikerer og samarbejder på, fejrer i år 25 års teknologisk innovation, operationel udemærkelse og social ansvarlighed. Yderligere information om Cisco på http://www.cisco.com. Løbende nyheder på http://newsroom.cisco.com.

Lad os hjælpe dig

 • Ring på 8088 5967 eller
 • Deltag i en diskussion
 • teknisk support
 • Find en forhandler i dit område

Del