Diegem, 3 november 2011

Jonge professionals en studenten willen vrij kunnen gebruikmaken van sociale media, hun eigen mobiele apparaten en internet tijdens het werk. Die wens is zelfs zo sterk dat ze hun keuze voor een werkgever beÔnvloedt, soms zelfs meer dan het geboden salaris. Zo bedankt meer dan de helft (56%) van de jongeren voor een werkgever die het gebruik van sociale media verbiedt. Een ruime meerderheid (70%) vindt het ook niet nodig om regelmatig naar kantoor te gaan, behalve voor belangrijke afspraken. Dat zijn enkele opvallende uitkomsten van een internationaal onderzoek uitgevoerd in opdracht van Cisco.

Uit het tweede luik van het 2011 Cisco Connected World Technology Report blijkt opnieuw hoe belangrijk flexibiliteit is voor de volgende generatie werknemers. Daarbij gaat het niet alleen om de flexibiliteit om thuis of op afstand te werken maar ook om je eigen apparaten te gebruiken: een trend die bekendstaat onder de noemer 'Bring Your Own Device' (BYOD). Verrassend genoeg blijkt dat traditionele methoden om jonge medewerkers aan te trekken en te behouden, zoals het loon, minder belangrijk zijn voor de millenniumgeneratie.

Impact op HR
Aan het tweede jaarlijkse Cisco Connected World Technology Report namen meer dan 2.800 studenten en jonge professionals in 14 landen deel. Doel van het onderzoek is om na te gaan voor welke uitdagingen organisaties komen te staan bij het zoeken naar een optimale balans tussen het vervullen van de verwachtingen van medewerkers en hun zakelijke doelstellingen. Daarbij moeten ze onder andere rekening houden met toenemende eisen aan het netwerk, het gebruik van steeds meer verschillende mobiele apparaten en beveiligingsrisico's.

&ldquol;Ook dit luik van ons rapport toont duidelijk aan dat de technologie-eisen van de volgende generatie werknemers gevolgen zullen hebben voor het HR-beleid van ondernemingen. Hoe zij met die wensen omgaan zal uiteindelijk bepalend zijn voor hun concurrentievermogen en hun succes bij het aantrekken en behouden van getalenteerde jonge mensen”, concludeert Pol Vanbiervliet, Managing Director van Cisco BelgiŽ & Luxemburg.

Meer concrete, gedetailleerde resultaten en cijfers zijn te vinden in het originele Engelstalige persbericht dat u hier kunt raadplegen. Een infografiek met de belangrijkste gegevens vindt u hier.

Een hogeresolutiefoto van Pol Vanbiervliet kunt u hier downloaden of aanvragen via een e-mail aan james@checktwice.be.

Over Cisco - NASDAQ:CSCO - "Together We Are the Human Network"
Cisco, wereldwijd marktleider in netwerktechnologie die de contacten, communicatie en samenwerking tussen mensen verandert, onderscheidt zich al meer dan 25 jaar door zijn technologische innovatie, zijn commerciŽle leiderspositie en zijn sociaal engagement. Individuen, ondernemingen en overheden maken gebruik van Cisco's hardware, software en diensten om intelligente netwerken te bouwen op basis van het Internet Protocol (IP). Dankzij de netwerktechnologie van Cisco kunnen overheden en ondernemingen hun productie- en concurrentiekracht versterken en de tevredenheid van burgers en klanten verhogen.
Cisco werd opgericht in 1984, heeft wereldwijd meer dan 71.000 werknemers in dienst en sloot het voorbije boekjaar af met een totale omzet van 43,2 miljard dollar. In BelgiŽ en Luxemburg telt Cisco meer dan 800 werknemers. Meer info op http://www.cisco.be en http://cisco.com

Cisco Belgium
Pascale Jacobs, marcom manager
De Kleetlaan 6A, B-1831 Diegem
T: +32 (0)2 778 4662
F: +32 (0)2 778 4300
E: New Email pjacobs@cisco.com

 

Contact voor journalisten:
Check Twice
James De Paepe
Marie Popelinkaai 3 bus 1, B-9050 Gent
T: +32 (0)9 210 53 66
M: +32 (0)477 54 43 88
E: New Emailjames@checktwice.be