Diegem, 26 oktober 2011

Cisco heeft zijn TelePresence-aanbod voor videocommunicatie van zeer hoge beeld- en geluidskwaliteit vernieuwd en uitgebreid. Met aantrekkelijk geprijsde toestellen of endpoints (Cisco TelePresence MX300), gratis software (Cisco Jabber Video for TelePresence) en een gehoste dienst (Cisco TelePresence Callway) wil Cisco de vele mogelijkheden en voordelen van TelePresence overal beschikbaar stellen voor organisaties van elke omvang, ook kmo's.

Met TelePresence biedt Cisco gebruikers een video-ervaring die zo levensecht en natuurlijk is dat het lijkt alsof hun gesprekspartners in dezelfde ruimte aanwezig zijn. De technologie werd vijf jaar geleden geÔntroduceerd om grote organisaties te helpen besparen op hun reiskosten en om de samenwerking en productiviteit van hun medewerkers te optimaliseren. Intussen is Cisco TelePresence uitgegroeid tot een oplossing waarmee je bijvoorbeeld ook de time-to-market van nieuwe diensten of producten kunt verkorten en de toegang tot allerlei experts vergemakkelijken. Doordat Cisco's aanbod voor TelePresence zich tot meer leent dan alleen videovergaderingen en bijvoorbeeld ook nauw geÔntegreerd is met Cisco's architectuur voor digitale samenwerking of 'collaboration', heeft het de manier waarop bedrijven vandaag zakendoen grondig veranderd.

Clouddienst voor kmo's
Om in de typische kmo-behoefte aan voordelige en eenvoudige ICT-oplossingen te voorzien, gaat Cisco een dienst op de markt brengen die rechtstreeks vanuit zijn eigen Collaboration Cloud af te nemen is. Daarbij koop of lease je TelePresence-apparatuur die in verbinding staat met een 'Cisco hosted service': Cisco TelePresence Callway. Tegen een aantrekkelijk maandelijks abonnement kan je vervolgens onbeperkt TelePresence-gesprekken voeren, niet alleen met andere TelePresence-systemen maar met elk videoapparaat dat gebaseerd is op standaarden en geschikt is voor videogesprekken via het internet.

“Met een wereldwijd marktaandeel van 52 procent heeft Cisco TelePresence de weg bereid voor nieuwe manieren om samen te werken, waarbij iedereen overal 'aanwezig' kan zijn om zo betere en snellere beslissingen te nemen. In de volgende fase van TelePresence willen we die mogelijkheden effectief toegankelijk maken voor vrijwel iedereen, van de directiekamer tot de individuele desktop. En dat binnen alle mogelijke organisaties, ongeacht hun aard of omvang”, verklaart Bart Vanden Wyngaerd, Business Development Manager bij Cisco BelgiŽ en Luxemburg.

Meer details, achtergrondinformatie en illustratiemateriaal vindt u in het originele Engelstalige persbericht dat u hier kunt raadplegen.

Een hogeresolutiefoto van Bart Vanden Wyngaerd kunt u hier zelf downloaden of aanvragen via een e-mail aan james@checktwice.be.

Over Cisco - NASDAQ:CSCO - "Together We Are the Human Network"
Cisco, wereldwijd marktleider in netwerktechnologie die de contacten, communicatie en samenwerking tussen mensen verandert, onderscheidt zich al meer dan 25 jaar door zijn technologische innovatie, zijn commerciŽle leiderspositie en zijn sociaal engagement. Individuen, ondernemingen en overheden maken gebruik van Cisco's hardware, software en diensten om intelligente netwerken te bouwen op basis van het Internet Protocol (IP). Dankzij de netwerktechnologie van Cisco kunnen overheden en ondernemingen hun productie- en concurrentiekracht versterken en de tevredenheid van burgers en klanten verhogen.
Cisco werd opgericht in 1984, heeft wereldwijd meer dan 71.000 werknemers in dienst en sloot het voorbije boekjaar af met een totale omzet van 43,2 miljard dollar. In BelgiŽ en Luxemburg telt Cisco meer dan 800 werknemers. Meer info op http://www.cisco.be en http://cisco.com

Cisco Belgium
Pascale Jacobs, marcom manager
De Kleetlaan 6A, B-1831 Diegem
T: +32 (0)2 778 4662
F: +32 (0)2 778 4300
E: New Email pjacobs@cisco.com

 

Contact voor journalisten:
Check Twice
James De Paepe
Marie Popelinkaai 3 bus 1, B-9050 Gent
T: +32 (0)9 210 53 66
M: +32 (0)477 54 43 88
E: New Emailjames@checktwice.be