Guest

Solutions

Small and Medium Business

Unified Communications

 

ONTVANG VOORAF ADVIES


Bel ons vandaag nog op 0800 736 39 voor advies vooraf of stuur ons een bericht met uw eventuele vragen.

Contacteer Cisco

SLUIT U AAN BIJ DE INNOVATORS VAN CISCO


Wees lid van een gemeenschap van eigenaars en zaakvoerders van KMO's en technische professionals die de nieuwste trends in de branche uitwisselen.

Meer informatie
of meld u aan voor onze Innovators nieuwsbrief.

Alles op een rij
Verenig alle aspecten van uw communicatie – e-mail, fax, mobiele telefoon, instant messaging, web- en videoconferenties - en transformeer uw
bedrijf op een manier die u niet mogelijk achtte:

  • Houd werknemers in contact met elkaar zodat ze overal kunnen werken
  • Verbeter uw bekwaamheid om te reageren op snel veranderende bedrijfsomstandigheden
  • Maak meer samenwerking tussen werknemers en uw klanten mogelijk
  • Reageer sneller op klanten en lever een betere service

Dankzij het verenigen van al uw zakelijke communicatie kunt u kosten besparen en uw bedrijf alert en efficiënt maken.

 

Unified Communications (UC) voor uw bedrijf – toelichting in 3 eenvoudige stappen!

Als u wilt profiteren van de voordelen van een UC-systeem hebt u een aantal elementen nodig – deze kunnen variëren van telefoons en routers tot softwareoplossingen.
Hieronder lichten we toe wat u nodig hebt om een volledig functioneel systeem te verkrijgen. Bent u er klaar voor? Daar gaan we...

Stap 1 - Kies een UC-platform dat het volgende bevat: Core Call Control, Voice Messaging en Automated Attended (automatische telefonist).

Kies een UC-platform dat het volgende bevat: Core Call Control, Voice Messaging en Automated Attended (automatische telefonist).

Wat zijn dit voor platforms?  |  Welk platform heb ik nodig?

Wat zijn dit voor platforms?

De platforms Core Call Control, Voice Messaging en Automated Attendant vormen eigenlijk het brein van het UC-systeem en als deze samenkomen vormen ze onderdeel van het hart van UC-platform. Al deze functies worden doorgaans verpakt in één hardware-platform. Core Call Control biedt oproepverwerking voor IP-telefoons en bevat tevens een complete reeks telefoon- en telefooncentralefuncties zoals huntgroups (volgtijdelijke doorschakeling), wachtstand, intercom, etc. Het systeem voor Voice Messaging en Automated Attendant biedt nog meer functies en eigenschappen voor bestaande telefooncentralebediening. Het kan bijvoorbeeld klanten helpen de juiste persoon of afdeling te vinden en maakt voicemail mogelijk zodat men berichten kan achterlaten.

Cisco Assistant
Bel Cisco op: