Presseinformation & nyheder

IBM lancerer komplet IPTV infrastruktur løsning baseret på Cisco IP NGN

København - 27. marts 2007 - IBM, som er global markedsleder på området for informationsteknologiske services, annoncerer i dag lanceringen af en ny IPTV infrastruktur-løsning. Løsningen er rettet mod serviceudbydere i Europa, Mellemøsten og Afrika, der ønsker at tilbyde næste generations IPTV-tjenester sammen med sine tele- og data-ydelser.

Formålet med den nye IPTV infrastruktur-løsning fra IBM er at hjælpe kunder med at optimere brugen af netværk, etablere en konkurrencedygtig differentiering samt at sikre IBM's kunder en fremtidsrettet arkitektur på nye områder inden for omfattende IPTV-tjenester. Løsningen anvender Cisco's IP Next-Generation Network (IP NGN) -arkitektur til at levere avancerede videotjenester. IBM yder forretnings- og teknisk rådgivning, implementeringsservice samt fleksible finansieringsløsninger fra IBM Global Financing. Mens Cisco, sammen med Scientific Atlanta, et Cisco-selskab, leverer næstegenerations IP- og video-infrastruktur til IPTV delen i "triple-play" løsningen.

Serviceudbydere i Europa, Mellemøsten og Afrika stræber efter at bygge state-of-the-art teknologi-platforme for at kunne tilbyde nye video-baserede services til deres kunder. Målet er at tiltrække kunder og opnå konkurrencefordele gennem at tilbyde næstegenerations underholdningsservices som de centrale elementer. IBM Global Technology Services kan hjælpe kunderne med planlægning, design, igangsætning og support af deres IPTV-løsninger. Dermed kan kunderne bedre overvinde de teknologiske udfordringer med,på eksisterende netværk at udvikle sig til at blive dynamiske triple-play udbydere af tale-, data- og video-services via et samlet IP-netværk.

"Hos Dansk Bredbånd manglede vi en mere struktureret tilgang til vores IPTV, både til arkitekturen og til at få udviklet den rette løsning til en solid og sikker IPTV-platform," siger Birger Hauge, CIO hos Dansk Bredbånd. "IBM og Cisco hjalp os med at implementere en komplet IPTV-infrastruktur. Uden den support, vi har fået fra både IBM og Cisco, havde vi været tvunget til selv at indkøbe, installere og konfigurere et uoverskueligt antal arkitekturkomponenter for at opbygge et konvergerende netværk. Det havde været en kompleks og tidskrævende opgave for os. IBM og Ciscos assistance har været uvurderlig, fordi den effektivt har sikret os en komplet infrastruktur inden for tidsrammen. Med deres løsning er vi i stand til at tiltrække nye kunder, og derudover har vi øget vores overskud per bruger.

"Serviceudbydere står i dag over for store forretningsmæssige udfordringer som at kunne øge markedsandele, minimere kundeafgang og øge det gennemsnitlige overskud per bruger," siger Michael Dahl, ansvarlig for IP-kommunikation, IBM Global Tecnology Services Danmark. "Den nye IPTV-infrastrukturløsning er baseret på IBM Global Technology Services' gennemtestede metoder, viden og stærke kompetencer inden for IPTV-infrastrukturteknologi, og vi hjælper kunden med at implementere en løsning, der er skræddersyet til deres behov i forhold til nøgleudfordringer samt både kort- og langsigtede forretningsmål."

"Den nye IPTV-infrastrukturløsning er en forlængelse af IBM og Ciscos langvarige samarbejde," siger Henrik Boye, Service Provider salgsdirektør, Cisco Danmark. "Kombinationen af Ciscos IP NGN og Scientific Atlantas video-løsning giver serviceudbydere den ideelle integrerede, end-to-end IP-infrastruktur, som simplificerer multi-service, multi-device og multi-transport servicelevering. IBM's kompetence inden for velafprøvede best practice rutiner og ekspertviden om overgangen til IPTV er afgørende for de udbydere, der ikke allerede har den teknologiske og rådgivende ekspertise."

I forlængelse af denne løsning lancerer IBM et yderligere serviceprodukt, IBM Converged Communications Services til IPTV-infrastruktur, som inkluderer services inden for teknisk rådgivning, integration og implementation. I den forbindelse vil IBM udføre følgende:

 • Løsningsworkshop
 • Netværksrådgivning
 • Vurdering af parathed
 • Vurdering af netværkdesign
 • Network diagnostic assessment
 • Netværk integration og udførelse
 • Digital video integration og udførelse
 • Middleware og video-on-demand integration og udførelse

IPTV-infrastrukturløsningen er baseret på den førende teknologi inden for IBM hardware, software og services, der sammen med Cisco-produkter giver en komplet løsning. Standardkomponenterne inkluderer: IBM BladeCenter og System x servere; software fra IBM WepSphere, Tivoli og Lotus platformene; Cisco end-to-end IP Next-Generation Network (IP NGN). Yderligere er løsningen baseret på Linux-teknologi.

Løsningen udbydes til serviceudbydere i de fleste lande i Europa, Mellemøsten og Afrika og sælges gennem IBM Global Technology Services og Cisco i løbet af 2. kvartal 2007.

For kontaktinformation til danske talspersoner kontakt venligst; Jonas Rugaard, Text 100 Public Relations, mail: jonas.rugaard@text100.com, mobil: +45 27122499

For yderligere information besøg www.ibm.com.

# # #

Cisco, Cisco Systems og Cisco Systems-logoet er registrerede varemærker for Cisco Systems Inc. og/eller virksomhedens datterselskaber i USA og visse andre lande. Alle andre varemærker nævnt i dette dokument tilhører deres respektive ejere.

Kontaktpersoner

Tom Christiansen, seniorkonsulent
Tlf: 36 92 52 57
Mobil: 61 67 81 60
tc@holm.dk

Jesper Brieghel, konsulent
Tlf.: 36 92 52 51
Mobil: 26 39 38 89
jb@holm.dk

Holm Kommunikation A/S
Grønningen 23
1270 København K
Tlf.: 33 93 23 33

Dorthe Dahlin Irvold
Marketingchef
Cisco Danmark
Tlf. 39 58 50 00 - mob. 20 42 96 11

Lad os hjælpe dig

 • Ring på 8088 5967 eller
 • Deltag i en diskussion
 • teknisk support
 • Find en forhandler i dit område

Del