Presseinformation & nyheder

Bredbånd Nord lancerer videotjeneste på Cisco IP NGN-netværk

Bredbånd Nord lancerer videotjenester på en Cisco IP NGN-platform bestående af Scientific Atlanta head-end-system og et Cisco Ethernet fiber-to-the-home (E-FTTH)-netværk. Fra start kan forbindelsen, der er specificeret til 100 megabit pr. sekund (Mbps), levere op til 46 videokanaler samt telefoni- og datatjenester (triple play).

"Scientific Atlanta og Cisco har stor erfaring med elselskaber, der ønsker at udvide deres forretningsområde til også at omfatte nye, komplekse områder såsom at levere video, telefoni og data," siger Carsten O. Jensen, teknisk chef hos Bredbånd Nord. "Vi var overbeviste om, at Cisco kunne imødekomme vores stramme udrulningsplan, og at vi ville få glæde af deres store, lokale tilstedeværelse og deres erfaring som systemleverandør til andre elselskaber, der har bevæget sig over på videomarkedet."

Liberaliseringen af elmarkedet giver virksomheder som Bredbånd Nord mange nye muligheder for at udvide deres tjenester. Den nye videotjeneste vil give seerne 46 analoge kanaler, som i første omgang leveres til Bredbånd Nord via et IP-link. Den nye Scientific Atlanta head-end konverterer IPTV videosignalerne til analog format, der transmitteres til abonnenter via bredbåndsselskabets fibernetværk. Dermed får Bredbånd Nords kunder mulighed for at benytte både deres eksisterende analoge tv-systemer og fremtidens IP-baserede tv-systemer.

Teknikken bag
Bredbånd Nord tilbyder bredbåndstjenester specificeret til 100 Mbps til abonnenter, der bruger Cisco punkt-til-punkt Ethernet fiber-to-the-home (E-FTTH)-teknologi med Cisco Catalyst 4500 Series-switche i kundelaget og Cisco 7600 Series-routere i aggregerings- og backbonelaget. Cisco Carrier Ethernet- og E-FTTH-løsninger sørger for den høje tilgængelighed, sikkerhed og quality of service, der er nødvendig for at levere avancerede videotjenester, fx HD videostreaming og -download. Hjemme hos abonnenterne giver bredbåndsrouteren RTP300 med integreret telefonstik mulighed for at dele bredbåndsforbindelsen mellem flere pc'er og have adgang til avancerede telefontjenester på samme forbindelse. RTP300-routeren leveres af Cisco-divisionen Linksys.

På head-end udruller Bredbånd Nord en Scientific-Atlanta Prisma II optisk platform med 1550nm sendere og forstærkere, som hjælper med at levere den nødvendige ydeevne og alsidighed til stabile leverancer af de nye videotjenester. Desuden leverer Scientific Atlanta's SciCare™ EMEA Professional Services omfattende systemintegration til projektet.

Yderligere information om Bredbånd Nord: www.bredbaandnord.dk/

# # #

Cisco, Cisco Systems og Cisco Systems-logoet er registrerede varemærker for Cisco Systems Inc. og/eller virksomhedens datterselskaber i USA og visse andre lande. Alle andre varemærker nævnt i dette dokument tilhører deres respektive ejere.

Kontaktpersoner

Tom Christiansen, seniorkonsulent
Tlf: 36 92 52 57
Mobil: 61 67 81 60
tc@holm.dk

Jesper Brieghel, konsulent
Tlf.: 36 92 52 51
Mobil: 26 39 38 89
jb@holm.dk

Holm Kommunikation A/S
Grønningen 23
1270 København K
Tlf.: 33 93 23 33

Dorthe Dahlin Irvold
Marketingchef
Cisco Danmark
Tlf. 39 58 50 00 - mob. 20 42 96 11

Lad os hjælpe dig

  • Ring på 8088 5967 eller
  • Deltag i en diskussion
  • teknisk support
  • Find en forhandler i dit område

Del