Diegem, 19 november 2010

Cisco heeft nieuwe software gelanceerd waarmee bedrijven en vooral contactcenters hun kennis over de wensen en behoeften van consumenten kunnen verbeteren. Die informatie helpt hen om problemen en opportuniteiten in de markt sneller op het spoor te komen en duidelijker in kaart te brengen. Dat leidt tot meer en betere klantencontacten en een betere dienstverlening op maat.

Cisco SocialMiner doorzoekt en analyseert sociaalnetwerksites zoals Twitter en Facebook. De toepassing brengt bedrijven automatisch op de hoogte van conversaties die handelen over hen of hun merk(en). Op die manier kunnen bedrijven zo goed als live volgen wat er op die sites over hen verteld wordt. Ze kunnen zich ook mengen in het debat, antwoorden bieden op vragen, oplossingen aanreiken voor problemen en gerichte acties opzetten om klanten te ondersteunen en prospecten te overtuigen.

Een tweede Web 2.0-toepassing, Cisco Finesse, zorgt ervoor dat contactcentermedewerkers op hun desktop over één flexibele cockpit beschikken waarin alle noodzakelijke informatie vervat zit om klanten sneller, beter en doeltreffender van dienst te zijn. Doordat vragen veel sneller een gepast antwoord krijgen, neemt het aantal tevreden klanten toe en verminderen de operationele kosten voor het klantenbeheer.

Ten slotte introduceerde Cisco ook een nieuw netwerkplatform voor het opnemen, afspelen, live doorsturen en bewaren van multimedia, inclusief audio- en videobestanden, met hun metadata. Zo kunnen bedrijven de opgeslagen conversaties later gemakkelijker doorzoeken en analyseren.

Optimaal reputatiebeheer
Uit onderzoek van Nielsen blijkt dat elk uur meer dan één miljoen Twitter-berichten de wereld worden ingestuurd. Eén op drie Amerikanen die online actief zijn heeft al eens via Facebook, Twitter of andere social media zijn mening te kennen gegeven over een bepaald product, bedrijf of merk.

"Vandaag is het voor ondernemingen meer dan ooit van belang om te weten wat klanten precies over hen vertellen, ook via social media", verklaart Bart Vanden Wyngaerd, business development manager bij Cisco België en Luxemburg. "Die informatie laat hen toe om tijdig en gepast te reageren op vragen en problemen van klanten en hun reputatie optimaal te beheren. Met onze nieuwe software voor social mining en geïntegreerde communicatie in contactcenters kunnen ze die kennis op een eenvoudige, gestructureerde manier verwerven en een actieve dialoog aangaan met bestaande en potentiële klanten."

Meer details over deze nieuwe toepassingen voor 'collaboration' of digitale samenwerking vindt u in het originele Engelstalige persbericht van Cisco, dat u hier kunt consulteren.

Een hogeresolutiefoto van Bart Vanden Wyngaerd kunt u hier zelf downloaden of aanvragen via james@quadrantcommunications, indien u dat verkiest.

Over Cisco - NASDAQ:CSCO - "Together We Are the Human Network"
Cisco, wereldwijd marktleider in netwerktechnologie die de contacten, communicatie en samenwerking tussen mensen verandert, onderscheidt zich al meer dan 25 jaar door zijn technologische innovatie, zijn commerciële leiderspositie en zijn sociaal engagement. Individuen, ondernemingen en overheden maken gebruik van Cisco's hardware, software en diensten om intelligente netwerken te bouwen op basis van het Internet Protocol (IP). Dankzij de netwerktechnologie van Cisco kunnen overheden en ondernemingen hun productie- en concurrentiekracht versterken en de tevredenheid van burgers en klanten verhogen.
Cisco werd opgericht in 1984, heeft wereldwijd meer dan 70.000 werknemers in dienst en sloot het voorbije boekjaar af met een totale omzet van 40 miljard dollar. In België en Luxemburg telt Cisco meer dan 900 werknemers. Lokale referenties zijn onder meer Accent Jobs For People, Accenture, Arinso, Auxifina, AZ Sint-Lucas, BASF, Belgacom, Brico International, Coca-Cola, Delhaize, De Post, Dexia, Eli Lilly, FEDICT, de Federale Overheidsdienst Financiën, de Federale Overheidsdienst Personeel & Organisatie, Fortis, InBev, Interkabel, Kunstencentrum Vooruit, Luxemburg Stad, de Maatschappij voor het Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB), Mercator Bank & Verzekeringen, het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, de Nationale Delcrederedienst, NAVO, Novo Nordisk, Proximus, Rainbow ICT Services, Riga Natie, SAS Institute, SD WORX, Solvay, SWIFT, Thermote & Vanhalst, Toyota Motor Marketing Europe (TMME), TUI Belgium Distribution, UCB, UZ Gent, UZ Leuven, Volvo, VRT en Zenitel.
Meer info op http://www.cisco.be en http://cisco.com

Cisco Belgium
Pascale Jacobs, marcom manager
De Kleetlaan 6A, B-1831 Diegem
T: +32 (0)2 778 4662
F: +32 (0)2 778 4300
E: New Email pjacobs@cisco.com

Contact voor journalisten:
Quadrant Communications
James De Paepe
Marie Popelinkaai 3 bus 1, B-9050 Gent
T: +32 (0)9 210 53 66
M: +32 (0)477 54 43 88
E: New Email james@quadrantcommunications.be