Diegem, 1 juni 2011

Uit een jaarlijkse studie van Cisco blijkt dat het wereldwijde internetverkeer tegen 2015 zal oplopen tot bijna een zettabyte. Dat is vier maal zo veel als in 2010 en het equivalent van 28 miljoen dvd's per uur. Het internetverkeer zal alleen al tussen 2014 en 2015 met 200 exabytes toenemen, wat meer is dan het totale internetverkeer in 2010.

Een belangrijk deel van die groei komt voor rekening van video. Zo verwacht Cisco dat er in 2015 elke seconde één miljoen minuten - het equivalent van 674 dagen - aan internetvideo wordt verstuurd. Andere factoren die de groei van het internetverkeer stimuleren zijn het toenemend aantal internetgebruikers en -toestellen, zoals tablets en smartphones, en de hogere breedbandsnelheden. De gemiddelde snelheid voor vaste breedbandconnecties is het afgelopen jaar al verdubbeld, van 3,5 naar 7 Mbps (megabit per seconde). Verwacht wordt dat die snelheid nog met een factor vier gaat toenemen, van 7 Mbps in 2010 tot 28 Mbps in 2015.

In 2015 zullen er bijna drie miljard internetgebruikers zijn, blijkt ook uit de studie. Dat is ruim 40 procent van de voorspelde wereldbevolking voor dat jaar, die op 7,2 miljard zal uitkomen. Door de toenemende vraag naar connectiviteit zullen er in 2015 wereldwijd ruim 15 miljard internetverbindingen zijn: twee voor iedere aardbewoner dus en een ruime verdubbeling ten opzichte van de 7,3 miljard van 2010.

In Europa zal het internetverkeer tot 2015 een samengestelde jaarlijkse groei kennen van 32 procent, tot 18,9 exabytes per maand. Dat is vier maal zo veel als in 2010 (4,8 exabytes per maand). Met 24,1 exabytes zal Azië in 2015 Noord-Amerika, op dat moment goed voor 22,3 exabytes, van de leiderspositie hebben verdrongen. De grootste samengestelde jaarlijkse groei wordt verwacht in Latijns-Amerika (48%) en het Midden-Oosten en Afrika (52%).

Visual Networking Index (VNI)
De Cisco Visual Networking Index (VNI) Forecast is vijf jaar geleden ontwikkeld om de groei en trends van het wereldwijde internetverkeer in te schatten. De resultaten zijn gebaseerd op informatie en voorspellingen van onafhankelijke analisten, die Cisco vervolgens aftoetst aan actuele gegevens die door serviceproviders en consumenten vrijwillig ter beschikking worden gesteld.

Bijkomende onderzoeksresultaten, maar ook algemene achtergrondinformatie en illustraties, vindt u in het originele Engelstalige persbericht dat u hier kunt raadplegen.

Voor het volledige onderzoek kunt u hier terecht.

Over Cisco - NASDAQ:CSCO - "Together We Are the Human Network"
Cisco, wereldwijd marktleider in netwerktechnologie die de contacten, communicatie en samenwerking tussen mensen verandert, onderscheidt zich al meer dan 25 jaar door zijn technologische innovatie, zijn commerciële leiderspositie en zijn sociaal engagement. Individuen, ondernemingen en overheden maken gebruik van Cisco's hardware, software en diensten om intelligente netwerken te bouwen op basis van het Internet Protocol (IP). Dankzij de netwerktechnologie van Cisco kunnen overheden en ondernemingen hun productie- en concurrentiekracht versterken en de tevredenheid van burgers en klanten verhogen.
Cisco werd opgericht in 1984, heeft wereldwijd meer dan 63.000 werknemers in dienst en sloot het voorbije boekjaar af met een totale omzet van 36,1 miljard dollar. In België en Luxemburg telt Cisco meer dan 900 werknemers. Lokale referenties zijn onder meer Accent Jobs For People, Accenture, Arinso, Auxifina, AZ Sint-Lucas, BASF, Belgacom, Brico International, Coca-Cola, Delhaize, De Post, Dexia, Eli Lilly, FEDICT, de Federale Overheidsdienst Financiën, de Federale Overheidsdienst Personeel & Organisatie, Fortis, InBev, Interkabel, Kunstencentrum Vooruit, Luxemburg Stad, de Maatschappij voor het Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB), Mercator Bank & Verzekeringen, het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, de Nationale Delcrederedienst, NAVO, Novo Nordisk, Proximus, Rainbow ICT Services, Riga Natie, SAS Institute, SD WORX, Solvay, SWIFT, Thermote & Vanhalst, Toyota Motor Marketing Europe (TMME), TUI Belgium Distribution, UCB, UZ Gent, UZ Leuven, Volvo, VRT en Zenitel.
Meer info op http://www.cisco.be en http://cisco.com

Cisco Belgium
Pascale Jacobs, marcom manager
De Kleetlaan 6A, B-1831 Diegem
T: +32 (0)2 778 4662
F: +32 (0)2 778 4300
E: New Emailpjacobs@cisco.com


Contact voor journalisten:
Quadrant Communications
James De Paepe
Marie Popelinkaai 3 bus 1, B-9050 Gent
T: +32 (0)9 210 53 66
M: +32 (0)477 54 43 88
E: New Emailjames@quadrantcommunications.be