Diegem, 9 maart 2012 - Cisco heeft diverse innovaties toegevoegd aan zijn Unified Computing System (UCS). Zo verviervoudigt de maximale geheugencapaciteit, verdubbelt het switchingvermogen en vereenvoudigt het beheer van grootschalige UCS-omgevingen. Cisco UCS is een volledig geïntegreerde totaaloplossing voor het datacenter die rekenkracht, netwerken, virtualisatie, opslag en beheer in één systeem bundelt. Cisco's vernieuwde UCS-platform laat klanten toe om vlug te reageren op veranderende zakelijke behoeften, hun datacenterinfrastructuur flexibel uit te breiden en sneller over te stappen op virtualisatie en cloud computing.

Deze derde generatie van het Cisco UCS-platform is gebaseerd op de nieuwe Intel Xeon processor E5-2600. Ze omvat verschillende servermodellen die de hoogste serverdichtheid en -efficiëntie bieden, met tot acht maal meer geheugen en een tot vier maal hogere I/O-snelheid dan bij de vorige UCS-servers. Met de Cisco UCS Manager is het nu mogelijk om zowel blade- als rackservers als één entiteit te beheren. Ook kunnen hiermee duizenden servers in datacentra over de hele wereld worden beheerd.

UCS-klanten melden aanzienlijke prestatieverbeteringen en kostenreducties: 30 procent lagere infrastructuurkosten, een reductie van 90 procent in de tijd die nodig is om nieuwe systemen en applicaties uit te rollen, 40 procent hogere applicatieprestaties en 60 procent lagere kosten voor energie en koeling. Sinds de introductie in 2009, hebben ruim 11.000 klanten uit de hele wereld Cisco UCS uitgerold binnen het datacenter.

"IT-organisaties staan voor de uitdaging om datacenters te bouwen die de groeiende vraag naar capaciteit voor virtualisatie en cloud computing ondersteunen. Die nieuwe datacenters moeten concurrentiëler en flexibeler zijn, de kosten van de fysieke infrastructuur terugdringen en voorzien in de toenemende behoeften op het vlak van datagroei en 'Big Data'-analyses. Het Cisco UCS-platform van de derde generatie biedt een antwoord op al die uitdagingen", zegt Hugues De Pra, Data Center Lead bij Cisco België en Luxemburg.

Meer details, achtergrondinformatie en illustratiemateriaal vindt u in het originele Engelstalige persbericht dat u hier kunt raadplegen.

Een hogeresolutiefoto van Hugues De Pra kunt u hier zelf downloaden of aanvragen via een e-mail aan james@checktwice.be.


Over Cisco - NASDAQ:CSCO - "Together We Are the Human Network"

Cisco, wereldwijd marktleider in netwerktechnologie die de contacten, communicatie en samenwerking tussen mensen verandert, onderscheidt zich al meer dan 25 jaar door zijn technologische innovatie, zijn commerciële leiderspositie en zijn sociaal engagement. Individuen, ondernemingen en overheden maken gebruik van Cisco's hardware, software en diensten om intelligente netwerken te bouwen op basis van het Internet Protocol (IP). Dankzij de netwerktechnologie van Cisco kunnen overheden en ondernemingen hun productie- en concurrentiekracht versterken en de tevredenheid van burgers en klanten verhogen.

Cisco werd opgericht in 1984, heeft wereldwijd meer dan 71.000 werknemers in dienst en sloot het voorbije boekjaar af met een totale omzet van 43,2 miljard dollar. In België en Luxemburg telt Cisco meer dan 700 werknemers.

Meer info op http://www.cisco.be en http://cisco.com

Cisco Belgium

Pascale Jacobs, marcom manager
De Kleetlaan 6A, B-1831 Diegem
T: +32 (0)2 778 4662
F: +32 (0)2 778 4300
E: pjacobs@cisco.com

Contact voor journalisten:

Check Twice
James De Paepe
Marie Popelinkaai 3 bus 1, B-9050 Gent
T: +32 (0)9 210 53 66
M: +32 (0)477 54 43 88
E: james@checktwice.be