Om Cisco

Analyse: Bredbånd gør Danmark klar til grønne forandringer

To førende universiteter (Oxford og Oviedo) foretog sidste år på vegne af Cisco den første globale test og sammenligning af bredbåndskvaliteten nogensinde. Nu offentliggøres 2009-udgaven af Broadband Quality Study.

Broadband Quality Study 2009 viser, at Danmark rykker en enkelt plads frem til nr. 8 blandt 66 lande. Samtidig har Danmark løftet bredbåndskvaliteten med 10 procentpoint til en score på 44,9. Med denne score kommer Danmark ind i feltet af lande, hvor bredbåndskvaliteten (om end kun med nød og næppe) lever op til kravene fra morgendagens internetapplikationer såsom TelePresence-videokommunikation i hjemmene, i sundhedssektoren og i uddannelsessystemet.

Den høje bredbåndskvalitet gør – sammen med en af verdens mest x befolkninger – Danmark klar til grønne forandringer. Højkvalitetsbredbånd muliggør fx videomøder som erstatning for forretningsrejser, hjemmearbejde som alternativ til bilturen, og – som man eksperimenterer med i Amsterdam – etablering af ”bredbåndskontorhuse” uden for storbyerne. Det bringer kontoret tættere på medarbejderne, så pendlerne slipper for at køre ind i byerne.

Cisco Danmark: Bredbånd ind i klimapolitikken
”Bredbånd bør indtænkes i klima- og transportpolitikken. Bredbåndsinfrastrukturen skaber nogle grønne muligheder, som ikke findes i traditionelle infrastrukturer som skinner og asfalt,” siger Niels Münster-Hansen, der er adm. direktør for Cisco i Danmark.

”Det er kun godt, at der satses stort på vindenergi og elbiler, men i kampen mod klimaforandringer bør den digitale infrastruktur spille en større rolle. Vindmøller mindsker jo ikke CO2-udledningen – eller bilkøerne – på vejene. Det kan nettet gøre i lande som Danmark, hvor vi har en veludbygget bredbåndsinfrastruktur,” siger Niels Münster-Hansen.

Cisco er teknologisponsor for klimatopmødet COP15 i København, hvor TelePresence-installationer i Bella Center vil gøre det muligt for de delegerede at mødes med fx embedsmænd i deres hjemlande, uden at embedsmændene behøver sætte sig ind i et fly.

Om Broadband Quality Study
Der findes talrige undersøgelser af internetudbredelse og -anvendelsesgrad, men Broadband Quality Study er eneste måling af den faktiske kvalitet af de enkelte landes bredbånd. Undersøgelsen er udført af to førende universiteter – Oxford og Oviedo. Bredbåndskvalitet defineres om up- og download-hastigheder samt latency (dvs. evnen til at undgå forsinkelser på bredbåndforbindelsen, der forringer oplevelsen af video og tv på nettet). 2009-analysen er baseret på 24 mio. testkørsler foretaget i 66 lande fra maj til juli 2009. Broadband Quality Study vil blive opdateret hvert år og bliver det nye internationale benchmark for bredbåndskvalitet.

# # #

About Cisco Systems
Cisco, (NASDAQ: CSCO), is the worldwide leader in networking that transforms how people connect, communicate and collaborate.  Information about Cisco can be found at http://www.cisco.com. For ongoing news, please go to http://newsroom.cisco.com.

Cisco is committed to a high level of environmental responsibility in its business operations, culture, products and customer solutions.  For more information about Cisco Green, please visit http://www.cisco.com/web/about/ac227/ac333/the-environment/index.html.

# # #

 

Kontaktpersoner

Tom Christiansen, seniorkonsulent, tlf: 36 92 52 57, mobil: 61 67 81 60 tc@holm.dk

Jesper Brieghel, seniorkonsulent, tlf.: 36 92 52 51, mobil: 26 39 38 89 jb@holm.dk

Holm Kommunikation A/S, Grønningen 23, 1270 København K, tlf.: 33 93 23 33

Mette Aagaard Andersen, Marketingchef, Cisco Danmark, tlf. 39 58 50 00, maagaard@cisco.com
 

Lad os hjælpe dig

  • Ring på 8088 5967 eller
  • Deltag i en diskussion
  • teknisk support
  • Find en forhandler i dit område

Del