Presseinformation & nyheder

Cisco Systems køber KiSS Technology

Cisco-Linksys Divisionen skal til at udvikle enestående netværksprodukter til forbrugerunderholdning

SAN JOSE, Californien, 22. juli 2005 - Cisco Systems® offentliggjorde i dag en endelig aftale om køb af det privatejede danske firma KiSS Technology A/S, Hørsholm. Det er Ciscos andet opkøb til Linksys® divisionen, den anerkendte førende leverandør af IP-telefoni, trådløst udstyr og netværkshardware til hjemmet, hjemmekontoret og mindre virksomheder. KiSS er førende teknologileverandør af netværksbaserede underholdningsenheder og har en produktportefølje, der inkluderer hjemmevideoprodukter som for eksempel netværks DVD-afspillere og -optagere. KiSS´ teknologiplatform kan også udvides til andre typer forbrugerelektronik og vil hjælpe Linksys til at udvikle en enestående serie af netværksbaserede underholdningsprodukter.

Ifølge aftalens vilkår betaler Cisco cirka $61 millioner i kontanter og aktier for alle aktier i KiSS Technology. Opkøbet er underkastet flere standardbetingelser, herunder obligatoriske lovbestemte godkendelser, og handelen forventes at lukke i det første kvartal af Ciscos finansår 2006.

"Efterhånden som mere og mere underholdning leveres over internettet, og forbrugerne efterspørger adgang til digital underholdning i og udenfor deres hjemmenetværk, vil netværksbaserede underholdningsenheder blive en integreret del af forbrugerelektronik," siger Charles Giancarlo, Ciscos Chief Technology Officer og Cisco-Linksys´ President. "KiSS har udviklet sig til en af de førende indenfor netværksbaserede audiovisuelle produkter i Europa, og vi håber at anvende den erfaring til at udvide på verdensplan."

Ifølge In-Stat, et førende firma indenfor markedsanalyse, nåede netværksbaseret underholdning 3,9 milliarder dollars i omsætning på verdensplan i slutningen af 2004 og forventes at vokse til 16,1 milliarder dollars i 2009. In- Stat estimerer også, at netværksbaserede underholdningsenheder vil blive anvendt i mere end 38% af alle hjemmenetværk inden den tid.

KiSS´ førende teknologiplatform muliggør en lettere integration af en forbrugers hjemmenetværk og giver enheder adgang til indhold på internettet eller på andre enheder i hjemmenetværket. Den standardbaserede tilgang bidrager til interoperabilitet mellem platforme og produktkategorier. Udover at sikre let anvendelighed og brugervenlighed, vil interoperabiliteten skabe muligheder for samarbejde med andre producenter og indholdsleverandører.

Dette opkøb følger Ciscos grundlæggende strategi om at bruge de tilkøbte virksomheder til at udvikle nye teknologier og bringe produkter på markedet hurtigere. Opkøbet af KiSS vil forstærke Linksys førende position i det voksende marked for netværksbaserede underholdningsprodukter og vil tilføre Linksys værdifuld teknologi, viden og kunder. KiSS´ medarbejdere vil give Linksys et engageret udviklingsteam i verdensklasse, der udelukkende fokuserer på det netværksbaserede underholdningsmarked, og som også vil være en hjælp til at skabe et fundament for Linksys' eget udviklingspotentiale.

Linksys vil fortsat støtte KiSS´ eksisterende produkter og shippe deres produkter i Europa. På sigt planlægger Linksys yderligere at udvikle en række målrettede produkter for andre typer verdensmarkeder.

KiSS blev grundlagt i 1994 og har 65 ansatte. Når handelen lukkes endeligt, vil KiSS blive en del af Linksys.

###

Om Linksys
Linksys, en division i Cisco Systems Inc., blev grundlagt i 1988 og er anerkendt som førende indenfor IP-telefoni, trådløse og ethernet netværk til forbrugere, hjemmekontorer og mindre virksomheder. Linksys arbejder for at gøre netværk lette og billige for deres kunder, samtidig med at de tilbyder innovative, prisvindende produkter, der let integreres med en lang række enheder og applikationer. For mere information, besøg www.linksys.com.

Om Cisco Systems
Cisco Systems (NASDAQ: CSCO), der er førende i verden inden for netværksinfrastruktur til internettet, har fejret 20 år med fokus på teknologi-innovation, lederskab i branchen og Corporate Social Responsibility. Yderligere information om Cisco kan findes på www.cisco.com og www.cisco.dk, mens løbende nyheder kan ses på http://newsroom.cisco.com. Cisco-udstyr forhandles i Europa af Cisco Systems International BV, der er hundrede procent ejet af Cisco Systems Inc.

# # #

Cisco, Cisco Systems, og Cisco Systems logoet er registrerede varemærker eller varemærker for Cisco Systems Inc. og virksomhedens datterselskaber i USA og visse andre lande. Alle andre varemærker nævnt i dette dokument eller website tilhører deres respektive ejere. Brugen af ordet partner, antyder ikke et partnerskab mellem Cisco og en anden virksomhed. Dette dokument er offentlig information.

Kontaktpersoner

Tom Christiansen, seniorkonsulent
Tlf: 36 92 52 57
Mobil: 61 67 81 60
tc@holm.dk

Jesper Brieghel, konsulent
Tlf.: 36 92 52 51
Mobil: 26 39 38 89
jb@holm.dk

Holm Kommunikation A/S
Grønningen 23
1270 København K
Tlf.: 33 93 23 33

Dorthe Dahlin Irvold
Marketingchef
Cisco Danmark
Tlf. 39 58 50 00 - mob. 20 42 96 11

Lad os hjælpe dig

  • Ring på 8088 5967 eller
  • Deltag i en diskussion
  • teknisk support
  • Find en forhandler i dit område

Del