Virksomheder er for alvor begyndt at udnytte det såkaldte Internet of Everything til at skabe forretningsmuligheder, og det vil alene i 2013 generere mindst 613 milliarder dollars i overskud. Det er dog stadig langt fra det fulde potentiale, viser Ciscos nye IoE Value Index

Hvis virksomheder formår at udnytte Internet of Everything, hvor stadig flere personer, processer, data og ting kobles til nettet, er der store gevinster at hente. Alene i 2013 vil Internet of Everything generere 613 milliarder dollars, mens der er potentiale for at hente yderligere 544 milliarder, hvis forretningen tilpasses Internet of Everything. Det fremgår af en undersøgelse foretaget af it-virksomheden Cisco blandt 7.500 globale virksomheder og it-ledere i 12 lande.

"For mange er internettet et sted, man åbner via en browser til at søge informationer, gå på sociale medier osv., men sådan er det ikke længere. Det anslås, at internettet vil være tre gange så stort i 2017, og der vil være 19 milliarder netforbindelser. Internet of Everything medfører enorme muligheder for virksomhederne bl.a. i form af større effektivitet og forbedrede kundeoplevelser," siger Henrik Stær, teknisk chef hos Cisco Danmark.

Der er i dag langt flere maskiner og ting på internettet end personer – deraf navnet Internet of Everything. De kommunikerer og udveksler data med hinanden. Fx anvendes internettet i dag til at indsamle energidata fra almindelige danske hjem, hvor målere forbindes til internettet for at forbedre energiforbruget.

Flere jobs og højere løn

Står det til virksomhedslederne, vil Internet of Everything både skabe flere jobs og højere lønninger, viser undersøgelsen. Syv ud af ti (69 pct.) mener, at det globale jobmarked vil forbedres eller forblive som det er, mens hele 89 pct. af virksomhedslederne vurderer, at Internet of Everything vil medføre forbedrede eller ensartede lønninger. Også virksomheder og den offentlige sektor kan drage store fordele, hvis organisationen tilpasses. Henrik Stær uddyber, hvordan Internet of Everything i praksis kan udnyttes.

"Internet of Everything har også stor indflydelse på sundhedssektoren, hvor internettet indsamler informationer om patienters helbred. Fx med patienter under observation kan lægen via internettet indsamle information om status, blodtryk, hjerterytme eller andet, hvilket måske kan redde liv med den rette medicin til den rette patient på det rigtige tidspunkt," siger Henrik Stær.

Ifølge Cisco er der tre overordnede årsager til, at virksomheder i dag ikke formår at udnytte Internet of Everything til fulde. For det første skyldes det den nuværende teknologi-infrastruktur. For det andet skal nye teknologier integreres bedre med eksisterende it-miljøer, og til sidst kræver det, at de processer, som indlemmer de nye teknologier, opdateres.

Om Ciscos IoE Value Index Survey

Undersøgelsen er foretaget blandt 7.500 virksomheder og it-beslutningstagere fra den private sektor. Australien, Brasilien, Canada, Kina, Frankrig, Tyskland, Indien, Japan, Mexico, Rusland, Storbritannien og Nordirland og USA har alle deltaget i undersøgelsen. Cisco vurderer, at undersøgelsens resultater kan overføres til danske forhold.

For mere information om Ciscos IoE Value Index Survey, besøg venligst hjemmesiden her.