Diegem, 14 december 2010

Uit een internationaal onderzoek onder ICT-verantwoordelijken, uitgevoerd in opdracht van Cisco, blijkt dat nieuwe technologieën als cloud computing en virtualisatie binnen drie jaar een wijdverbreid gebruik zullen kennen. Die snelle adoptie is onder meer het gevolg van de groeiende behoefte om flexibel of mobiel te werken. De trend om ICT-gebruikers ook buiten de kantoormuren toegang te verlenen tot informatie op het bedrijfsnetwerk, brengt volgens de ondervraagde ICT-verantwoordelijken ook nieuwe uitdagingen met zich mee, vooral op het vlak van beveiliging en databeheer.

Dankzij cloud computing hoeven bedrijven niet meer zelf in te staan voor de aankoop, het beheer en onderhoud van hun ICT-middelen. Die kunnen ze op aanvraag laten leveren via het internet, zoals stroom uit het elektriciteitsnet. Doordat ze enkel betalen voor het gebruik van een dienst, kunnen ze kosten besparen op de aankoop van soft- en hardware.

Van alle ondervraagde ICT-verantwoordelijken maakt een kleine twintig procent vandaag gebruik van cloud computing. Een op drie koestert wel al plannen om met cloud computing aan de slag te gaan. De overgrote meerderheid (88%) verwacht dat minstens een deel van hun bedrijfsinformatie en -applicaties de komende drie jaar naar een publieke of private cloud zal verhuizen.

Uit de enquêteresultaten blijkt voorts dat servervirtualisatie nog geen algemene ingang heeft gevonden in het datacenter. Zo heeft slechts een derde van de respondenten meer dan de helft van zijn serverpark gevirtualiseerd. Daarin zou de volgende drie jaar verandering komen. Een op twee ICT-verantwoordelijken (46%) ziet minstens de helft tot zelfs alle productieservers binnen die termijn gevirtualiseerd worden. De meesten onder hen (70%) rekenen daarbij op een daling van hun datacenterkosten, tot een kwart of zelfs de helft.

In het originele Engelstalige persbericht, dat u hier kunt consulteren, vindt u meer details en bijkomende achtergrondinformatie over dit internationale onderzoek van Cisco.

Over Cisco - NASDAQ:CSCO - "Welcome to the Human Network"
Cisco, wereldwijd marktleider in netwerktechnologie die de contacten, communicatie en samenwerking tussen mensen verandert, onderscheidt zich al meer dan 25 jaar door zijn technologische innovatie, zijn commerciële leiderspositie en zijn sociaal engagement. Individuen, ondernemingen en overheden maken gebruik van Cisco's hardware, software en diensten om intelligente netwerken te bouwen op basis van het Internet Protocol (IP). Dankzij de netwerktechnologie van Cisco kunnen overheden en ondernemingen hun productie- en concurrentiekracht versterken en de tevredenheid van burgers en klanten verhogen.
Cisco werd opgericht in 1984, heeft wereldwijd meer dan 63.000 werknemers in dienst en sloot het voorbije boekjaar af met een totale omzet van 36,1 miljard dollar. In België en Luxemburg telt Cisco meer dan 900 werknemers. Lokale referenties zijn onder meer Accent Jobs For People, Accenture, Arinso, Auxifina, AZ Sint-Lucas, BASF, Belgacom, Brico International, Coca-Cola, Delhaize, De Post, Dexia, Eli Lilly, FEDICT, de Federale Overheidsdienst Financiën, de Federale Overheidsdienst Personeel & Organisatie, Fortis, InBev, Interkabel, Kunstencentrum Vooruit, Luxemburg Stad, de Maatschappij voor het Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB), Mercator Bank & Verzekeringen, het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, de Nationale Delcrederedienst, NAVO, Novo Nordisk, Proximus, Rainbow ICT Services, Riga Natie, SAS Institute, SD WORX, Solvay, SWIFT, Thermote & Vanhalst, Toyota Motor Marketing Europe (TMME), TUI Belgium Distribution, UCB, UZ Gent, UZ Leuven, Volvo, VRT en Zenitel.
Meer info op http://www.cisco.be en http://cisco.com

Cisco Belgium
Pascale Jacobs, marcom manager
De Kleetlaan 6A, B-1831 Diegem
T: +32 (0)2 778 4662
F: +32 (0)2 778 4300
E: New Email pjacobs@cisco.com

 

Contact voor journalisten:
Quadrant Communications
James De Paepe
Marie Popelinkaai 3 bus 1, B-9050 Gent
T: +32 (0)9 210 53 66
M: +32 (0)477 54 43 88
E: New Email james@quadrantcommunications.be