Den globale cloud-trafik vil vokse sig 4,5 gange større fra 2012-2017 og repræsentere to tredjedele af den samlede datacenter-trafik. Sådan lyder forudsigelsen fra Cisco i deres nye Global Cloud Index. Cisco vurderer samtidig, at verdens datacentre fra 2012 til 2017 vil håndtere tre gange så meget data, hele 7,7 zettabytes data om året.

global cloud traffic growth
global data center traffic growth

Cloud-trafikken er i hastig udvikling, og ifølge Ciscos Global Cloud Index er den hovedårsagen til den globale datacenter-vækst. HD videostreaming, lagring af private data i skyen og videosamtaler er blot nogle af eksemplerne på de mange cloud-tjenester, som forbrugerne har taget til sig. Det betyder, at cloud-trafikken i verdens datacentre eksploderer fra 1,2 zettabytes (en zettabyte er en trillion gigabytes) i 2012 til 5,3 zettabytes i 2017.

“Hos Cisco Danmark ser vi allerede tegn på denne udvikling. Virksomheder såvel som medarbejdere efterspørger løsninger, som giver adgang til alle virksomhedens applikationer og indhold fra deres egne devices, uanset hvor i verden man befinder sig. Populære tjenester som Dropbox, Spotify og Netflix vil booste cloud-trafikken til at udgøre 69 pct. af den samlede mængde data, som verdens datacentre vil håndtere i 2017,” siger Henrik Stær, teknisk chef hos Cisco Danmark.

Til sammenligning vil den generelle datacenter-trafik ”kun” blive tre gange større i 2017 og nå 7,7 zettabytes om året. Det svarer til at streame musik i 107 trillioner timer eller til cirka 8 trillioner timers HD videostreaming.

I 2014 vil størstedelen af applikationsafviklinger være flyttet til skyen

I 2012 blev 39 pct. af alle applikationsafviklinger håndteret i skyen, og i 2014 vil størstedelen (ca. 51 pct.) for første gang blive håndteret i skyen. Cisco spår således, at cloud-datacentre i 2017 vil håndtere 63 pct. af applikationsafviklingerne, mens verdens traditionelle datacentre vil håndtere ca. 37 pct.

”Cloud har ændret sig fra at være en ny teknologi til at være en etableret netværksløsning, der vinder bred accept. Flere og flere virksomheder flytter deres forretningskritiske applikationer til skyen, mens skyen giver forbrugere adgang til indhold overalt, hvilket er årsagen til den store stigning i cloud-trafik,” fortsætter Henrik Stær.

Cisco spår derfor, at applikationshåndteringen i skyen vil vokse 3,7 gange så meget fra 2012 til 2017, mens håndteringen i de traditionelle datacentre vil vokse sig 2,3 gange større.

Om Cisco Global Cloud Index

Cisco Global Cloud Index er udviklet til at vurdere vækst og tendenser i den globale trafik for datacentre og cloud computing. Cisco Global Cloud Index bygger på tidligere Cisco-undersøgelser og kombinerer dette med datamodelleringer baseret på tredjepartsanalyser.