Presseinformation & nyheder

TeliaSonera vælger Cisco Carrier Routing System til sit NGN-netværk

TeliaSonera har valgt Cisco CRS-1 Carrier Routing System som kernen i sit Internet Protocol Next-Generation Network (IP NGN) for at understøtte høj tilgængelighed, erhvervstjenester og imødekomme den hastige vækst i multimedie- og internettrafikken. TeliaSonera er det førende teleselskab i Norden og de baltiske lande og står desuden stærkt inden for mobilkommunikation i Europa, Asien, Tyrkiet og Rusland. I 2006 havde TeliaSonera over 96 millioner kunder i 15 lande.

Netværket er designet til at imødekomme fremtidige kapacitetskrav, så TeliaSonera kan levere innovative "multi-play" forbruger- og erhvervsløsninger, eksempelvis højtopløseligt IP-tv og konvergerede multimedie IP-kommunikationstjenester til både stationære og mobile enheder. De CRS-1 16-slot systemer, som netop er taget i brug i Stockholm og det sydlige Sverige, har en routing-kapacitet på 40 gigabits i sekundet (Gbps) pr. slot, og kan senere opskaleres til 100 Gbps.

Cisco CRS-1 arkitekturen og styresystemet Cisco IOS XR understøtter fuldt ud in-service opgraderinger. Det betyder, at vedligeholdelse og opgradering af software samt fremtidige migrationer til multichassis-konfiguration, der kan øge kapaciteten helt op til 92 terabits i sekundet, kan foretages uden afbrydelser i kundeservicen.

Ove Alm, vicedirektør i TeliaSonera, siger: "Oplevelsen er afgørende, uanset om vi leverer forretningskritiske erhvervstjenester eller bredbåndsunderholdning. Med Cisco CRS-1 systemet har vi fået en næste-generations teknologi, som vi kan bygge vores fremtidig forretning på."

Chris Dedicoat, europæisk direktør hos Cisco, tilføjer: "TeliaSonera har givet kundeoplevelsen topprioritet med Cisco CRS-1 systemerne i sine produktionsnetværk. Ved at konsolidere sine netværk på en IP NGN-platform, vil TeliaSonera ikke bare spare penge på drift og kapitalomkostninger. Kunderne vil ligeledes blive tilbudt tjenester i verdensklasse, både når de er hjemme, på arbejde, og når de er på farten."

Om TeliaSonera
TeliaSonera er det førende telekommunikationsselskab i Norden og de baltiske lande og står desuden stærkt inden for mobilkommunikation i Europa, Asien, Tyrkiet og Rusland. I slutningen af 2006 lancerede TeliaSonera mobiltjenester i Spanien. Vi leverer pålidelige, innovative og brugervenlige services til at overføre og pakke tale, billeder, data, information, transaktioner og underholdning. I 2006 var TeliaSoneras nettoomsætning på 91 milliarder svenske kroner. Firmaet har over 96 millioner kunder i 15 lande. TeliaSonera-aktien er noteret på Stockholms og Helsinkis børser og er på Dow Jones Sustainability Index. Enkelthed og service er vigtige værktøjer for os, når vi skaber vækst og værdi for vores kunder og aktionærer. Læs mere på www.teliasonera.com.

# # #

Cisco, Cisco Systems og Cisco Systems-logoet er registrerede varemærker for Cisco Systems Inc. og/eller virksomhedens datterselskaber i USA og visse andre lande. Alle andre varemærker nævnt i dette dokument tilhører deres respektive ejere.

Kontaktpersoner

Tom Christiansen, seniorkonsulent
Tlf: 36 92 52 57
Mobil: 61 67 81 60
tc@holm.dk

Jesper Brieghel, konsulent
Tlf.: 36 92 52 51
Mobil: 26 39 38 89
jb@holm.dk

Holm Kommunikation A/S
Grønningen 23
1270 København K
Tlf.: 33 93 23 33

Dorthe Dahlin Irvold
Marketingchef
Cisco Danmark
Tlf. 39 58 50 00 - mob. 20 42 96 11

Lad os hjælpe dig

  • Ring på 8088 5967 eller
  • Deltag i en diskussion
  • teknisk support
  • Find en forhandler i dit område

Del