Presseinformation & nyheder

Det centrale netværk bag verdens største

International forsvarsøvelse avancerer til ubesværet udveksling af information

Mens globale forsvarsorganisationer i stigende grad går over til IP-netværk, tager verdens største forsvarsøvelse Combined Endeavor skridtet fuldt ud og opgraderer den centrale netværksinfrastruktur til at være 100 pct. IP-baseret med Cisco som leverandør. Combined Endeavor 2007 er en to-ugers operation, der skal teste og dokumentere samspillet mellem 42 nationers vitale kommunikationssystemer i en multinational styrke, som kan indsættes ved operationer, hvis formål er humanitært, fredsbevarende eller katastrofeberedskab. Øvelsens omfattende skift til IP, som blev indledt sidste år, fortsætter på grund af IP-teknologiens evne til at ændre måden, hvorpå forsvarsorganisationer fuldfører deres missioner.

Øvelsen, som er sponsoreret af U.S. European Command, samler militærkommunikatører fra USA, NATO, Partnership for Peace (PfP) og andre nationer for at planlægge og udføre test af samspillet mellem de deltagende nationers kommando-, kontrol- , kommunikations- og computersystemer. I løbet af de to uger, øvelsen varer, vil over 1.000 tests hovedsaglig fokusere på at sende data med et højt sikkerhedsniveau over et Cisco IP-backbone ved hjælp af voice over Internet Protocol (VoIP), privat mobilradio samt højfrekvens- og satellitkommunikation for at opnå ubesværet udveksling af information.

"Som verdens største samarbejdsøvelse i C4 interoperabilitet og sikkerhed sætter Combined Endeavor standarden for koalitionsenhedernes evne til at anvende IP i marken," siger oberstløjtnant James Pugh, øvelseschef for Combined Endeavour. "Denne øvelse er den eneste internationale interoperabilitetstest, der er gearet til at forberede koalitionens missioner. Efterhånden som deltagerne går over til IP, finder de ud af , at det skal fungere som et samlet netværk i stedet for som et netværk af netværk."

"Der er behov for multinationale svar på humanitære, fredsbevarende og katastrofeberedskabsoperationer. Det forudsætter, at militærenheder verden over kan udveksle information ubesværet og sikkert, og her er IP nøglen," siger Brad Boston, senior vice president, Cisco global government solutions group. "Som verdens førende leverandør af IPnetværksinfrastruktur er vi glade for at levere IP-netværksbackbonet til interoperabilitetstest på dette års Combined Endeavor."

Verdens største multinationale kommunikationsøvelse
Sidste år spillede testdokumentation fra Combined Endeavor- partnernationerne en vigtig rolle i operationer i Libanon ved en fransk-ledet FN-indsats med deltagelse af Canada, Frankrig, Italien, Storbritannien og USA. På dette års øvelse vil antallet af VoIP-test være tredoblet og dermed forbedre styrkernes evne til at operere i barske områder og i liv-eller-død-situationer.

Andre nøgleområder for dette års deltagere er informationssikkerhed samt at løse udfordringerne med at sikre VoIP og videotelekonferencer på tværs af firewalls.

Folkene bag Combined Endeavor har gradvist opgraderet det centrale backbone for at sikre en mere realistisk test af simulerede operationelle netværk. I 2006 blev testnetværket ændret til et 100 pc t. IP- baseret netværk, og i år omfatter overgangen til IP også det centrale netværk. Ciscos netværksudstyr er udbredt i de fleste lande og skaber en rød tråd blandt de over 40 nationer og organisationer, der er involveret i øvelsen, hvilket gør det til en hjørnesten i testen.

Om Combined Endeavor
Combined Endeavor 2007 (CE 07) er den 13. i rækken af U.S. European Command (USEUCOM)- sponsorerede "in-spirit-of" (ISO) Partnership for Peace (PfP) øvelser, som planlægges og udføres for at identificere, teste og dokumentere samspillet mellem kommandoer, kontrol, kommunikation og computersystemer (C4) samt informationssystemer (CIS) blandt NATO, PfP og andre nationer. Det overordnede formål er at udvikle en integreret interoperabilitetsguide, som kan støtte koalitionens indsættelsesplanlægning. Dokumentation af interoperabilitet er et stort skridt for den operationelle parathed og styrker sikkerhedssamarbejdet yderligere. For yder ligere nyheder og information: http://www.combinedendeavor.net.

Om Cisco Systems
Cisco er verdens førende leverandør af netværksteknologi, der ændrer måden, som mennesker kommunikerer og samarbejder på. Information om Cisco kan findes her: www.cisco.com eller www.cisco.dk. Cisco-udstyr leveres i Europa af Cisco Systems International BV, der ejes 100 pct. af Cisco Systems, Inc.

# # #

Cisco, Cisco Systems og Cisco Systems-logoet er registrerede varemærker for Cisco Systems Inc. og/eller virksomhedens datterselskaber i USA og visse andre lande. Alle andre varemærker nævnt i dette dokument tilhører deres respektive ejere.

Kontaktpersoner

Tom Christiansen, seniorkonsulent
Tlf: 36 92 52 57
Mobil: 61 67 81 60
tc@holm.dk

Jesper Brieghel, konsulent
Tlf.: 36 92 52 51
Mobil: 26 39 38 89
jb@holm.dk

Holm Kommunikation A/S
Grønningen 23
1270 København K
Tlf.: 33 93 23 33

Dorthe Dahlin Irvold
Marketingchef
Cisco Danmark
Tlf. 39 58 50 00 - mob. 20 42 96 11

Lad os hjælpe dig

  • Ring på 8088 5967 eller
  • Deltag i en diskussion
  • teknisk support
  • Find en forhandler i dit område

Del