Diegem, 17 oktober 2008
Cisco heeft Virtual Office gelanceerd, een netwerkoplossing voor bedrijven die een veilige toegang tot hun systemen willen verlenen aan medewerkers die van op afstand werken, bijvoorbeeld in een bij- of thuiskantoor. Het snel en makkelijk te installeren Virtual Office-pakket van Cisco bevat een nieuw ontwikkelde internetrouter en een IP-telefoon met kleurenscherm. Daarmee kan de telewerker een veilige verbinding maken met zijn kantoortoepassingen en efficiŽnt blijven communiceren vanuit zijn bij- of thuiskantoor. Met Cisco Virtual Office beschikt hij immers over dezelfde communicatiemiddelen als op kantoor. Met deze netwerkoplossing kunnen bedrijven de productiviteit van hun mobiele werknemers stimuleren en tegelijk hun ecologische voetafdruk reduceren door pendelaars een milieuvriendelijk alternatief aan te reiken.

"Verschillende factoren zoals stijgende energiekosten en de verkeersverzadiging in stedelijke gebieden nopen middelgrote en grote bedrijven ertoe op zoek te gaan naar nieuwe, meer flexibele en efficiŽnte werkmethoden voor hun mobiele medewerkers", zegt Pol Vanbiervliet, algemeen directeur van Cisco BelgiŽ en Luxemburg. "Cisco Virtual Office laat ondernemingen en hun medewerkers toe de voordelen van telewerken te maximaliseren."

Cisco Virtual Office garandeert telewerkers een flexibele en uiterst veilige werkomgeving met dezelfde technologie en diensten als op kantoor. Het is een combinatie van geavanceerde technologieŽn voor zowel routing, switching, beveiliging, draadloze netwerken en IP-telefonie. De gecombineerde telewerkoplossing biedt de mobiele werker toegang tot spraak-, data- en videocommunicatie, voor een naadloze samenwerking met zijn collega's, partners en klanten. Dankzij Cisco Virtual Office kunnen telewerkers dezelfde productiviteit halen als op hun vertrouwde werkplek op kantoor.

Cisco ontwikkelde een nagelnieuwe internetrouter in het kader van zijn Virtual Office-aanbod. De 881w Series Integrated Services Router (ISR) is de nieuwste telg in de succesvolle familie van ISR-routers. De gebruiker hoeft bij de installatie ervan niets te configureren. Van zodra de router verbonden is met het internet, downloadt hij automatisch een vooraf gedefinieerde configuratie en synchroniseert met het hoofdkwartier van de onderneming. De medewerker kan zo meteen aan de slag. De internetrouter biedt ook een draadloze WiFi-verbinding voor laptops en PDA's. Dankzij de eenvoudige installatie hoeven de medewerkers niet technologisch onderlegd te zijn en kunnen ondernemingen hun vast kantoor uitbreiden met duizenden extra mobiele werkplekken zonder te moeten investeren in grootschalige informaticaondersteuning.

Centraal beheer In het hoofdkantoor van de mobiele werker codeert de Cisco 7200 Series router de verbinding met de telekantoren. Aan de hand van geavanceerde technologie voor virtuele privťnetwerken beveiligt de router de uitwisseling van gegevens met de ISR-routers van de telewerkers. Diezelfde infrastructuur ondersteunt ook de verbinding met PDA- en laptopgebruikers. Verschillende toepassingen van Cisco helpen de werkgever om de virtuele kantoren van op afstand te beveiligen en te beheren.

"De flexibiliteit van Cisco Virtual Office helpt ondernemingen ook om hun bedrijfscontinuÔteit te verhogen. Bij slechte weersomstandigheden kunnen ze nu makkelijker hun activiteiten voortzetten. De toename van mobiele medewerkers vereist bovendien minder kantoorruimte, waardoor bedrijven kunnen besparen op vastgoed en operationele kosten zoals verwarming", besluit Pol Vanbiervliet.

Cisco heeft Virtual Office al geÔnstalleerd bij 12.000 eigen medewerkers in 70 landen. Het bedrijf wil dat aantal opvoeren tot 20.000 in 2009. Tegen 2010 zullen 30.000 medewerkers met de telewerkoplossing van op afstand verbinding kunnen maken met Cisco's bedrijfssystemen.

Meer informatie over Cisco Virtual Office vind je op http://www.cisco.com/go/cvo en http://newsroom.cisco.com/dlls/2008/prod_090908.html

Over Cisco - NASDAQ:CSCO - "Welcome to the Human Network"
Cisco, wereldwijd marktleider in netwerktechnologie die de contacten, communicatie en samenwerking tussen mensen verandert, onderscheidt zich al meer dan 20 jaar door zijn technologische innovatie, zijn commerciŽle leiderspositie en zijn sociaal engagement. Individuen, ondernemingen en overheden maken gebruik van Cisco's hardware, software en diensten om intelligente netwerken te bouwen op basis van het Internet Protocol (IP). Dankzij de netwerktechnologie van Cisco kunnen overheden en ondernemingen hun productie- en concurrentiekracht versterken en de tevredenheid van burgers en klanten verhogen.
Cisco werd opgericht in 1984, heeft wereldwijd meer dan 66.000 werknemers in dienst en sloot het voorbije boekjaar af met een totale omzet van 39,5 miljard dollar. In BelgiŽ en Luxemburg telt Cisco meer dan 900 werknemers. Lokale referenties zijn onder meer Accent Jobs For People, Accenture, Arinso, Auxifina, AZ Sint-Lucas, BASF, Belgacom, Brico International, Coca-Cola, Delhaize, De Post, Dexia, Eli Lilly, FEDICT, de Federale Overheidsdienst FinanciŽn, de Federale Overheidsdienst Personeel & Organisatie, Fortis, InBev, Interkabel, Kunstencentrum Vooruit, Luxemburg Stad, de Maatschappij voor het Intercommunaal Vervoer te Brussel (MIVB), Mercator Bank & Verzekeringen, het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, de Nationale Delcrederedienst, NAVO, Novo Nordisk, Proximus, Rainbow ICT Services, Riga Natie, SAS Institute, SD WORX, Solvay, SWIFT, Thermote & Vanhalst, Toyota Motor Marketing Europe (TMME), TUI Belgium Distribution, UCB, UZ Gent, UZ Leuven, Volvo, VRT en Zenitel. Meer info op http://www.cisco.be en http://cisco.com

Cisco Belgium
Pascale Jacobs, marcom manager
De Kleetlaan 6A, B-1831 Diegem
T: +32 (0)2 778 4662
F: +32 (0)2 778 4300
E: pjacobs@cisco.com

Contact voor journalisten:
Quadrant Communications
James De Paepe
Franklin Rooseveltlaan 348, B-9000 Gent
T: +32 (0)9 265 0226
M: +32 (0)477 544 388
E: james@quadrantcommunications.be