Presseinformation & nyheder

Videorevolutionen er lige om hjørnet

Børn og unge er vilde med video på nettet, og det vil snart motivere erhvervslivet til at kaste sig over netbaserede videotjenester. Det spår ni ud af ti i en rundspørge foretaget på Danmarks største it-konference, Cisco Expo.

Vil man vide besked om udviklingen inden for internetbaseret kommunikation, så gør man klogt i at lægge vejen forbi det nærmeste børneværelse. For det er her, man spotter de trends, som vil præge udviklingen i erhvervslivet de kommende år.

Inspiration fra de unge
Det er det tydelige resultat af en spørgeskemaundersøgelse foretaget blandt en gruppe på 300 it-professionelle på Danmarks største it-konference, Cisco Expo. Hele ni ud af ti adspurgte forventede, at den yngre generations brug af sociale, netværksbaserede videotjenester på nettet vil inspirere både den private og den offentlige sektor til at bruge langt mere video i kommunikationen.

At branchen faktisk mener det alvorligt fremgår af, at omkring 60 procent af de adspurgte havde en klar forventning om, at deres egen arbejdsplads inden for de næste to år motiveres til at indføre netværksbaseret videokommunikation. Dels til kommunikation med kunder og partnere, dels til online efteruddannelse af personale.

Mere end billige takster
"Stadig flere erhvervsledere ser deres børn bruge netværksbaseret video, IP-kommunikation, kalender og Instant Messaging i skøn forening," siger adm. direktør Mogens Bransholm fra Cisco. "Den uovertrufne kontakt, det giver ungerne med deres netværk, har åbnet manges øjne for, at IP-kommunikation er andet og mere end billig IP-telefoni. Det er en ny måde at tænke på kommunikation, som står på nippet til sit store gennembrud i dansk erhvervsliv."

Ifølge 60 procent af de adspurgte it-professionelle er erhvervslivet allerede nu klar til det afgørende skridt fra simpel IP-telefoni til den såkaldte "Unified Communications" - dvs. integrationen af e-mail, telefoni, videokommunikation m.v. på samme IP-platform. Og mere end 30 procent forventer, at deres virksomhed tager beslutningen inden for blot et år.

Yderligere information hos Cisco
Adm. Direktør Mogens Bransholm, tlf.: 39 58 50 29
Marketingchef Dorthe Dahlin Irvold, tlf.: 39 58 50 10

# # #

Cisco, Cisco Systems og Cisco Systems-logoet er registrerede varemærker for Cisco Systems Inc. og/eller virksomhedens datterselskaber i USA og visse andre lande. Alle andre varemærker nævnt i dette dokument tilhører deres respektive ejere.

Andre tal fra rundspørgen

  • 38 procent bruger på nuværende tidspunkt sociale netværksbaserede tjenester som YouTube, MySpace eller SecondLife

  • Hele 70 procent kender børn eller unge, som bruger sådanne tjenester

  • Kun 42 procent angiver lave takster som det vigtigste argument for IP-telefoni, mens 53 procent angiver mere effektiv kommunikation (via integration med andre applikationer) som det vigtigste argument for IP-telefoni

  • 63 procent bruger i dag IP-telefoni på arbejdet

  • 29 procent kommer fra arbejdspladser, hvor IP-telefonien allerede nu er integreret med andre applikationer så som email, kalender, messenger
Kontaktpersoner

Tom Christiansen, seniorkonsulent
Tlf: 36 92 52 57
Mobil: 61 67 81 60
tc@holm.dk

Jesper Brieghel, konsulent
Tlf.: 36 92 52 51
Mobil: 26 39 38 89
jb@holm.dk

Holm Kommunikation A/S
Grønningen 23
1270 København K
Tlf.: 33 93 23 33

Dorthe Dahlin Irvold
Marketingchef
Cisco Danmark
Tlf. 39 58 50 00 - mob. 20 42 96 11

Lad os hjælpe dig

  • Ring på 8088 5967 eller
  • Deltag i en diskussion
  • teknisk support
  • Find en forhandler i dit område

Del