Diegem, 7 oktober 2010

Met Cisco ūmi (spreek uit: you-me) kunnen we binnenkort levensechte videoconferenties opzetten op de televisie thuis. Cisco ūmi brengt zo'n heldere videobijeenkomsten op groot scherm tot stand dat het voelt alsof je gesprekspartners zich in dezelfde kamer bevinden, ook al zijn ze ver weg. Eén druk op een knop is voldoende om vrienden en familie via je tv schermvullend in je huiskamer te brengen.

Cisco ūmi bestaat uit een hogedefinitiecamera, een console en een afstandsbediening. Daarbij heb je een hogedefinitietelevisie (hdtv) en een breedbandverbinding met het internet nodig, vast of draadloos. Met ūmi kan je videoconferenties voeren, maar ook telefoneren, je contacten beheren en een profiel opmaken. Een zelfgemaakte welkomstboodschap, een hele reeks beltonen en de mogelijkheid om favorieten te bewaren, zorgen voor een persoonlijke toets. Je kan ook ūmi-video's maken en delen met je vrienden op Facebook, YouTube of via e-mail.

Video onderweg
Als je onderweg een nieuwe ūmi-videoboodschap ontvangt, krijg je eventueel een melding op je gsm. Je kan de videoboodschappen dan bekijken op je laptop. Cisco ūmi is compatibel met elke pc met een webcam en de videochat van Google. Zo kan je ook mensen bereiken die geen Cisco ūmi in huis hebben.

Het systeem past in elke huiskamer, want houdt automatisch rekening met de lichtomstandigheden en de grootte van de ruimte om een superieure beeld- en geluidskwaliteit te garanderen.

"Reken erop dat communiceren met vrienden en familie zal veranderen door nieuwe technologieën zoals ūmi. Bedrijven en overheden zullen nieuwe diensten aan huis kunnen leveren, onder meer in onderwijs, gezondheidszorg en financieel beheer", aldus Pol Vanbiervliet, managing director van Cisco in België en Luxemburg.

Cisco ūmi is voorlopig verkrijgbaar in de Verenigde Staten. Meer details en links naar bijkomende informatie vindt u in het originele Engelstalige persbericht dat u hier kunt raadplegen. Cisco brengt deze technologie onder de naam Cisco TelePresence al een paar jaar op de professionele markt. Onder de noemer 'Cisco ūmi telepresence' komt die innovatieve technologie nu ook binnen het bereik van de consument.

Hogeresolutiefoto's van Cisco ūmi en Pol Vanbiervliet kunt u hier downloaden of aanvragen via e-mail (aan james@quadrantcommunications) indien u dat verkiest.

Over Cisco - NASDAQ:CSCO - "Welcome to the Human Network"
Cisco, wereldwijd marktleider in netwerktechnologie die de contacten, communicatie en samenwerking tussen mensen verandert, onderscheidt zich al meer dan 25 jaar door zijn technologische innovatie, zijn commerciële leiderspositie en zijn sociaal engagement. Individuen, ondernemingen en overheden maken gebruik van Cisco's hardware, software en diensten om intelligente netwerken te bouwen op basis van het Internet Protocol (IP). Dankzij de netwerktechnologie van Cisco kunnen overheden en ondernemingen hun productie- en concurrentiekracht versterken en de tevredenheid van burgers en klanten verhogen.
Cisco werd opgericht in 1984, heeft wereldwijd meer dan 63.000 werknemers in dienst en sloot het voorbije boekjaar af met een totale omzet van 36,1 miljard dollar. In België en Luxemburg telt Cisco meer dan 900 werknemers. Lokale referenties zijn onder meer Accent Jobs For People, Accenture, Arinso, Auxifina, AZ Sint-Lucas, BASF, Belgacom, Brico International, Coca-Cola, Delhaize, De Post, Dexia, Eli Lilly, FEDICT, de Federale Overheidsdienst Financiën, de Federale Overheidsdienst Personeel & Organisatie, Fortis, InBev, Interkabel, Kunstencentrum Vooruit, Luxemburg Stad, de Maatschappij voor het Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB), Mercator Bank & Verzekeringen, het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, de Nationale Delcrederedienst, NAVO, Novo Nordisk, Proximus, Rainbow ICT Services, Riga Natie, SAS Institute, SD WORX, Solvay, SWIFT, Thermote & Vanhalst, Toyota Motor Marketing Europe (TMME), TUI Belgium Distribution, UCB, UZ Gent, UZ Leuven, Volvo, VRT en Zenitel.
Meer info op http://www.cisco.be en http://cisco.com

Cisco Belgium
Pascale Jacobs, marcom manager
De Kleetlaan 6A, B-1831 Diegem
T: +32 (0)2 778 4662
F: +32 (0)2 778 4300
E: New Emailpjacobs@cisco.com

Contact voor journalisten:
Quadrant Communications
James De Paepe
Marie Popelinkaai 3 bus 1, B-9050 Gent
T: +32 (0)9 210 53 66
M: +32 (0)477 54 43 88
E: New Emailjames@quadrantcommunications.be