Ontdek

Profiteer van virtualisatie met unified computing


"We hebben besloten om deze oplossing te implementeren omdat deze op het gebied van processorprestaties de hoogste efficiëntie per vierkante meter biedt. Daarnaast kunnen we de oplossing beheren met een gebruiksvriendelijke, centrale beheertool, de Cisco UCS Manager. Zo kunnen we maximale flexibiliteit en schaalbaarheid bereiken."

Fabian Waser, Managing Director van vCloud

Vandaag de dag vertrouwen meer dan 11.000 klanten wereldwijd op het Cisco Unified Computing System (UCS), aangedreven door de Intel® Xeon®-processor. Door te kiezen voor virtualisatie op basis van UCS zien klanten een transformatie, waaronder:

 • 30% lagere infrastructuurkosten
 • 40% verbetering van de prestaties van uw applicaties
 • 90% kortere implementatietijden

Cisco UCS in getallen


Getallen en feiten zijn de beste manier om iets te bewijzen. Voorbeelden van de voordelen van het gebruik van Cisco UCS voor klanten:

 • 80% verkorting van de tijd die nodig is voor de implementatie en het beheer van servers
 • 20% lagere gebruikskosten voor een CRM-toepassing

Wilt u weten wat het getal 900 betekent in relatie tot UCS? Bekijk onderstaande video en ontdek welke voordelen het getal 900 voor u kan bieden.Cisco UCS, aangedreven door de Intel® Xeon®-processor, is ontwikkeld met het oog op eenvoud, integratie, snelheid, automatisering en gebruiksgemak.

 

Wist u dat...

Cisco Unified Computing System (UCS), aangedreven door de Intel® Xeon®-processor, 63 wereldrecords voor prestaties heeft gebroken in slechts drie jaar.

Verschillende leveranciers maken gebruik van door de branche erkende benchmarktests voor prestaties, zoals:

 • VMmark van VMware
 • Oracle-benchmarks
 • Standard Performance Evaluation Corporation-benchmarks (SPEC)

In slechts drie jaar tijd heeft Cisco UCS, dankzij de unieke geïntegreerde architectuur, de hoogste waardering behaald in minstens 63 van deze prestatietests. Dit bewijst de effectiviteit en de kracht van een geïntegreerde architectuur.

> Meer informatie


In vergelijking met een HP-systeem is Cisco UCS 47% sneller en zijn er 67% minder stappen nodig om een nieuwe server aan een actief systeem toe te voegen.

Cisco UCS maakt IT-systemen eenvoudiger, sneller en efficiënter, waardoor een systeem gemakkelijker kan worden geïnstalleerd en uitgebreid. Cisco heeft het onafhankelijke bedrijf Principled Technologies gevraagd het toevoegen van twee blades op een Cisco UCS-systeem te vergelijken met dit proces op een HP-systeem.


De uitkomst: er zijn 67% minder stappen nodig om twee blades toe te voegen aan een actief Cisco UCS-systeem dan aan een blade-enclosure van HP.

> Rapport lezen (PDF - 773 kB)


Cisco UCS-blades verslaan HP

In de onderstaande video vergelijkt Principled Technologies de implementatie van blades op een Cisco UCS- en een HP-systeem. Ontdek waarom de implementatie op een Cisco UCS-systeem 47% sneller is.Cisco is de enige leverancier waarvan de blade- en rackformaten dezelfde beheervoorzieningen en voordelen bieden.

Ondanks de complexe en vaak ongelijksoortige modules die aan het systeem worden toegevoegd, bieden Bladeservers doorgaans een betere dichtheid en meer geavanceerde beheervoorzieningen met een zeker integratieniveau. Rackservers werden echter altijd als losse eenheden beheerd.


Cisco UCS biedt een geïntegreerde beheervoorziening voor netwerk-, opslag- en compute. Bovendien krijgen klanten, en dat is pas echt uniek, dezelfde voordelen, of ze nu voor het blade- of rackformaat of voor beide kiezen. Cisco UCS Manager biedt het voordeel van integratie.

> Meer informatie


Met Cisco Extended Memory Technology kunt u besparen op kapitaaluitgaven en bedrijfskosten.

Dankzij een innovatieve architectuur ondersteunt Cisco UCS een grote geheugencapaciteit tot 192 GB RAM. Bij deze architectuur wordt gebruikgemaakt van goedkope DIMM's (Dual In-line Memory Module) van 4 GB in plaats van duurdere DIMM's van 8 GB.


Dankzij het gebruik van maximaal 384 GB RAM op een dual-socketsysteem kunt u bovendien meer virtuele machines gebruiken voor geheugenintensieve toepassingen. Hierdoor bespaart u op investeringen in softwarelicenties, die doorgaans per CPU moeten worden aangevraagd. Het resultaat: u doet meer met minder.

> Meer informatie


Er is een onlinetool om uw potentiële investeringsrendement bij de implementatie van Cisco UCS te bepalen.

Cisco heeft een gratis online tool waarmee u de totale eigendomskosten en het investeringsrendement van UCS kunt berekenen. Om te zien op welke onderdelen u kunt besparen, beschrijft u uw huidige serveromgeving en selecteert u een UCS-oplossing waarmee u uw omgeving wilt vergelijken.

> Probeer de tool


Cisco Capital is een volledige financieringsoplossing voor alle componenten van het datacenter.

Cisco Capital is een volledige financieringsoplossing voor alle componenten van het gevirtualiseerde datacenter in de cloud (computer, netwerk en opslag). Het maakt niet uit of u een nieuwe faciliteit bouwt of uw bestaande datacenterplatform bijwerkt: door onze concurrerende rentetarieven kunt u de migratiekosten laag houden.


We bieden bovendien aantrekkelijke inruilopties, zodat u uw bestaande server- en bladetechnologie sneller kunt vernieuwen. En omdat we één contract voor hardware, software en diensten aanbieden, zijn de totale eigendomskosten transparanter en wordt een eenvoudiger model voor het intern terugverdienen van de kosten ondersteund.


Meer informatie over de financiering van Cisco UCS:Klantervaringen

Lees hoe andere klanten profiteren van Cisco Unified Computing System (UCS), aangedreven door de Intel® Xeon®-processor.Publieke organisatie in Luxemburg kan eenvoudig de dienstverlening uitbreiden (PDF - 163 kB)


"De snelheid waarmee Cisco alles installeerde was verbluffend. Het was ongelooflijk om te zien hoe gemakkelijk het allemaal ging. Er zijn zeer veel mogelijkheden voor de integratie met het netwerk en de configuratie wordt gedaan middels 'drag and drop'-functionaliteit. Met de installatie van Cisco UCS is het Chambre de Métiers nu klaar om een beveiligde cloud in te stellen."


- Jean-Yves Kayser, Project Manager en IT Engineer, Chambre des MétiersItaliaans elektrotechnische firma verlaagt IT-kosten met 75% (PDF - 354 kB)


"We hebben berekend dat UCS de beste prijs-prestatieverhouding biedt van alle systemen die we hebben overwogen. Het geïntegreerde ontwerp van UCS vereenvoudigt de IT-architectuur zodanig dat we zeer aanzienlijke besparingen kunnen realiseren. Zo hebben we onze IT-bedrijfskosten met ongeveer 75% kunnen verlagen."


- Samuele Cerquetti, CIO bij EdifLuxehotel in Zürich biedt uitstekende service (PDF - 470 kB)


"... Veertig fysieke servers zijn vervangen door zes UCS-blades. In eerste instantie waren we terughoudend en dachten we dat de oplossing van Cisco misschien te omvangrijk zou zijn voor onze behoeften. Maar de aantrekkelijke prijs, het vereenvoudigde beheer en de talloze beschikbare functies gaven uiteindelijk de doorslag."


– Patrick Stäheli, Director of Engineering, Dolder Grand HotelZwitserse provider biedt Infrastructure as a Service (PDF - 413 kB)


"We hebben besloten om deze oplossing te implementeren omdat deze op het gebied van processorprestaties en opslagdichtheid de hoogste efficiëntie per vierkante meter biedt… Daarnaast kunnen we de oplossing beheren met een gebruiksvriendelijke, centrale beheertool, de Cisco UCS Manager."


- Fabian Waser, Managing Director van vCloudOostenrijkse firma gebruikt UCS om in te spelen op snelle toename van gebruikers (PDF - 245 kB)


"Dankzij de serviceprofielen die beschikbaar zijn met Cisco UCS kunnen we nu in een paar minuten vooraf geconfigureerde machines opzetten, terwijl dat vroeger minstens een dag kostte."


– Arthur de Pauw, Operations Manager, ThalesMediabedrijf vergroot omzet dankzij internetstreaming (PDF - 372 kB)


"Doordat GOL TV naar internet wordt gestreamd, wordt de poort geopend naar een potentiële omzet uit advertenties en abonnementen van wel € 300.000. Tegelijkertijd wordt jaarlijks ongeveer € 250.000 bespaard doordat content delivery niet meer wordt uitbesteed… Dankzij Cisco UCS neemt de provisioning en implementatie van een nieuwe service nu ongeveer 50 procent minder tijd in beslag."


- Gustau Serra, CIO bij Mediapro
Lees meer verhalen

 

Ontdek hier de Cisco Data Center referencies voor Belgïe en LuxemburgWij helpen u graag
Bespreek Cisco UCS met ons

 • Technische ondersteuning
 • Een lokale partner zoeken
 • Bel ons
  Bellen via 0800 94242


Intel, het Intel-logo, Intel Inside, Intel Core en Core Inside zijn handelsmerken van Intel Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen.