Diegem, 16 oktober 2008
Cisco heeft een nieuwe reeks producten voor 'collaboration' of digitale samenwerking voorgesteld waarmee bedrijven hun zakelijke processen kunnen versnellen, hun productiviteit opvoeren en innovatie stimuleren. Cisco's nieuwste aanbod voor 'collaboration' omvat, naast versie 7.0 van Cisco Unified Communications, ook een videocommunicatietoepassing van zeer hoge beeld- en geluidskwaliteit, Cisco TelePresence Expert on Demand, en Cisco WebEx Connect, een platform voor Web 2.0-toepassingen.

Het 'collaboration'-aanbod van Cisco laat zich vlot integreren met de bestaande ICT-infastructuur en met diverse bedrijfstoepassingen (ERP, CRM,Ö) en webservices. Zo kunnen de gebruikers van Cisco's 'collaboration'-producten vanuit elke toepassing, met eender welk toestel en van op elke werkplek een verbinding maken, communiceren en samenwerken via het netwerk. Ontwikkelaars kunnen Cisco's open, geÔntegreerde 'collaboration'-platform gebruiken om nieuwe toepassingen en netwerkdiensten op maat te creŽren, zonder daarbij hun vereisten te laten varen op vlak van beveiliging, regelgeving ('policy') en regelhandhaving ('compliance').

"'Collaboration', de volgende fase van het internet, kan volgens analisten uitgroeien tot een markt van 34 miljard dollar", aldus Don Proctor, die Cisco's Software Group leidt. "Het netwerk speelt in die evolutie een centrale rol. Dankzij de open standaarden in onze netwerktechnologie kunnen de gebruikers samenwerken via een groot aantal toestellen en toepassingen en beschikken zij over essentiŽle 'collaboration'-functies, zoals het aangeven van hun bereikbaarheid, instant messaging, en oproepbeheer en -regels ('call control & policy'). Ons aanbod voor digitale samenwerking haalt het maximum uit die open netwerkarchitectuur en creŽert op elkaar afgestemde 'collaboration'-mogelijkheden, van eenvoudige tekstberichten tot complete Cisco TelePresence-sessies."

Unified Communications, video en Web 2.0-toepassingen Versie 7.0 van Cisco Unified Communications biedt belangrijke verbeteringen op het vlak van de totale gebruikskosten (TCO), het gebruiksgemak en de interoperabiliteit met andere bedrijfstoepassingen. Naast een diepere integratie met desktopproducten van IBM en Microsoft voorziet deze versie ook in een ruimere ondersteuning van mobiele toestellen. Zo werkt de Cisco Unified Mobile Communicator, die eerder al Symbian en BlackBerry ondersteunde, voortaan ook op toestellen met Windows Mobile als besturingssysteem. Cisco Unified Presence kan nu tot 30.000 gebruikers ondersteunen op een enkele server en het geÔntegreerde boodschappensysteem Cisco Unity tot 15.000 gebruikers. Voor meer informatie over Cisco Unified Communications 7.0 kan je terecht op www.cisco.com/go/unifiedworkspace

Cisco Telepresence Expert on Demand integreert videocommunicatie van hoge kwaliteit in het Cisco Unified Contact Center om de dienstverlening aan klanten in filialen verder te verbeteren. Zo kan je vanuit een Cisco TelePresence-sessie meteen gespecialiseerd advies op maat inwinnen of aanreiken, ook al bevindt de geconsulteerde expert zich op een andere locatie. Hierdoor kunnen dienstenleveranciers hun hooggekwalificeerde medewerkers optimaal inzetten en alle klanten eenzelfde hoog niveau van persoonlijke dienstverlening garanderen. Meer informatie over Cisco TelePresence Expert on Demand is te vinden op http://cisco.com/en/US/solutions/ns669/expert_on_demand.html

Cisco WebEx Connect, een nieuw softwareplatform dat Web 2.0-toepassingen als een dienst aanbiedt (Software as a Service, SaaS), integreert informatie over de bereikbaarheid van contactpersonen ('presence'), instant messaging (IM), webvergaderingen en virtuele teamruimtes met bedrijfstoepassingen, zowel traditionele als Web 2.0-toepassingen. Meer informatie over Cisco WebEx Connect vind je op http://www.webex.com/go/connect_tour.

Voor bijkomende informatie over het nieuwe 'collaboration'-aanbod van Cisco kan je terecht op http://newsroom.cisco.com/dlls/2008/prod_092408.html en op http://www.cisco.com/en/US/netsol/ns870/index.html.

Digitale hogeresolutiefoto's van de nieuwe 'collaboration'-producten van Cisco zijn verkrijgbaar via james@quadrantcommunications.be.