Diegem, 28 februari 2011

Cisco heeft zijn videoaanbod voor bedrijven verder uitgebreid. De nieuwe zakelijke video-oplossingen maken het eenvoudiger om videobeelden op te nemen, te bekijken en te delen doorheen de onderneming. Zo heeft Cisco de zoekmogelijkheden binnen video-opnames verbeterd, videocamera's van hoge kwaliteit in zijn nieuwe IP-telefoons geïntegreerd en de gebruikersinterface van zijn TelePresence-systemen verrijkt met een aanraakscherm (Cisco TelePresence Touch).

Cisco wil het gebruik van video stimuleren met het oog op een efficiëntere communicatie en samenwerking in de bedrijfsomgeving. Dankzij de nieuwe mogelijkheden verloopt zowel het opnemen en produceren als het bekijken en delen van videobeelden een stuk vlotter en spontaner. Het resultaat is dat video zich vandaag naadloos laat integreren in de dagelijkse bedrijfsprocessen.

Met zijn nieuwe IP-telefoons met ingebouwde camera biedt Cisco een betaalbare oplossing die videocommunicatie binnen het bereik brengt van elke gebruiker in de onderneming. De camera maakt video-opnames van hoge kwaliteit die je kunt afspelen op een beeldscherm met hoge resolutie.

Efficiënt zoeken met Pulse Analytics
Tijdens de opname van een video worden woorden en sprekers automatisch gemarkeerd ('tagging'). Zo kan je bij het bekijken van de video zoektermen invoeren die onmiddellijk het gewenste fragment lokaliseren. Doordat je de opname niet manueel hoeft te doorzoeken, win je heel wat tijd. Deze nieuwe analysemogelijkheid zit onder de noemer 'Pulse Analytics' vervat in de nieuwste versie van de Cisco Media Experience Engine, die instaat voor digitale mediaverwerking.

"Nu het gebruik van video steeds meer ingang vindt in bedrijven, is het van cruciaal belang dat je snel en eenvoudig ermee kunt werken. Bovendien verwachten klanten een volledig aanbod van video-oplossingen die naadloos en intuïtief samenwerken. Om dat mogelijk te maken, blijft Cisco continu innoveren", besluit Bart Vanden Wyngaerd, business development manager bij Cisco België en Luxemburg.

Meer details over Cisco's nieuwe zakelijke videoaanbod vindt u in het originele Engelstalige persbericht van Cisco, dat u hier kunt consulteren. U kunt er ook productfoto's downloaden.

Een hogeresolutiefoto van Bart Vanden Wyngaerd kunt u hier downloaden of aanvragen via james@quadrantcommunications.be, indien u dat verkiest.

Over Cisco - NASDAQ:CSCO - "Together We Are the Human Network"
Cisco, wereldwijd marktleider in netwerktechnologie die de contacten, communicatie en samenwerking tussen mensen verandert, onderscheidt zich al meer dan 25 jaar door zijn technologische innovatie, zijn commerciële leiderspositie en zijn sociaal engagement. Individuen, ondernemingen en overheden maken gebruik van Cisco's hardware, software en diensten om intelligente netwerken te bouwen op basis van het Internet Protocol (IP). Dankzij de netwerktechnologie van Cisco kunnen overheden en ondernemingen hun productie- en concurrentiekracht versterken en de tevredenheid van burgers en klanten verhogen.
Cisco werd opgericht in 1984, heeft wereldwijd meer dan 63.000 werknemers in dienst en sloot het voorbije boekjaar af met een totale omzet van 36,1 miljard dollar. In België en Luxemburg telt Cisco meer dan 900 werknemers. Lokale referenties zijn onder meer Accent Jobs For People, Accenture, Arinso, Auxifina, AZ Sint-Lucas, BASF, Belgacom, Brico International, Coca-Cola, Delhaize, De Post, Dexia, Eli Lilly, FEDICT, de Federale Overheidsdienst Financiën, de Federale Overheidsdienst Personeel & Organisatie, Fortis, InBev, Interkabel, Kunstencentrum Vooruit, Luxemburg Stad, de Maatschappij voor het Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB), Mercator Bank & Verzekeringen, het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, de Nationale Delcrederedienst, NAVO, Novo Nordisk, Proximus, Rainbow ICT Services, Riga Natie, SAS Institute, SD WORX, Solvay, SWIFT, Thermote & Vanhalst, Toyota Motor Marketing Europe (TMME), TUI Belgium Distribution, UCB, UZ Gent, UZ Leuven, Volvo, VRT en Zenitel.
Meer info op http://www.cisco.be en http://cisco.com

Cisco Belgium
Pascale Jacobs, marcom manager
De Kleetlaan 6A, B-1831 Diegem
T: +32 (0)2 778 4662
F: +32 (0)2 778 4300
E: New Emailpjacobs@cisco.com

Contact voor journalisten:
Quadrant Communications
James De Paepe
Marie Popelinkaai 3 bus 1, B-9050 Gent
T: +32 (0)9 210 53 66
M: +32 (0)477 54 43 88
E: New Emailjames@quadrantcommunications.be