Presseinformation & nyheder

Mangel på IT-folk om få år

I 2008 vil der mangle op imod en halv million mennesker i Europa med kvalifikationer inden for avanceret netværksteknologi. Det viser en ny undersøgelse fra analysefirmaet IDC, bestilt af Cisco Systems®.

I en tredjedel af de 31 lande, der deltager i undersøgelsen, vil efterspørgslen på kvalificeret IT-arbejdskraft inden for IP-telefoni, sikkerhed og trådløse netværk overstige udbuddet med mere end 20 procent i 2008. De østeuropæiske lande, især lande, der ikke er medlem af EU, vil opleve den største mangel på kvalificeret IT-arbejdskraft.

Undersøgelsen viser, at Danmark i dag stort set ikke har mangel på IT-arbejdskraft, idet der mangler blot 5,6 procent i at have dækket landets efterspørgsel. Men i løbet af de næste tre år vokser manglen herhjemme til næsten 15 procent, og Danmark dumper fra andenpladsen til 11. pladsen på listen efter lande som Sverige, England, Italien og Frankrig.

Rapporten konkluderer, at mangel på IT-arbejdskraft kan svække Europas konkurrenceevne i en global sammenhæng og hindre EU i at opnå de politiske målsætninger, man vedtog i den såkaldte i2010 strategi tidligere på året. I nogle lande ville en hurtig, øjeblikkelig indsats dog kunne føre til betydelige forbedringer på kort sigt.

Manglen på kvalificeret IT-arbejdskraft er yderligere af afgørende betydning, idet 60 procent af alle organisationer fortæller, at de bruger netværket til at understøtte forretningsprocesser og til at kommunikere med kunder, partnere og leverandører. 80 procent af virksomhederne ser netværkets betydning tiltage fremover.

Baggrunden for manglen på kvalificeret IT-arbejdskraft skal blandt andet findes i Europas hurtige optagelse af avanceret teknologi og den hurtige vækst i e-business samt utilstrækkelig uddannelse i hele Europa.

Cisco Systems tager aktivt del i uddannelsen af IT- arbejdskraft gennem sit Cisco Networking Academy Program, hvor over én million studerende på verdensplan har gennemgået en række kurser, der har været med til at højne deres IT-kompetencer. Alene i Danmark har flere end 2.500 studerende ladet sig uddanne på et af Ciscos i alt 18 danske netværksakademier.

IDC-rapporten kan rekvireres hos Søren Hedegaard Nielsen, Burson-Marsteller, tlf. 33 37 67 72 eller e-mail: soeren_hedegaard@dk.bm.com

# # #

Om Cisco Systems Cisco Systems (NASDAQ: CSCO), der er førende i verden inden for netværksinfrastruktur til internettet, fejrer i år 20 år med fokus på teknologi-innovation, lederskab i branchen og Corporate Social Responsibility. Yderligere information om Cisco kan findes på www.cisco.com og www.cisco.dk, mens løbende nyheder kan ses på http://newsroom.cisco.com. Cisco-udstyr forhandles i Europa af Cisco Systems International BV, der er hundrede procent ejet af Cisco Systems Inc.

# # #

Cisco, Cisco Systems og Cisco Systems-logoet er registrerede varemærker for Cisco Systems Inc. og/eller virksomhedens datterselskaber i USA og visse andre lande. Alle andre varemærker nævnt i dette dokument tilhører deres respektive ejere.

Kontaktpersoner

Tom Christiansen, seniorkonsulent
Tlf: 36 92 52 57
Mobil: 61 67 81 60
tc@holm.dk

Jesper Brieghel, konsulent
Tlf.: 36 92 52 51
Mobil: 26 39 38 89
jb@holm.dk

Holm Kommunikation A/S
Grønningen 23
1270 København K
Tlf.: 33 93 23 33

Dorthe Dahlin Irvold
Marketingchef
Cisco Danmark
Tlf. 39 58 50 00 - mob. 20 42 96 11

Lad os hjælpe dig

  • Ring på 8088 5967 eller
  • Deltag i en diskussion
  • teknisk support
  • Find en forhandler i dit område

Del