Las Vegas (VS)/Diegem, 14 juli 2011

Cisco heeft tijdens Cisco Live, zijn jaarlijkse ICT-conferentie, nieuwe technologie voorgesteld waarmee ondernemingen de prestaties, efficiëntie en veiligheid kunnen verhogen van hun netwerken voor cloud computing. Zo kan informatie sneller en optimaal beveiligd worden afgeleverd bij meer personen, op meer apparaten en meer locaties. In Cisco's visie op cloud computing komen de vele verschillende cloudconcepten samen – private, publieke, hybride en gemeenschapsclouds – om zo alle mobiele apparaten, pc's, tablets en tv's te verbinden.

Met de uitbreiding van zijn aanbod versterkt Cisco zijn positie in het datacenter, het filiaal en de cloud zelf. De toegevoegde producten ondersteunen drie essentiële vereisten van cloud computing: datacentervirtualisatie, netwerkprestaties en beveiliging. Ze omspannen voorts de volledige cloud-infrastructuur: van de eindgebruiker en het filiaal, over het netwerk, tot en met het datacenter. Concreet gaat het om toevoegingen aan het Cisco Unified Computing System (UCS) en het Cisco Nexus-gamma van datacenterswitches; aan de Cisco Wide Area Application Services (WAAS), die de prestaties optimaliseren van toepassingen voor software-as-a-service (SaaS), virtuele desktops en video van hoge kwaliteit; en aan het Cisco-aanbod van e-mailbeveiligingsfuncties voor de cloud: Cisco IronPort Email Security.

Ook populairste netwerkswitch vernieuwd
Tijdens Cisco Live kondigde Cisco ook een reeks innovaties aan voor de Catalyst 6500, de meest gebruikte netwerkswitch ter wereld. De nieuwe switches bieden onder meer aanzienlijk hogere prestaties: zo is de maximale doorvoersnelheid verdrievoudigd, van 720 Gbps naar 2 Tbps, terwijl het maximale aantal apparaten of gebruikers dat erop kan worden aangesloten, verviervoudigde. Zo kan één Catalyst 6500 nu tot 10.000 mobiele apparaten ondersteunen.

"Dankzij deze en andere technologische innovaties waarin Cisco voorop blijft lopen, kunnen klanten hun netwerkinfrastructuur beter voorbereiden op evoluties zoals de sterke groei van het videoverkeer, de komst van cloud computing, de overgang naar IPv6 en het toenemend aantal mobiele apparaten", besluit Frank De Reymaeker, Systems Engineer Manager bij Cisco België en Luxemburg.

Meer details, achtergrondinformatie en illustratiemateriaal vindt u in de originele Engelstalige persberichten die u hier en hier kunt raadplegen.

Een foto van Frank De Reymaeker kunt u aanvragen via james@quadrantcommunications.be.

Over Cisco - NASDAQ:CSCO - "Together We Are the Human Network"
Cisco, wereldwijd marktleider in netwerktechnologie die de contacten, communicatie en samenwerking tussen mensen verandert, onderscheidt zich al meer dan 25 jaar door zijn technologische innovatie, zijn commerciële leiderspositie en zijn sociaal engagement. Individuen, ondernemingen en overheden maken gebruik van Cisco's hardware, software en diensten om intelligente netwerken te bouwen op basis van het Internet Protocol (IP). Dankzij de netwerktechnologie van Cisco kunnen overheden en ondernemingen hun productie- en concurrentiekracht versterken en de tevredenheid van burgers en klanten verhogen.
Cisco werd opgericht in 1984, heeft wereldwijd meer dan 63.000 werknemers in dienst en sloot het voorbije boekjaar af met een totale omzet van 36,1 miljard dollar. In België en Luxemburg telt Cisco meer dan 900 werknemers.
Meer info op http://www.cisco.be en http://cisco.com

Cisco Belgium
Pascale Jacobs, marcom manager
De Kleetlaan 6A, B-1831 Diegem
T: +32 (0)2 778 4662
F: +32 (0)2 778 4300
E: New Email pjacobs@cisco.com

 

Contact voor journalisten:
Quadrant Communications
James De Paepe
Marie Popelinkaai 3 bus 1, B-9050 Gent
T: +32 (0)9 210 53 66
M: +32 (0)477 54 43 88
E: New Email james@quadrantcommunications.be