Diegem, 15 februari 2011

In 2015 zal twee derde van het mobiele dataverkeer bestaan uit video. Dat blijkt uit de recente Visual Networking Index (VNI) van Cisco. Omgerekend zal het mobiele videoverkeer tussen 2010 en 2015 elk jaar meer dan verdubbelen. Deze nieuwe trend zorgt voor heel wat uitdagingen voor mobiele serviceproviders en telecomoperatoren die hun klanten snel en kwaliteitsvol mobiel dataverkeer willen aanbieden en dat aanbod ook willen laten renderen.

Om mobiele serviceproviders en operatoren te helpen bij het beheer van de snel groeiende hoeveelheid aan video- en dataverkeer, heeft Cisco op het jaarlijkse GSMA Mobile World Congress in Barcelona 'MOVE' voorgesteld (of 'Monetization, Optimization, Videoscape Experience'). Met dat nieuwe gamma van technologieoplossingen kunnen zij op maat gemaakte en kwaliteitsvolle mobiele diensten leveren via vaste en draadloze netwerken. Cisco MOVE biedt ook een vlotte migratie naar de nieuwste IPv6-infrastructuren en werkt bovendien zelfregulerend, wat een hoge beschikbaarheid en prestaties van het netwerk verzekert. Eindgebruikers kunnen hierdoor sneller video's versturen en bekijken met een hoge kwaliteit.

"Cisco MOVE breidt de draadloze netwerkmogelijkheden voor serviceproviders aanzienlijk uit", zegt Frank De Reymaeker, systems engineer manager bij Cisco België en Luxemburg. "Ze kunnen hun klanten innovatieve diensten en een superieure gebruikerservaring aanbieden. Daarnaast stelt de technologie hen in staat om zelf nieuwe businessmodellen te ontwikkelen om hun netwerken optimaal te laten renderen en tegelijk kosten te besparen."

In het originele Engelstalige persbericht, dat u hier kunt consulteren, vindt u meer details en bijkomende achtergrondinformatie over Cisco MOVE. Voor meer informatie over de Cisco Visual Networking Index (VNI) kunt u hier terecht. De integrale studie kunt u hier downloaden.

Een hogeresolutiefoto van Frank De Reymaeker kunt u hier downloaden of aanvragen via james@quadrantcommunications.be, indien u dat verkiest.

Over Cisco - NASDAQ:CSCO - "Together We Are the Human Network"
Cisco, wereldwijd marktleider in netwerktechnologie die de contacten, communicatie en samenwerking tussen mensen verandert, onderscheidt zich al meer dan 25 jaar door zijn technologische innovatie, zijn commerciële leiderspositie en zijn sociaal engagement. Individuen, ondernemingen en overheden maken gebruik van Cisco's hardware, software en diensten om intelligente netwerken te bouwen op basis van het Internet Protocol (IP). Dankzij de netwerktechnologie van Cisco kunnen overheden en ondernemingen hun productie- en concurrentiekracht versterken en de tevredenheid van burgers en klanten verhogen.
Cisco werd opgericht in 1984, heeft wereldwijd meer dan 63.000 werknemers in dienst en sloot het voorbije boekjaar af met een totale omzet van 36,1 miljard dollar. In België en Luxemburg telt Cisco meer dan 900 werknemers. Lokale referenties zijn onder meer Accent Jobs For People, Accenture, Arinso, Auxifina, AZ Sint-Lucas, BASF, Belgacom, Brico International, Coca-Cola, Delhaize, De Post, Dexia, Eli Lilly, FEDICT, de Federale Overheidsdienst Financiën, de Federale Overheidsdienst Personeel & Organisatie, Fortis, InBev, Interkabel, Kunstencentrum Vooruit, Luxemburg Stad, de Maatschappij voor het Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB), Mercator Bank & Verzekeringen, het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, de Nationale Delcrederedienst, NAVO, Novo Nordisk, Proximus, Rainbow ICT Services, Riga Natie, SAS Institute, SD WORX, Solvay, SWIFT, Thermote & Vanhalst, Toyota Motor Marketing Europe (TMME), TUI Belgium Distribution, UCB, UZ Gent, UZ Leuven, Volvo, VRT en Zenitel.
Meer info op http://www.cisco.be en http://cisco.com

Cisco Belgium
Pascale Jacobs, marcom manager
De Kleetlaan 6A, B-1831 Diegem
T: +32 (0)2 778 4662
F: +32 (0)2 778 4300
E: New Emailpjacobs@cisco.com

 

Contact voor journalisten:
Quadrant Communications
James De Paepe
Marie Popelinkaai 3 bus 1, B-9050 Gent
T: +32 (0)9 210 53 66
M: +32 (0)477 54 43 88
E: New Emailjames@quadrantcommunications.be