Presseinformation & nyheder

Danske ledere har taget første skridt op ad mobilitetsstigen

Danske ledere har taget første skridt op ad mobilitetsstigen

Danske ledere er godt på vej, når det gælder om at udnytte mobilitetsteknologi. En ny undersøgelse foretaget af Institut for Konjunktur-Analyse viser, at langt de fleste ledere bruger bærbare pc'er og kobler sig på virksomhedens systemer, når de er på farten. Men der er stadig et uudnyttet potentiale i teknologien.

Mobilitetsteknologi dækker over teknologi, der kan hjælpe med at brde de fysiske bånd til arbejdspladsen, så medarbejdere kan arbejde når og hvor, det passer dem. Det kan være med til at øge medarbejdernes produktivitet, i særdeleshed dem, der er meget på farten såsom lederne. Nu viser en ny undersøgelse, foretaget af Institut for Konjunktur-Analyse for netværksvirksomheden Cisco Systems, at mobilitet ikke blot er et 'buzzword'. Det er derimod et meget synligt punkt på de store virksomheders agenda, hvor det viser sig i praksis ved, at lederne har taget mobilitetsteknologi til sig.

Hovedparten benytter mobilitetsteknologi
Undersøgelsen rettede sig mod ledere i private virksomheder med over 500 ansatte, hvor 80 procent af de adspurgte siger, at de finder det vigtigt at kunne koble sig på virksomhedens netværk, uanset hvor de befinder sig. At de også gør det i praksis ses af, at tre ud af fire inden for de seneste tre måneder fra eksempelvis forretningsrejse eller kundebesøg har været koblet op på virksomhedens interne netværk. Heraf har hovedparten, nemlig 78 procent, adgang til de samme data og systemer, som sad de på arbejdspladsen. Opkobling hjemmefra er ikke medregnet i tallene.

Undersøgelsen viser samtidig, at der en sammenhæng mellem størrelsen af virksomheden og evnen til at udnytte mulighederne. Jo større virksomhed, desto bedre er ledernes udnyttelse af mobilitetsteknologi.

Uudnyttet potentiale i teknologien
Men produktivitetsgevinsterne stopper ikke ved muligheden for at koble sin bærbare computer op mod virksomhedens netværk fra hotelværelset eller lufthavnen. Undersøgelsen tyder på, at der er et stort uudnyttet potentiale at hente i de muligheder, som konvergens i vores it- og kommunikationssystemer åbner op for. Eksempelvis benytter kun en tredjedel af de adspurgte ledere sig af et intelligent voicemail-system.

Mobilitetsteknologien er til rådighed i rigtig mange virksomheder, og der kan forventes et boom i brugen af integrerede mobilitetsløsninger i den kommende tid. Desuden er trådløse netværk, offentlige hotspots og andre former for mobil opkobling i dag udbredt. Der er hotspots i mange lufthavne, konferencecentre, på hoteller osv., og udviklingen går mod, at der vil være hotspots overalt, hvor vi færdes. Samtidig gør hurtig trådløs netværksadgang det muligt ikke blot at arbejde med data, men også at telefonere, gennemføre videokonferencer, benytte e-learning og hente underholdning osv. Med IP-telefoni, der lægger telefoni over på virksomhedens datanetværk, kan den bærbare computer eller PDA tilmed fungere som avanceret telefon, koblet til virksomhedens interne telefonsystem, så man har kontortelefonen med sig.

Dermed er der banet vej for, at lederne kan tage næste skridt op ad mobilitetsstigen.

Kontaktpersoner

Tom Christiansen, seniorkonsulent
Tlf: 36 92 52 57
Mobil: 61 67 81 60
tc@holm.dk

Jesper Brieghel, konsulent
Tlf.: 36 92 52 51
Mobil: 26 39 38 89
jb@holm.dk

Holm Kommunikation A/S
Grønningen 23
1270 København K
Tlf.: 33 93 23 33

Dorthe Dahlin Irvold
Marketingchef
Cisco Danmark
Tlf. 39 58 50 00 - mob. 20 42 96 11

Lad os hjælpe dig

  • Ring på 8088 5967 eller
  • Deltag i en diskussion
  • teknisk support
  • Find en forhandler i dit område

Del