Diegem, 25 mei 2011

Cisco heeft nieuwe producten en diensten ontwikkeld die grote organisaties helpen bij een probleemloze overstap van IPv4 naar IPv6. Cisco speelt al ruim 25 jaar een centrale rol in de ontwikkeling van het Internet Protocol (IP) en was de eerste netwerkleverancier die heeft aangekondigd mee te doen met de wereldwijde 24-urentest van IPv6 op 8 juni 2011. Met de nieuwe oplossingen adresseert Cisco de zorgen van IT-leiders, zoals die naar voren komen uit recent eigen onderzoek van Cisco naar de veiligheid, de uitrol en het onderhoud van IPv6. Veel organisaties zoeken extern advies om de overgang naar IPv6 in goede banen te leiden.

Meerderheid migreert
In april van dit jaar heeft Cisco een onderzoek gehouden onder 101 senior IT-leiders in de VS. Er werden ook vragen gesteld over de migratie naar IPv6. Uit het onderzoek blijkt dat een meerderheid van hen (78%) de overstap naar IPv6 al heeft gemaakt of ermee bezig is. Liefst 94 procent van de IPv6-migratieprojecten is echter pas in de afgelopen twee jaar opgestart. Ruim de helft van de ondervraagden (55%) laat weten dat zij daarvoor de hulp van externe consultants hebben ingeroepen of dat van plan zijn.

Ruim de helft ook (54%) noemt de migratie naar IPv6 essentieel voor de organisatie, terwijl bijna driekwart (73%) vreest voordelen te mislopen indien ze niet migreren. De belangrijkste motivatie voor de overstap naar IPv6 is de interactie met het publieke internet (50%). Een op vijf (18%) wil met de migratie naar IPv6 ruimte creëren voor het gebruik van privéapparatuur van medewerkers op het netwerk of ziet in het gebruik van IPv6 een concurrentievoordeel.

Beveiliging baart meeste zorgen
De belangrijkste zorgen rond de IPv6-migratie zijn de kwetsbaarheid in de beveiliging (60%), gevolgd door het onderhoud (53%) en de uitrol (50%) van migratietechnologieën. Bijna elke bedrijf (92%) betrekt zijn beveiligingsteam dan ook nauw bij de overstap naar IPv6.
 
De meeste ondervraagden (56%) leggen de verantwoordelijkheid voor de migratie zowel bij de serviceprovider als bij het eigen bedrijf. Bij de meeste IT-organisaties heeft IPv6 de hoogste aandacht en prioriteit. Zo geeft 63% aan dat een team van directieleden toezicht houdt op IPv6-migratieprojecten.

Meer informatie over de nieuwe producten en diensten van Cisco op het gebied van IPv6, vindt u in het originele Engelstalige persbericht dat u hier kunt raadplegen.

Over Cisco - NASDAQ:CSCO - "Together We Are the Human Network"
Cisco, wereldwijd marktleider in netwerktechnologie die de contacten, communicatie en samenwerking tussen mensen verandert, onderscheidt zich al meer dan 25 jaar door zijn technologische innovatie, zijn commerciële leiderspositie en zijn sociaal engagement. Individuen, ondernemingen en overheden maken gebruik van Cisco's hardware, software en diensten om intelligente netwerken te bouwen op basis van het Internet Protocol (IP). Dankzij de netwerktechnologie van Cisco kunnen overheden en ondernemingen hun productie- en concurrentiekracht versterken en de tevredenheid van burgers en klanten verhogen.
Cisco werd opgericht in 1984, heeft wereldwijd meer dan 63.000 werknemers in dienst en sloot het voorbije boekjaar af met een totale omzet van 36,1 miljard dollar. In België en Luxemburg telt Cisco meer dan 900 werknemers. Lokale referenties zijn onder meer Accent Jobs For People, Accenture, Arinso, Auxifina, AZ Sint-Lucas, BASF, Belgacom, Brico International, Coca-Cola, Delhaize, De Post, Dexia, Eli Lilly, FEDICT, de Federale Overheidsdienst Financiën, de Federale Overheidsdienst Personeel & Organisatie, Fortis, InBev, Interkabel, Kunstencentrum Vooruit, Luxemburg Stad, de Maatschappij voor het Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB), Mercator Bank & Verzekeringen, het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, de Nationale Delcrederedienst, NAVO, Novo Nordisk, Proximus, Rainbow ICT Services, Riga Natie, SAS Institute, SD WORX, Solvay, SWIFT, Thermote & Vanhalst, Toyota Motor Marketing Europe (TMME), TUI Belgium Distribution, UCB, UZ Gent, UZ Leuven, Volvo, VRT en Zenitel.
Meer info op http://www.cisco.be en http://cisco.com

Cisco Belgium
Pascale Jacobs, marcom manager
De Kleetlaan 6A, B-1831 Diegem
T: +32 (0)2 778 4662
F: +32 (0)2 778 4300
E: New Emailpjacobs@cisco.com


Contact voor journalisten:
Quadrant Communications
James De Paepe
Marie Popelinkaai 3 bus 1, B-9050 Gent
T: +32 (0)9 210 53 66
M: +32 (0)477 54 43 88
E: New Emailjames@quadrantcommunications.be