Om Cisco

Cisco valgt som officiel teknologipartner til klimatopmødet i København


Centrale drøftelser under topmødeforhandlingerne skal foregå på video ved hjælp af Cisco TelePresence

Udenrigsministeriet har valgt Cisco som officiel teknologipartner til FN’s klimatopmøde COP15, der afholdes i København fra 7. til 18. december 2009. Cisco samarbejder med den danske regering om at udrulle Cisco TelePresence-systemer og netværksforbindelser, der skal skabe videoforbindelse mellem Bella Center i København og byer over hele kloden. Med TelePresence bliver regeringsrepræsentanter, delegerede, IGO’er, NGO’er og pressen for første gang i stand til at afholde vigtige face-to-face-møder og deltage i klimaforhandlinger med repræsentanter fra deres hjemlande eller andre lande, mens de selv befinder sig i København.

Nyskabelsen er et led i den danske regerings ønske om at gøre COP15 til en så miljøvenlig begivenhed som muligt. FN og de danske værter vil desuden bruge Cisco TelePresence til videomøder og virtuelt samarbejde som forberedelse til selve konferencen.

COP15 er det næste i rækken af Conference of the Parties-møder, der afholdes en gang årligt. Her samles medlemmerne af FN’s Framework Convention on Climate Change for at vurdere udviklingen i spørgsmålet om klimaforandringer. Målet med konferencen i København er at få alle verdens lande med i en global aftale, der skal bidrage til at reducere udledningen af menneskeskabte drivhusgasser.

”Der står meget på spil for hele planeten på COP15. Som vært er Danmark meget bevidst om sit ansvar,” siger kontorchef i Udenrigsministeriet Svend Olling. ”Det er vores ambition at finde innovative måder, hvorpå vi kan få konferencedeltagere og civile parter til at samarbejde effektivt og på bæredygtig vis, så vi når frem til en ambitiøs aftale under COP15 i København. Til det formål er vi begejstrede for at have Cisco med om bord som teknologipartner,” siger Svend Olling.

Cisco TelePresence gør det muligt at samarbejde på en helt ny måde. Mennesker fra hele verden kan mødes face-to-face uden at rejse, de kan vise og udveksle dokumenter med hinanden, og de kan optage de virtuelle møder på video.

Cisco TelePresence kan erstatte fysiske møder ved at skabe en virtuel mødeoplevelse, der får deltagerne til at føle, at de sidder i samme rum. Oplevelsen skabes med en naturtro lyd og ved at vise personerne på skærmen i fuld størrelse og i HD-kvalitet. Både lyd og billede leveres via en internetforbindelse.

”Teknologi spiller en afgørende rolle i at håndtere de globale miljøudfordringer. Teknologier, der skaber adfærdsændringer – eksempelvis video, virtualisering og unified communications – bidrager til at nedbringe energiforbrug og transportbehov og åbner dermed for en mere effektiv og bæredygtig livsstil,” siger Laura Ipsen, Cisco senior vice president for Global Policy and Government Affairs og med-formand for Ciscos EcoBoard. ”Cisco TelePresence og de dertil hørende netværksløsninger giver COP15-deltagere mulighed for at dele information og samarbejde effektivt med eksperter i deres hjemlande og dermed nå frem til en aftale på en måde, der belaster miljøet mindst muligt,” siger Laura Ipsen.

Cisco har forpligtet sig til en høj grad af miljømæssig ansvarlighed i sin drift, sin arbejdskultur og i sine produkter og løsninger. Ciscos vision er at bruge teknologi til at ændre den måde, verden håndterer sine miljø- og energiudfordringer på. I sin egen organisation har Cisco udrullet 482 TelePresence-enheder fordelt på over 160 lokationer, hvilket har nedbragt Ciscos rejserelaterede udledning af drivhusgasser med næsten 123.000 tons.

Om Udenrigsministeriet
Det danske udenrigsministerium er ansvarlig for alle praktiske aspekter i forbindelse med COP15 i tæt samarbejde med FN’s Climate Change Secretariat. Udenrigsministeriet er således også ansvarlig for logistik og kommunikation. Læs mere på www.cop15.dk.

Om COP15
COP15 er den 15. årlige Conference of the Parties i regi af FN’s Framework Convention on Climate Change. Læs mere på www.unfccc.int.

# # #

About Cisco Systems
Cisco, (NASDAQ: CSCO), is the worldwide leader in networking that transforms how people connect, communicate and collaborate.  Information about Cisco can be found at http://www.cisco.com. For ongoing news, please go to http://newsroom.cisco.com.

Cisco is committed to a high level of environmental responsibility in its business operations, culture, products and customer solutions.  For more information about Cisco Green, please visit http://www.cisco.com/web/about/ac227/ac333/the-environment/index.html.

# # #

 

Kontaktpersoner

Tom Christiansen, seniorkonsulent, tlf: 36 92 52 57, mobil: 61 67 81 60 tc@holm.dk

Jesper Brieghel, seniorkonsulent, tlf.: 36 92 52 51, mobil: 26 39 38 89 jb@holm.dk

Holm Kommunikation A/S, Grønningen 23, 1270 København K, tlf.: 33 93 23 33

Mette Aagaard Andersen, Marketingchef, Cisco Danmark, tlf. 39 58 50 00, maagaard@cisco.com
 

Lad os hjælpe dig

  • Ring på 8088 5967 eller
  • Deltag i en diskussion
  • teknisk support
  • Find en forhandler i dit område

Del