Presseinformation & nyheder

Analyse: Danmark har verdens 8.-bedste bredbåndskvalite

Den første undersøgelse nogensinde af bredbåndskvalitet viser, at videorevolutionen vil sætte den danske bredbåndsinfrastruktur under pres de kommende år.

To førende universiteter (Oxford og Oviedo) har på vegne af Cisco foretaget den første globale test og sammenligning af bredbåndskvaliteten. Resultatet er det såkaldte Broadband Quality Score, hvor Danmark opnår 43 point og dermed indtager en plads som nr. otte af 42 lande.

Videorevolutionen stiller krav til bredbåndskvaliteten
Ifølge undersøgelsen er en bredbåndskvalitets-score på 32 tilstrækkelig til, at bredbåndsinfrastrukturen kan håndtere nutidens internetapplikationer og tjenester. Men om tre år vil det kræve en score på hele 75 at kunne give borgere, virksomheder og myndigheder fuldt udbytte af internettet som platform for kommunikation, underholdning og forretning. Det skyldes, at video vil udgøre en stadig større del af netværkstrafikken. Video kræver stor båndbredde og lav latency/”nul huller” i forbindelsen. Videorevolutionen er drevet af:

  • Stigende brug af videobaserede hjemmesider som YouTube
  • Stigende upload af video og billeder til sociale netværk som Facebook
  • Snart vil IPTV og Video on Demand i HD-kvalitet være helt almindeligt i danske hjem
  • Erhvervslivet bruger i stigende grad internetbaserede videokonferencer til kommunikation med medarbejdere og kunder
  • Digital borgerbetjening, hvor borgerne kan tale med relevante myndigheder på videokonference, vil sandsynligvis vinde indpas

I en kommentar til undersøgelsen udtaler Cisco Danmarks adm. direktør Niels Münster-Hansen:

”Danmark har en bredbåndsinfrastruktur i verdensklasse, som er fint gearet til de krav, der stilles nu. Desuden er det en styrke i forhold til den forventede vækst i IPTV og videokommunikation, at vores infrastruktur er præget af meget lav latency.”

”Men kravene til bredbåndskvaliteten stiger med stor fart, og om blot to til tre år vil Danmarks nuværende bredbåndskvalitet være utilstrækkelig. Derfor er det nødvendigt at sætte endnu mere fart på både udbygningen af den eksisterende infrastruktur, herunder kabel-tv-nettet, samt udrulningen af fiberkabler,” siger Niels Münster-Hansen.

Om Broadband Quality Score
Der findes talrige undersøgelser af internet-udbredelse og -anvendelsesgrad, men det er første gang den faktiske kvalitet af de enkelte landes bredbånd måles. Bredbåndskvalitet defineres om up- og download-hastigheder samt latency (dvs. evnen til at undgå forsinkelser på bredbåndforbindelsen, der forringer oplevelsen af video og tv på nettet). 2008-analysen er baseret på otte mio. testkørsler foretaget i maj 2008. Broadband Quality Score vil blive opdateret hvert år og bliver det nye internationale benchmark for bredbåndskvalitet.

# # #

About Cisco Systems
Cisco, (NASDAQ: CSCO), is the worldwide leader in networking that transforms how people connect, communicate and collaborate.  Information about Cisco can be found at http://www.cisco.com. For ongoing news, please go to http://newsroom.cisco.com.

Cisco is committed to a high level of environmental responsibility in its business operations, culture, products and customer solutions.  For more information about Cisco Green, please visit http://www.cisco.com/web/about/ac227/ac333/the-environment/index.html.

# # #

 

Kontaktpersoner

Tom Christiansen, seniorkonsulent, tlf: 36 92 52 57, mobil: 61 67 81 60 tc@holm.dk

Jesper Brieghel, seniorkonsulent, tlf.: 36 92 52 51, mobil: 26 39 38 89 jb@holm.dk

Holm Kommunikation A/S, Grønningen 23, 1270 København K, tlf.: 33 93 23 33

Mette Aagaard Andersen, Marketingchef, Cisco Danmark, tlf. 39 58 50 00, maagaard@cisco.com
 

Lad os hjælpe dig

  • Ring på 8088 5967 eller
  • Deltag i en diskussion
  • teknisk support
  • Find en forhandler i dit område

Del