Diegem, 29 november 2010

Cisco heeft een volledig aanbod voor desktopvirtualisatie gelanceerd onder de noemer VXI (Virtualization Experience Infrastructure). Cisco VXI helpt organisaties om op een eenvoudige manier de voordelen van desktopvirtualisatie te realiseren, zowel op het financiële vlak als op het vlak van gegevensbeveiliging en flexibel werken. Daarbij komt de gebruikerservaring niet in het gedrang, noch het vermogen om samen te werken via geïntegreerde multimedia- en videotoepassingen. Cisco VXI drukt ook de totale kostprijs (TCO) van desktopvirtualisatie door het aantal virtuele desktops gevoelig te verhogen dat zich op een server laat hosten.

Cisco VXI combineert verschillende oplossingen voor digitale samenwerking ('collaboration'), onbeperkt netwerken ('borderless networking') en datacenters. Die zijn afkomstig van Cisco zelf, bijvoorbeeld de tablet-pc Cius, maar ook van leveranciers van virtualisatietechnologie zoals Citrix, EMC, Microsoft, NetApp, VMware en Wyse.

Volgens schattingen van analisten kan desktopvirtualisatie de onderhoudskosten per pc met ongeveer de helft (51%) verminderen. Die kosten zijn verantwoordelijk voor twee derde (67%) van de ICT-uitgaven voor pc's. Werken met virtuele desktops komt ook de bescherming van intellectuele bedrijfseigendommen ten goede, doordat de informatie bewaard wordt in een datacenter en niet op de toestellen zelf. Bovendien laat het de eindgebruikers toe om zelf te kiezen met welk toestel ze toegang verkrijgen tot hun virtuele desktop.

"Het bestaande aanbod voor desktopvirtualisatie is te gefragmenteerd, wat de uitrol en het gebruik ervan bemoeilijkt", zegt Bart Vanden Wyngaerd, business development manager bij Cisco België en Luxemburg. "Met de Cisco Virtualization Experience Infrastructure bieden wij een eenvoudige en coherente oplossing voor desktopvirtualisatie. Cisco VXI laat bovendien toe om multimedia- en videotoepassingen in een bestaande virtuele desktop te integreren voor een betere online samenwerking."

Meer details over Cisco's aanbod voor desktopvirtualisatie vindt u in het originele Engelstalige persbericht van Cisco, dat u hier kunt consulteren.

Een hogeresolutiefoto van Bart Vanden Wyngaerd kunt u hier zelf downloaden of aanvragen via james@quadrantcommunications, indien u dat verkiest.

Over Cisco - NASDAQ:CSCO - "Together We Are the Human Network"
Cisco, wereldwijd marktleider in netwerktechnologie die de contacten, communicatie en samenwerking tussen mensen verandert, onderscheidt zich al meer dan 25 jaar door zijn technologische innovatie, zijn commerciële leiderspositie en zijn sociaal engagement. Individuen, ondernemingen en overheden maken gebruik van Cisco's hardware, software en diensten om intelligente netwerken te bouwen op basis van het Internet Protocol (IP). Dankzij de netwerktechnologie van Cisco kunnen overheden en ondernemingen hun productie- en concurrentiekracht versterken en de tevredenheid van burgers en klanten verhogen.
Cisco werd opgericht in 1984, heeft wereldwijd meer dan 70.000 werknemers in dienst en sloot het voorbije boekjaar af met een totale omzet van 40 miljard dollar. In België en Luxemburg telt Cisco meer dan 900 werknemers. Lokale referenties zijn onder meer Accent Jobs For People, Accenture, Arinso, Auxifina, AZ Sint-Lucas, BASF, Belgacom, Brico International, Coca-Cola, Delhaize, De Post, Dexia, Eli Lilly, FEDICT, de Federale Overheidsdienst Financiën, de Federale Overheidsdienst Personeel & Organisatie, Fortis, InBev, Interkabel, Kunstencentrum Vooruit, Luxemburg Stad, de Maatschappij voor het Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB), Mercator Bank & Verzekeringen, het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, de Nationale Delcrederedienst, NAVO, Novo Nordisk, Proximus, Rainbow ICT Services, Riga Natie, SAS Institute, SD WORX, Solvay, SWIFT, Thermote & Vanhalst, Toyota Motor Marketing Europe (TMME), TUI Belgium Distribution, UCB, UZ Gent, UZ Leuven, Volvo, VRT en Zenitel.
Meer info op http://www.cisco.be en http://cisco.com

Cisco Belgium
Pascale Jacobs, marcom manager
De Kleetlaan 6A, B-1831 Diegem
T: +32 (0)2 778 4662
F: +32 (0)2 778 4300
E: New Email pjacobs@cisco.com

Contact voor journalisten:
Quadrant Communications
James De Paepe
Marie Popelinkaai 3 bus 1, B-9050 Gent
T: +32 (0)9 210 53 66
M: +32 (0)477 54 43 88
E: New Email james@quadrantcommunications.be